reklama
Qruszon
Fanka BB :)
Drogie dostałam 1x1encorton 5, 1x1luteinę acard 1x1i actifolin. Duphaston 3x1mam brać od momenty 2kresek. Jak zajdę i dowiem się, ze test wyszedł pozytywny pan doktor mówi, ze zastanowi się nad heparyna, bo jednoznacznie nie ma ku temu wskazać. Jednak można zaryzykować i lepiej włączyć leczenie od pozytywnego testu. Póki co mnie uspokoił antyfosfolipidowego , tocznia tromfolii itd nie ma, silna alergia jest. Teraz działać od15.06-19.06 odprężyć się i spokoj
Rogata1298
Co do wagi to dziś mam 22+0 i równe 5 kg do przodu,także wszystko w normie. Poród to sprawa trochę inna,przez te dwa poronienia mam uraz i idę do psychiatry po zaświadczenie do CC. Lekarka rozumie to i w razie W gdyby nie była przy porodzie da mi namiary na lekarza który nie będzie robił problemu co do tego. W UCK,redlowie,Wejherowie nie patrzą na zaświadczenie od psychiatry ale Zaspa już tak-nie dopuszczają do sytuacji ze później kobieta dostanie depresji.Dzięki za informacje! Jak się ma Twoja kruszynka? Czy doktor rozwiała Twoje wątplwiości co do przyrostu wagi? Czy rozmawiałaś z nią na temat rozwiązania - siłami natury, bądź CC? Słyszałam, że przy naszej przypadłości preferowane są siły natury Rozwiązanie w 38 tc przez ryzyko preeklampsji?
Dokładnie,kończyny w 38 tc przez ryzyko stanu przedrzucawkowego 1:30. Właściwie lekarka liczy ze wgl dotrwamy do tego terminu Usg mam mieć robione teraz co 2 tyg aż do rozwiązania,między 15-18 czerwca idę na dopplerowskie,potem do mojej gin i na ostatnie prenatalne. Od 30 tc co 2 tyg kontrola
Idalia B.
Ja przypakowałam 8 kg. Staram się nie objadać, ograniczam słodycze, ale kurcze chyba ten steryd powoduje, że tak puchnę. A córeczka? Martwiłaś się, że miała wagę o kilka dni do tyłu. Co Pani doktor powiedziała?Co do wagi to dziś mam 22+0 i równe 5 kg do przodu,także wszystko w normie. Poród to sprawa trochę inna,przez te dwa poronienia mam uraz i idę do psychiatry po zaświadczenie do CC. Lekarka rozumie to i w razie W gdyby nie była przy porodzie da mi namiary na lekarza który nie będzie robił problemu co do tego. W UCK,redlowie,Wejherowie nie patrzą na zaświadczenie od psychiatry ale Zaspa już tak-nie dopuszczają do sytuacji ze później kobieta dostanie depresji.
Dokładnie,kończyny w 38 tc przez ryzyko stanu przedrzucawkowego 1:30. Właściwie lekarka liczy ze wgl dotrwamy do tego terminu Usg mam mieć robione teraz co 2 tyg aż do rozwiązania,między 15-18 czerwca idę na dopplerowskie,potem do mojej gin i na ostatnie prenatalne. Od 30 tc co 2 tyg kontrola
Jasne, rozumiem, ważny jest Twój komfort psychiczny. Widzę, że jesteś dobrze zorientowana w swoich prawach. I dobrze! Mogę ze spokojnym sumieniem polecić Zaspę. W porządku lekarze, położne na porodówce też. Szybka interwencja w razie komplikacji, no i bobo bardzo dobrze zaopiekowane pod kątem medycznym. Świetnie działająca neonatologia w razie trudniejszych tematów. Troszkę gorzej z warunkami lokalowymi na położniczym. Jeden czajnik i dwie łazienki wspólne na cały oddział Ale da się przeżyć te kilka dni. Mam nadzieję, że dotrwasz do 38 tc Myślę, że jesteś w dobrych rękach, widać, że Twoja ginekolog wczuwa się w powagę sytuacji
Idalia B.
