reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

No pewnie, że dobrze mieć tam już jakąś znajomą twarz :) A ten PIGF miałaś w ramach medicover, czy to dodatkowe badanie?
Brzuszek wyraźnie widać, sąsiedzi już się połapali, że jestem w ciąży 😁. W pierwszej ciąży taki brzuch miałam gdzieś w 6-7 miesiącu. Co ciekawe, od kiedy jestem na większej dawce neoparin, mam o wiele mniej siniaków na brzuchu :) jak u Ciebie brzuszek,otoczenie zaczyna go zauważać?
Niestety w medicover nie wykonują tego badania,robiłam prywatnie w diagnostyce.
brzuszek widać zaokrąglony,pod bluza ukryje jeszcze ale kwestia 2-3 tyg😃 przytyłam na razie 1 kg od początku ciąży a co do siniaków to mam jakieś mniejsze,nie wiem tylko jak długo będę wbijać w brzuch gdy zacznie się robić twardy

reklama
Niestety w medicover nie wykonują tego badania,robiłam prywatnie w diagnostyce.
brzuszek widać zaokrąglony,pod bluza ukryje jeszcze ale kwestia 2-3 tyg😃 przytyłam na razie 1 kg od początku ciąży a co do siniaków to mam jakieś mniejsze,nie wiem tylko jak długo będę wbijać w brzuch gdy zacznie się robić twardy
Fajnie, że już maluszek się uwidacznia :) A czujesz już pierwsze ruchy? Odwiedzę UCK w maju, bo mam tam skierowanie na badania połówkowe od ich genetyka, także obczaję szpital :)

Czym się dziewczyny suplementujecie w kwestii DHA? :)

Fajnie, że już maluszek się uwidacznia :) A czujesz już pierwsze ruchy? Odwiedzę UCK w maju, bo mam tam skierowanie na badania połówkowe od ich genetyka, także obczaję szpital :)

Czym się dziewczyny suplementujecie w kwestii DHA? :)
Ja aktualnie pregna dha zażywam 😊 wcześniej brałam prenatal dha ale ze względu na zawartość witaminy e zrobiłam sobie małą przerwę i zamieniłam na pregna dha 😊

Dziewczyny czy zdarza się Wam, że po zrobieniu zastrzyku z heparyną wypływa trochę krwi? Dzisiaj wystraszyłam się czy nie przebiłem przypadkiem macicy 😔

Dziewczyny jestem załamana 😢 zrobiłam badanie na listerioze i dzisiaj otrzymałam wynik, ze mam świeże zakażenie. Tak uważałam co jem, ciagle myłam ręce itp dzisiaj popołudniu otrzymałam skierowanie na oddział i jutro z samego rana jadę na patologie ciąży 😭😭

Dziewczyny jestem załamana 😢 zrobiłam badanie na listerioze i dzisiaj otrzymałam wynik, ze mam świeże zakażenie. Tak uważałam co jem, ciagle myłam ręce itp dzisiaj popołudniu otrzymałam skierowanie na oddział i jutro z samego rana jadę na patologie ciąży 😭😭
Co kilka wkłuć leci mi krew.

Kurczę przykro mi z powodu listeriozy... :( Co Cię skłoniło, żeby zrobić badanie? Źle się czułaś? Patologia ciąży to właściwe miejsce, które otoczy Cię najlepszą opieką. Daj koniecznie znać co lekarze mówią i jakie dostaniesz zalecenia. 3mam kciuki za Ciebie i maluszka <3

Co kilka wkłuć leci mi krew.

Kurczę przykro mi z powodu listeriozy... :( Co Cię skłoniło, żeby zrobić badanie? Źle się czułaś? Patologia ciąży to właściwe miejsce, które otoczy Cię najlepszą opieką. Daj koniecznie znać co lekarze mówią i jakie dostaniesz zalecenia. 3mam kciuki za Ciebie i maluszka <3
Rutynowo zrobiłam to badanie i takie wyszły. Martwię się bardzo ponieważ akurat na oddziale jest pacjentka z covidem. Musze zostać na oddziale i mieć zrobiony dwukrotnie posiew z krwi, zeby dokładnie zbadać czy faktycznie to mam a jak będę miała to niestety czeka mnie ciężkie leczenie na zakazniczym przez 6 tygodni z podawanym dożylnie silnym antybiotykiem...lekarz powiedział, ze wtedy to będzie jedyna szansa dla dziecka.

Rutynowo zrobiłam to badanie i takie wyszły. Martwię się bardzo ponieważ akurat na oddziale jest pacjentka z covidem. Musze zostać na oddziale i mieć zrobiony dwukrotnie posiew z krwi, zeby dokładnie zbadać czy faktycznie to mam a jak będę miała to niestety czeka mnie ciężkie leczenie na zakazniczym przez 6 tygodni z podawanym dożylnie silnym antybiotykiem...lekarz powiedział, ze wtedy to będzie jedyna szansa dla dziecka.
Rozumiem, że się martwisz. Mocno zaciskam kciuki i mam nadzieję, że wynik się nie potwierdzi. Zrobili Ci usg, z dzieckiem wszystko dobrze? Ta covidowa dziewczyna nie jest w izolatce? Mam nadzieję, że nie jest w Twojej sali...

Rozumiem, że się martwisz. Mocno zaciskam kciuki i mam nadzieję, że wynik się nie potwierdzi. Zrobili Ci usg, z dzieckiem wszystko dobrze? Ta covidowa dziewczyna nie jest w izolatce? Mam nadzieję, że nie jest w Twojej sali...
W mojej sali nie jest, niby jest w jakiejś izolatce ale jak to lekarz mnie uprzedził „ze personel ten sam co i u niej i u mnie”. Tak, zrobili usg, serduszko bije ale każą czekać na wynik posiewu z krwi.

reklama
W mojej sali nie jest, niby jest w jakiejś izolatce ale jak to lekarz mnie uprzedził „ze personel ten sam co i u niej i u mnie”. Tak, zrobili usg, serduszko bije ale każą czekać na wynik posiewu z krwi.
Ile czasu musisz czekać na ten wynik? Ja właśnie czekam na połówkowe. Lekarz ma godzinę opóźnienia.. Zaraz zasnę na krześle

Do góry