reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

@Rogata1298
Wyniki się szybko przy tardyferonie poprawiają :D Mi w 3 tygodnie skoczyło ładnie z 9.5 na 28.3 ng/ml przy normach 13 - 150. Też miałam bóle w podbrzuszu nieprzyjemne, wydaje mi się, że to od zaparć właśnie przez żelazo. Z czasem jest trochę lepiej, ale dalej odczuwam dyskomfort ;p Też już teraz w tej bezpieczniejszej fazie ciąży polubiłam wizyty u ginekologa ;) a jak Twoje nadciśnienie? Bierzesz dopegyt?
Z ciśnieniem jest u mnie Ok,nie biorę dopegytu wcale teraz tylko kontroluje ciśnienie 2x dziennie
Czekam teraz na krzywa cukrowa i badania wątrobowe (nie zapytałam po co takie badania),może ze względu na ryzyko rzucawki 🤔
Wczoraj po elektrolitach mała kopała jak najęta 😛 fajne uczucie

reklama
Witam😊
Jak Wasze maluszki? Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze😊 U mnie ciagle trwało wyjaśnianie listeriozy....ostatecznie pozostaje na chwilę obecną bez leczenia. Dziewczyny czy któraś z Was może dodatkowo suplementuje witaminy b lub witaminę b12 w formie zmetylowanej lub zwykłej? Ja mam zalecenia suplementowac albo witaminę b12 najlepiej w formie zmetylowanej albo kompleks witamin b. Niestety te, które znalazłam to widnieje na nich zapis, że nie należy stosować w okresie ciąży i już nie wiem co robić czy brac czy nie. Lekarz mówił, że firmy farmaceutyczne pewnie nie prowadziły badań na kobietach w ciąży i tak zabezpieczają się. Jeżeli supelmentujecie takie witaminy to napiszcie mi proszę nazwę 😊

Hej ja dostałam skierowanie od lekarza na badania ana, CIT b3,b12,kwas foliowy i coś jeszcze czego nie rozczytuje na skierowaniu. Jutro na badania w pon konsultacja :))
Od dziś biorę do owulacji olej z wiesiołka, a 5 dni po owulacji wyciąg z ananasa monokoncentrat

Z ciśnieniem jest u mnie Ok,nie biorę dopegytu wcale teraz tylko kontroluje ciśnienie 2x dziennie
Czekam teraz na krzywa cukrowa i badania wątrobowe (nie zapytałam po co takie badania),może ze względu na ryzyko rzucawki 🤔
Wczoraj po elektrolitach mała kopała jak najęta 😛 fajne uczucie
Też nie biorę dopegytu. Mam wysokie ciśnienie tylko w gabinecie :) Pewnie przez emocje. Ale ginekolog twierdzi, że to przewlekły problem i każe brać 4 dopegyty dziennie :p Mówię mu że biorę dla świętego spokoju, ale nie biorę bo bym zasnęła. Zapisuję sobie pomiary w domu i są naprawdę dobre, chyba, że mąż mnie wkurzy, to od razu ciśnienie winduje :p
A na co bierzesz te elektrolity? Oo ciekawe z tą wątrobą, chętnie się dowiem jak już będziesz wiedziała w jakim celu to robisz. Ja nie robiłam PIGF, ale też mam podejrzane przepływy łożyskowe no i niskie pappa mogłoby świadczyć o kiepskiej wydolności więc będzie do obserwacji. Gdzie robiłaś PIGF? Myślę, żeby we własnym zakresie zrobić, bo w Medicover nie mają sprzętu na regularnych wizytach u prowadzącego, żeby sprawdzić wydolność łożyska.

