reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Mąż zrobił w fałdkę na boku brzucha jakoś się udało i powiem wam że duuuuużo lepiej. Unikajcje uda [emoji2960] szczypie nadal to fakt ale już nie tak jak wtedy, przeszło po 5 minutach a nie po 30 dopiero
oj to 3mam kciuki :) Ja robię coraz dalej w kierunku boków, bo coraz trudniej fałdkę złapać. Zanim zrobię w udo, czy ramię, mam w planach jechać w boki najdłużej jak się da, dopóki będę miała szansę złapać za fałdkę :)

reklama
Ja mam taki wynik tocznia, ale nie mam pojęcia jak interpretować, już zaufałam hematologowi, myślę, że wziął pod uwagę ten wynik przy leczeniu ;)

Dziewczyny, do kiedy macie Acard przyjmować? :)

Załączniki

• 1621599868547.png
    1621599868547.png
    13,1 KB · Wyświetleń: 67
Ja jestem 34+5 i właśnie od 34 tyg odstawiłam acard 159mg a przeszłam na zastrzyki z heparyny [emoji43]

dziewczynki pomóżcie.
Powtarzałam wyniki przeciwciał które rzekomo wyszły pozytywne...
b2 glikoproteine igg 0,6
IgM - 6,6
Zakres normy jest do 20.
Wczesniej wyszły 55,38 RU/ml 🤔 bez żadnych lekarstw przy 3 tygodniowym odstępie czasowym

Dziewczyny - jak to jest ze szczepieniem przeciwko COVID a trombofilią wrodzoną? Mam mutację PAI-1 4g/56 i Ptrotrombine g20210a. W punkcie szczepień kiedy wspomniałam o mojej wątpliwości (w ankiecie pytanie o krzepliwość i leki) zostałam odesłana do lekarza. Poszłam do ginekolog, powiedziała, że mam iść do immunologa, bo być może trzeba być zabezpieczonym lekami przeciwzakrzepowymi. Ale co mam do tego immunolog? Może raczej z hematologiem powinnam to skonsultować? Heeeelp :<

Hej,jestem po wizycie kontrolnej :)
Acard mam przyjmować do 34 tc
Ciąże kończę w 38 tc wiec termin na 14 września :) co do szpitala @Idalia B. prawdopodobnie wybiorę zaspę albo Kartuzy,zależy gdzie moja ginekolog wróci do pracy

reklama
Hej,jestem po wizycie kontrolnej :)
Acard mam przyjmować do 34 tc
Ciąże kończę w 38 tc wiec termin na 14 września :) co do szpitala @Idalia B. prawdopodobnie wybiorę zaspę albo Kartuzy,zależy gdzie moja ginekolog wróci do pracy
Dzięki za informacje! Jak się ma Twoja kruszynka? Czy doktor rozwiała Twoje wątplwiości co do przyrostu wagi? :) Czy rozmawiałaś z nią na temat rozwiązania - siłami natury, bądź CC? Słyszałam, że przy naszej przypadłości preferowane są siły natury ;) Rozwiązanie w 38 tc przez ryzyko preeklampsji?

Do góry