No to fajnie, że już masz kurację rozpisaną 3mam kciuki! Ja spuchłam po Encortonie, no ale najważniejsze, że pomaga maluchowi. Czemu przepisał Ci encorton? Doktor pewnie będzie chciał poobserwować jak Twój organizm zachowuje się w ciąży - u mnie trombofilia właśnie jest spowodowana ciążą i możliwa do wykrycia tylko w ciąży.Drogie dostałam 1x1encorton 5, 1x1luteinę acard 1x1i actifolin. Duphaston 3x1mam brać od momenty 2kresek. Jak zajdę i dowiem się, ze test wyszedł pozytywny pan doktor mówi, ze zastanowi się nad heparyna, bo jednoznacznie nie ma ku temu wskazać. Jednak można zaryzykować i lepiej włączyć leczenie od pozytywnego testu. Póki co mnie uspokoił antyfosfolipidowego , tocznia tromfolii itd nie ma, silna alergia jest. Teraz działać od15.06-19.06 odprężyć się i spokoj
Rogata1298
Co do tych pomiarów małej to odchylenia są w porządku,wychodzi ze jest młodsza o 7 dni wymiarami. Moja gin zmieniła mi tez termin porodu na ten z USG mimo ze między OM a usg jest mniej niż 7 dni ale moje cykle były bardzo rozregulowane. Wychodzi ze dzidzia będzie po prostu mała i rośnie swoim tempem. Właśnie słyszałam ze zaspa ma dobre opinie ale wszystko zależy gdzie mój lekarz wróci do pracy czy zaspa czy Kartuzy jakieś 3-4 lata temu pracowala na zaspie ale teraz mówiła ze skłania się na Kartuzy i tam będziemy rodzic w razie co.Ja przypakowałam 8 kg. Staram się nie objadać, ograniczam słodycze, ale kurcze chyba ten steryd powoduje, że tak puchnę. A córeczka? Martwiłaś się, że miała wagę o kilka dni do tyłu. Co Pani doktor powiedziała?
Jasne, rozumiem, ważny jest Twój komfort psychiczny. Widzę, że jesteś dobrze zorientowana w swoich prawach. I dobrze! Mogę ze spokojnym sumieniem polecić Zaspę. W porządku lekarze, położne na porodówce też. Szybka interwencja w razie komplikacji, no i bobo bardzo dobrze zaopiekowane pod kątem medycznym. Świetnie działająca neonatologia w razie trudniejszych tematów. Troszkę gorzej z warunkami lokalowymi na położniczym. Jeden czajnik i dwie łazienki wspólne na cały oddział Ale da się przeżyć te kilka dni. Mam nadzieję, że dotrwasz do 38 tc Myślę, że jesteś w dobrych rękach, widać, że Twoja ginekolog wczuwa się w powagę sytuacji
A Ty wiesz już gdzie chcesz rodzic? No i jak się czujesz teraz? Jakieś dolegliwości? Ja odpukać oprócz zgagi to czuje się świetnie przypomnij mi który tc u Ciebie
Idalia B.
Od kiedy biorę żelazo dr Matyśniaka, czuję się o niebo lepiej Zwalałam ogólne rozbicie i przemęczenie na ciążę i wiek, ale jednak powodem była skrajna anemia. Naprawił mi wyniki, nawet białko S. Palenie w w gardle mam co jakiś czas, ale nie non stop. Ratuję się Rennie a Ty jak sobie radzisz z tym paleniem? Z niemiłych spraw to wycieczki w nocy do toalety, mimo że ograniczam wodę wieczorem jak mogę. Skończyłam dziś równo 23 tydzień, zaczynam 24 Maluch mnie okłada w nocy boksami i kopniakami ;p a Ty który masz tydzień? Córeczka się wierci w brzuchu?