Też nie biorę dopegytu. Mam wysokie ciśnienie tylko w gabinecie :) Pewnie przez emocje. Ale ginekolog twierdzi, że to przewlekły problem i każe brać 4 dopegyty dziennie :p Mówię mu że biorę dla świętego spokoju, ale nie biorę bo bym zasnęła. Zapisuję sobie pomiary w domu i są naprawdę dobre, chyba, że mąż mnie wkurzy, to od razu ciśnienie winduje :p
A na co bierzesz te elektrolity? Oo ciekawe z tą wątrobą, chętnie się dowiem jak już będziesz wiedziała w jakim celu to robisz. Ja nie robiłam PIGF, ale też mam podejrzane przepływy łożyskowe no i niskie pappa mogłoby świadczyć o kiepskiej wydolności więc będzie do obserwacji. Gdzie robiłaś PIGF? Myślę, żeby we własnym zakresie zrobić, bo w Medicover nie mają sprzętu na regularnych wizytach u prowadzącego, żeby sprawdzić wydolność łożyska.
Miałam problemy z żałądkiem wiec żeby się nie odwodnić to piłam elektrolity 😃 PIGF robiłam w diagnostyce akurat za nie całe 100 zł,wynik miałam po 3 dniach bodajże. To prawda sprzet kiepski bo nawet moja prowadząca nie waży małej na wizycie ale z tego względu mam zlecone badanie usg dopplerowskie i idę za 3 tygodnie na Grunwaldzka 😃 dam rękę sobie uciąć ze to ten sam gabinet gdzie wykonują prenatalne badania 😛
Zapytam lekarki na wizycie po co wątrobowe badania

Miałam problemy z żałądkiem wiec żeby się nie odwodnić to piłam elektrolity 😃 PIGF robiłam w diagnostyce akurat za nie całe 100 zł,wynik miałam po 3 dniach bodajże. To prawda sprzet kiepski bo nawet moja prowadząca nie waży małej na wizycie ale z tego względu mam zlecone badanie usg dopplerowskie i idę za 3 tygodnie na Grunwaldzka 😃 dam rękę sobie uciąć ze to ten sam gabinet gdzie wykonują prenatalne badania 😛
Zapytam lekarki na wizycie po co wątrobowe badania
A gdzie konkretnie ta diagnostyka jest? :) Czy wynik jest czytelny, czy to musi ginekolog odczytać i zintepretować? Wow, szał ciał, dopplerowskie w ramach medicover? :D

A gdzie konkretnie ta diagnostyka jest? :) Czy wynik jest czytelny, czy to musi ginekolog odczytać i zintepretować? Wow, szał ciał, dopplerowskie w ramach medicover? :D
Ja robiłam akurat w Gdyni na Władysława IV ale wiem ze na każdym rogu jest i w Gdańsku tez znajdziesz 😃 tak dokładnie,moja lekarka wystawiła mi skierowanie i co 2 tyg będę musiała robić takie usg jak łożysko pracuje i ogólne narządy dziecka

No to fajnie, że już masz kurację rozpisaną :) 3mam kciuki! Ja spuchłam po Encortonie, no ale najważniejsze, że pomaga maluchowi. Czemu przepisał Ci encorton? Doktor pewnie będzie chciał poobserwować jak Twój organizm zachowuje się w ciąży - u mnie trombofilia właśnie jest spowodowana ciążą i możliwa do wykrycia tylko w ciąży.
Kochana a encorton miała 5mg?

3mam kciuki :) Pewnie kosztowało Cię to fortunę... Część wyników powinna być gotowa wcześniej. Mi hematolog przepisuje Encorton (steryd) i Neoparin (heparynę), a ginekolog Luteinę (progesteron) i Dopegyt (na nadciśnienie).

Mi wyszło wśród tych wszystkich badań niskie Białko S. Wszystko inne było ok, ale już samo niskie białko świadczy o tendencji do tworzenia się zakrzepów, które są śmiertelne dla malucha.

Przy staraniach się o ciążę, brałam tylko suplement - Pregna Start. Pozytywny test ciążowy (czyli ciąża w wieku 4 tygodni) - włączyliśmy luteinę dopochwowo. 5 tydzień - po wynikach hematologicznych - heparyna + steryd.

Super, że masz umówioną wizytę u hematologa - na pewno Ci to dużo rozjaśni :)
Kochane encorton bralyscie od poczatku starań? Ja już jestem w 6dniu cyklu i zaczęłam brać 5mg. Zastanawiam się czy można brać 2x5mg czy to to samo co 1x10mg?

reklama
Do góry