reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Cześć dziewczyny! Byłam dzisiaj u chirurga naczyniowego i mi powiedział że nie muszę już brać zastrzyków tylko kolanowki uciskowe nosić, i że mam brać akart ,ale jak przemyślał że jestem w ciąży to stwierdził że w żadnym wypadku mam tego nie brać bo to szkodzi dziecku więc zostało mi kupić kolanowki, pić dużo wody i dużo spacerować- ta wiedza kosztowała 160zł i trwało to 10minut....
Spokojniejsza jestem jak biorę neoparin nie wiem co robić, do ginekologa Idę dopiero 7marc[emoji53]
....

reklama
No właśnie ja też tak myślę, w poprzedniej ciąży brałam cleksane do konca, muszę do ginekologa zadzwonić i z nią porozmawiać. Na razie mam zastrzyki to będę je brać...

....

@DaWo Sądzę, że to ginekolog prowadzi ciążę i to on powinien zadecydować. Bo kto powinien lepiej się znać na zdrowiu naszego dziecka jak nie lekarz prowadzący.. ;)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Mój ginekolog jest tak przewrażliwiona że pewnie będzie kazała brać profilaktycznie... Nie wiem co robić z tym chirurgiem naczyniowy bo on twierdzi, że nie mam po co do niego chodzić. Chyba żeby mnie coś zaniepokoiło to wtedy mam przyjść...

....

Ja w ogóle nie chodzę do chirurga naczyniowego. Nigdy nie byłam :)
Neoparin biorę z racji na poprzednie poronienia i zdiagniziwany w badaniach genetycznych problem z krzepliwością krwi.
Ale i tak biorę to profilaktycznie jak to mówi lekarz. A dawka 0,4ml to ponoć najmniejsza z możliwych, więc pomoże a nie zaszkodzi ;)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Dziewczyny jak długo wasi lekarze zamierzają was prowadzić na heparynie? Przyznam że przez moje problemy konsultowałam się już chyba ze wszystkimi możliwymi specjalistami i od kardiologa usłyszałam że heparynę można stosować nie dłużej niż 3 miesiące, a połączenie z Acardem to nie jest "górnolotne" rozwiązanie... Straciłam zaufanie do jakiegokolwiek lekarza, bo oni chyba nie mają pojęcia jak radzić sobie z trudnymi przypadkami i celują lekami na oślep :(
Ja tez juz mam powiedziane do konca ciazy.. A czy dalej to nie wiem..

Te zastrzyki nie są takie złe tylko żeby o nich pamiętać, ja już od października je biorę więc się przyzwyczaiłam ale czasami się zastanawiam czy już dzisiaj wzięłam [emoji53]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry