reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Happy birthday to you!

Mam pytanie, bo widze, ze wiele z was o tym pisze......wy zamawiace w kosciele msze z okazji roczku?

To jakis zwyczaj, rytual, czy co?

reklama
Agutek u mnie w rodzinie się nie robiło roczków w kościele ale w rodzinie męża jest taki zwyczaj więc się muszę dostosować ;). Byliśmy zapraszani na roczek córki znajomych więc ich też wypada zaprosić. Być może to śląski zwyczaj z roczkami w kościele ale głowy nie dam bo w końcu inne dziewczyny też o tym wspominały.

Kolejne urodziny M to już pewnie będą w dwóch częściach : dla dziadków i chrzestnych i dla rówieśników M .

Zaprosze, zaprosze ja :tak: tylko tak mi troszke glupio, ze ciagle musi biedna sie wykosztowac, ale mam nadzieje, ze nie bedzie nam miala tego za zle :sorry:

Myślę, że nie będzie miała za złe ;-) Pierwsze urodziny to są takie najważniejsze ;-) Potem już można nie robić, nie zapraszać ;-):-D

reklama
my tez mszy nie zamawiamy- nawet nie slyszalam o tym wcześniej..
macie racje 1 urodzinki najwazniejsze pozniej juz mozna w swoim gronie
u nas jest tak ze chrzestny ma 18 lat więc wiadomo że jeszcze się uczy i ze prezent daja jego rodzice ,ktorzy tez są zaproszeni, w sumie wychodzi 19 osob-mam nadzieję żę po raz ostatni tyle bo naprawdę nie ma gdzie tylu osob pomiescic.. dlatego robimy w restaur.,ale w przyszłym roku na pewno w domu kameralnie

Do góry