Rogata1298
U mnie niestety tez anemia,spada mi poziom ferrytyny to i hemoglobina niska,musiałam zwiększyć leki,strzelam ze bierzesz tandyferon fol? Ja biorę gaviscon-odpowiednik rennie,Uważam ze nawet lepszy. Ruchy czuje najbardziej wieczorem przed snem lub gdy wypije cole ale nadal nie jest to nic mocnego,mam łożysko na przedniej ścianie No i skoro córa mniejsza to i mniejsza siła na ten tydzień ciążyOd kiedy biorę żelazo dr Matyśniaka, czuję się o niebo lepiej Zwalałam ogólne rozbicie i przemęczenie na ciążę i wiek, ale jednak powodem była skrajna anemia. Naprawił mi wyniki, nawet białko S. Palenie w w gardle mam co jakiś czas, ale nie non stop. Ratuję się Rennie a Ty jak sobie radzisz z tym paleniem? Z niemiłych spraw to wycieczki w nocy do toalety, mimo że ograniczam wodę wieczorem jak mogę. Skończyłam dziś równo 23 tydzień, zaczynam 24 Maluch mnie okłada w nocy boksami i kopniakami ;p a Ty który masz tydzień? Córeczka się wierci w brzuchu?
Idalia B.
Tak Tardyferon 1 tab przed kolacją, a Ty? Ten lek trochę zatyka :/ Spada Ci ferrytyna mimo, że bierzesz tardyferon? Gaviscon jest bardzo fajny, brałam go w pierwszej ciąży No ale teraz z jakiegoś powodu, farmaceuci chętniej proponują rennie kobietom w ciąży, że niby bezpieczniejszy. Niech im będzie ;p To już fajny etap jak czuć ruchy dziecka Wiesz, że tam jest i ma się dobrze. U nas to samo głównie pod wieczór, albo po jakichś cukrach ;p Odczuwanie jest zupełnie inne. Mój synek miał łożysko na przedniej ścianie i dość długo go słabo czułam. A teraz mam na tylnej i dużo wyraźniej czuć, że maluch coś tam kombinuje pod skórą.
reklama
Rogata1298
Brałam tardyferon ale odstawiłam bo miałam okropne bóle brzucha,szczerze mówiąc kupiłam innofer fe i gdy ferrytyna ładnie skoczyła jakoś zapomniałam go wykupić i takie skutki teraz ale biorę go spowrotem od paru dni i licze ze za te 3 tyg wyniki chociaż teoche się poprawiaTak Tardyferon 1 tab przed kolacją, a Ty? Ten lek trochę zatyka :/ Spada Ci ferrytyna mimo, że bierzesz tardyferon? Gaviscon jest bardzo fajny, brałam go w pierwszej ciąży No ale teraz z jakiegoś powodu, farmaceuci chętniej proponują rennie kobietom w ciąży, że niby bezpieczniejszy. Niech im będzie ;p To już fajny etap jak czuć ruchy dziecka Wiesz, że tam jest i ma się dobrze. U nas to samo głównie pod wieczór, albo po jakichś cukrach ;p Odczuwanie jest zupełnie inne. Mój synek miał łożysko na przedniej ścianie i dość długo go słabo czułam. A teraz mam na tylnej i dużo wyraźniej czuć, że maluch coś tam kombinuje pod skórą.
Mam tez krwawienia z nosa wiec ta krew tez ucieka i na to już nie wiele mogę zrobić. Ja bardzo długo nie czułam ruchów,tak na prawdę od tygodnia dopiero odróżniam ruchy jelit od tych dziecka za 3 tyg wybieram się na usg dopplerowskie a za miesiąc kolejna wizyta u lekarza na kontrolnej wizycie. Nawet cieszę się ze te usg teraz będę miała co 2 tyg