reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

U nas mega przyrost 🤪
W poniedziałek waga 2255 g. Byłyśmy tez w szpitalu od środy i dziś już w domku. Mała miała niedokrwistosc i bezdechy 3x w ciągu 2 dni i zdecydowali się na przetoczenie krwi. Niebo a ziemia teraz. Mała nie jest blada,bardziej aktywna i chętniej je 😃 na razie nie są to zawrotne ilości ale na raz jest to już 70-90 ml gdzie jeszcze tydzień temu było 40-60. Waga dziś przy wypisie 2470 g także mega przyrost w ciągu tych kilku dni. W poniedziałek mamy kontrole u neonatologa na zaspie oraz dodatkowa morfologię.
Psychicznie jak miałam z nią zostać w szpitalu to tragedia,jeszcze było wątpliwe czy wyjdziemy bo miała katarek i jakieś zmiany na płucach,jak to usłyszałam to aż się popłakałam z bezsilności. Koniec końców wyszło ze zmiany są od urodzenia i żadna infekcja się nie rozwija wiec dziś był wypis i od razu ulga 😃

Trzymam kciuki żeby coś ruszyło 🙏🏻 No i czekam na zdjęcie tego małego królewicza ❣️
Napisz mi proszę czy z uwagi na wcześniactwo macie zaleconą suplementację żelazem ?

reklama
Hej dziewczyny :) Dziś rano zaczęły mi odpływać wody ze brązowo krwistym śluzem z szyjki, jestem na porodówce. Brak skurczów. Czekamy czy się akcja rozwinie, jak nie, to będą indukować. 3majcie kciuki, dziś się spotkam z małym ❤️❤️❤️
Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞trzymaj się kochana. Czekamy na wieści ❤️❤️🥰🥰

Dzięki kochane :) Akcja zakończyła się gwałtownym cc ratującym życie. Poznajcie Noela ❤️ 60 cm, 3315 g, 10/10 💙
IMG_20210920_090649.jpg

Dzięki kochane :) Akcja zakończyła się gwałtownym cc ratującym życie. Poznajcie Noela ❤️ 60 cm, 3315 g, 10/10 💙Zobacz załącznik 1318814
Piękny skarbuś ❤️❤️❤️o ja kochana biedna co musiałaś przejść. Ale skarb jest już z tobą ❤️❤️❤️ kurcze cc ratujące życie synka? Zawału bym tam dostała 😢😢😢jak będziesz miała ochotę i siłę napisz 😘😘zdrówka dla was 😘😘😘

reklama
Piękny skarbuś ❤️❤️❤️o ja kochana biedna co musiałaś przejść. Ale skarb jest już z tobą ❤️❤️❤️ kurcze cc ratujące życie synka? Zawału bym tam dostała 😢😢😢jak będziesz miała ochotę i siłę napisz 😘😘zdrówka dla was 😘😘😘
Hej Kochana ❤️ dramatyczna akcja, ale syn zdrowy 😊 był owinięty pępowiną wokół szyi, a skurcze ciągnęły pępowinę niczym sznurek i zaciskały ją na jego szyi. Tracił tętno, z każdym skurczem spadało poniżej 50 😭niestety skurcze po indukcji są okropne, nie ma między nimi przerw więc był podduszany non stop. Kończę swoją karierę porodową, moje ciało ewidentnie się do tego nie nadaje. 😁Teraz czekamy na Ciebie 😊jak się czujesz, który tydzień? Jak Basia? ❤️😍

Do góry