reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja to pod prysznic wchodzę :) zastanawiam sie,czy czas dostarczenia probki ma duzy wplyw. Jedna babeczka od razu chowa do lodowki probke, a inna ma w nosie. Jak jest u Was? Zwrocilyscie uwage?
Kładzie na takiej tace u mnie na stole.a ja tak pobieram po 6 zazwyczaj i zawożę tak za 2 godziny tak może być?

reklama
Ja to pod prysznic wchodzę :) zastanawiam sie,czy czas dostarczenia probki ma duzy wplyw. Jedna babeczka od razu chowa do lodowki probke, a inna ma w nosie. Jak jest u Was? Zwrocilyscie uwage?
Jak nasikalam o 7.30 o godz. 8.15 oddałam do punktu pobrań DIAGNOSTYKI. Tam stało na stoliczku do godz 11 bo wtedy kończą pobieranie i zawożą do laboratorium i był upał tego dnia to wyszły mi w wyniku bardzo liczne bakterie. Powtórzyłam 3 dni później . Mocz po pobraniu wstawiłam do lodówki i zanioslam im przed 11 - wynik idealny .

Laseczki którym grozi pessar bądźcie dobrej myśli. Po 5 dniach leżenia w szpitalu szyjka ma długość 2,7 mówią ze jest do obserwacji - jutro usg i usg połówkowe i szpitalu wiec zobaczymy co wyjdzie oby było dobrze. Dodatkowo mam grzybice ( nigdy tego nie miałam ) wyniki moczu zawsze ok a tu klops teraz globułki i leczenie ale ponoć w ciąży często się to zdarza. Szyjka mogła się tez skrócić od sexu wiec do stycznia zero przytulania :( ale czego się nie robi dla kąpiącej kruszyny :)

Daj znać jak będziesz robić, to z chęcią odezwę się po przepis bo brzmi pysznie a czegoś takiego jeszcze nie robiłam:)

A co do moczu to jak oddajemy próbkę chyba naprawdę ma znaczenie. Ja normalnie na kibelku sikałam bo myślałam że przecież tym pojemnikiem niczego nie dotykam ani nic i zawsze coś mi wychodziło nie tak. A to leukocyty a to jakaś bakteria czy inne cuda. A ostatnio zrobiłam zgodnie z instrukcją mamyginekolog, z podmyciem itp i wynik idealny więc już nie wiem :)
No ja też dzisiaj oddałam wg instrukcji i w wannie bo nie mam prysznica :-D i zobaczymy ;) Jeżeli będzie ok to znaczy, że ma duży wpływ bo ostatnia próbkę oddawałam w czwartek niby normalnie, ale jednak nad toaleta i w pojemniku nie jałowym tylko takim zwykłym i wyszły fatalne ;)

Laseczki którym grozi pessar bądźcie dobrej myśli. Po 5 dniach leżenia w szpitalu szyjka ma długość 2,7 mówią ze jest do obserwacji - jutro usg i usg połówkowe i szpitalu wiec zobaczymy co wyjdzie oby było dobrze. Dodatkowo mam grzybice ( nigdy tego nie miałam ) wyniki moczu zawsze ok a tu klops teraz globułki i leczenie ale ponoć w ciąży często się to zdarza. Szyjka mogła się tez skrócić od sexu wiec do stycznia zero przytulania :( ale czego się nie robi dla kąpiącej kruszyny :)
Super że szyjka się wydłuża [emoji16][emoji11]będzie wszystko dobrze teraz dużo sposobów na te szyjki,a czasem wystarczy poleżeć.u mnie właśnie brak seksu ze względu że mi infekcje nawracają i po seksie to już w ogóle.

reklama
No ja też dzisiaj oddałam wg instrukcji i w wannie bo nie mam prysznica :-D i zobaczymy ;) Jeżeli będzie ok to znaczy, że ma duży wpływ bo ostatnia próbkę oddawałam w czwartek niby normalnie, ale jednak nad toaleta i w pojemniku nie jałowym tylko takim zwykłym i wyszły fatalne ;)
Nawet nie wiedziałam że jakieś podziały są na pojemniki[emoji54] ja też następnym razem zrobię Twoim sposobem w wannie,nie pomyślałam bardziej bylam przekonana że wleje w miskę wodę i się poprostu podmyje[emoji23]

Do góry