reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

To naprawdę jesteś dzielna ja nie wiem czy bym miała siłę próbować z takim doświadczeniem. Ja poroniłam w 7tygodniu także czas do 8/9tydzien był dla mnie straszny... Trzymam za ciebie kciuki...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@DaWo z córeczka zaszlam w ciążę od razu w sumie nadal nie mam z tym problemów pierwsze 4 miesiące były koszmarne straszne bóle brzucha ale nic po za tym , potem białko w moczu obrzęki w 7 miesiącu groźbą lekarza ze w każdej chwili może być konieczność CC ale udało się donosić do terminu no ale to jest jedna i jedyną dobra wiadomość z tego wszystkiego ..... Poród trwał 9 godzin urodzilam SN coreczka była owinięta pępowina dwa razy wokół szyjki miała zamartwice niedotlenienie okoloporodowe lekarze musieli ja reanimowac cały dzien potem lerzala pod tlenem 4 doby kroplowki USG mózgu czy nie uszkodzony itd itd dostała 5 punktow po urodzeniu na wyjście ze szpitala uslyszeliamy od lekarza żebyśmy liczyli się z tym ze córeczka może być opóźniona w rozwoju może nie mówić nie chodzić .... Zaczęła chodzić jak miała 10 miesięcy jest wesołym i pyskatym dzieckiem i o tuż w skrócie moja historia ;)

@0202oliwcia No to trzymam kciuki również! Daj znać po wizycie.
U mnie końcówka 14 tygodnia. Dwie straty za mną.. Masakra co się dzieje z nami..
A robiłaś badania na trombofilię? U mnie wyszła mutacja w genie i już nie robiłam kariotypu.

@--Aga-- przykro mi z powodu twoich strat ....:( badania na trabofilie robilam wyszły ok kariotyp również ok jedynie mutacja MTHFR C677T hetero według pani genetyk to Noe jest przyczyna poronień u mnie , według jej zaleceń końcowych to dieta kwas zmetylowany witaminy metyle oczywiście a no i jeszcze wyczytalam na opisie ze jej zdaniem przyczyna moich 4 poronień może być niedobór witaminy D3 a co do clexan jak jej powiedziałem ze biorę to stwierdziła ze niema nic przeciwko ale nie jest nigdzie udokumentowane ze clexan pomaga

@0202oliwcia I ja mam mutację MTHFR. "Dwa czerwone" jak ja to mówię, bo wyszło to najgorsze połączenie. Nie znam się na tym.. Nie chcialam dążyć.. Wiem, że muszę brać specjalny kwas foliowy z tą substancja co pozwala go wchłaniać i zastrzyki z heparyną na rozrzedzenie krwi. Ale już musi być dobrze! :)

Oliwcia bo ja nie rozumiem tych waszych mutacji więc proszę cię napisz mi jak krowie na rowie. Jest dobrze, pomoże ci ta genetyk?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zapewne ukierunkuje na dalsze leczenie. Tak było u mnie, jak mój ginekolog mnie wysyłał. Powiedział, że jak coś wykryją te badania genetyczne to może nam to dupę uratować ;P

Do góry