reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Happy birthday to you!

tak mysle ile u nas osob bedzie?
babcia + dziadek
babcia + dziadek
chrzestna
chrzestny
3 rodzenstwa mojego meza

9 osob w wersji najbardziej ekonomicznej

mam nadzieje, ze tak zostanie, nie mam zamiaru szalec bardziej, robimy imprezke w domu wiec wystarczy mi tyle osob ;-)

reklama
ja uwazam z kolei, ze wszystkie sa bardzo wazne :-p
pierwsze z naszego punktu widzenia, bede na pewno 14 marca o 20.25 bardzo to przezywac i ze lza w oku wspominac ten dzien kiedy nasze male szczescie wreszcie przyszlo na swiat, po tak dlugim okresie oczekiwania i po tak ciezkich przejsciach :-)
kolejne zas z punktu widzenia Gwiazdelki, kiedy to ona bedzie tak mocno przezywac swoje urodzinki :-)

pierwsze z naszego punktu widzenia, bede na pewno 14 marca o 20.25 bardzo to przezywac i ze lza w oku wspominac ten dzien kiedy nasze male szczescie wreszcie przyszlo na swiat, po tak dlugim okresie oczekiwania i po tak ciezkich przejsciach :-)
Karol się urodził o 5:05 rano i mam nadzieję, że będę wtedy spać :-D.

Dziewczyny ja się nalatałam po tych lokalach....i tak....

robimy w restauracji na ok 13 osób - 40 zł od osoby< jak za darmo w porównaniu z lokalami w których byłam a jedzenie to samo>:
-zupa - rosół z makaronem
drugie danie:
-roladki wieprzowe w sosie grzybowym,
- pieczeń ze schabu
- pałeczki z kurczaka
- kluski
- ziemniaki
- kapusta kiszona zasmażana
- kapusta czerwona
napoje typu kompoty

tort śmietankowy
i lody z owocami

bez zimnej płyty ponieważ będzie trójka niemowlat i więcej jak 2,5 h nie będziemy siedziec w knajpie bo byłaby to męczarnia, a pozatym ze względu na 8 marca mają napięty harmonogram
A po powrocie do domu, goście którzy bedą u nas nocować poczęstuję plackami i sałtakami, pózniej jakas kolacja...

Agutek my jestesmy z Śląska i u nas jest taki zwyczaj.... zamawia się msze świętą i prosi Boga o łaski, zdrowie, mądrość i błogosławieństwo na kolejne lata życia.....

reklama
ja uwazam z kolei, ze wszystkie sa bardzo wazne :-p
kolejne zas z punktu widzenia Gwiazdelki, kiedy to ona bedzie tak mocno przezywac swoje urodzinki :-)
Też tak myślę :tak:

Do góry