reklama
madzialeenka84
Fanka BB :)
Tak robilam w Diagenie. Robil Bilar
Ooooo mi też będzie robił. .. a zadowolona jesteś jak on robi ??
martag86
Posiew trochę droższy na za ogólne badanie moczu place 14zl a za posiew 45zl...ale też miałam ostatnio podobne wyniki jak wy a w posiewie nic nie wyszło bakterie ujemny wynik... skończyło się na urosepcie przez 10 dni potem powtórzyłam ogólny mocz i wszystko byli ok [emoji6] także to nie musi być nic poważnego... też się zastanawiałam czy czasem tej pierwszej próbki źle nie pobralam jakoś...ale grunt że wszystko znikło [emoji4]Mocz to chyba 6zl, opalaca sie Ci stac w kolejce ? [emoji848]
paulenka91
Ja teraz przyłoże się do pobrania próbki ale tak jak mowie rano to tak.mi się siku chce że jakbym miała się podmyć to bym popuściła[emoji3]Posiew trochę droższy na za ogólne badanie moczu place 14zl a za posiew 45zl...ale też miałam ostatnio podobne wyniki jak wy a w posiewie nic nie wyszło bakterie ujemny wynik... skończyło się na urosepcie przez 10 dni potem powtórzyłam ogólny mocz i wszystko byli ok [emoji6] także to nie musi być nic poważnego... też się zastanawiałam czy czasem tej pierwszej próbki źle nie pobralam jakoś...ale grunt że wszystko znikło [emoji4]
martag86
Na zwykle badanie ogólne to w ciągu dwóch godzin dostarczyć a na posiew to jak najszybciej, nawet babka w lab przy posiewie pytała o której nasikalam dokładnie [emoji23]Ja to pod prysznic wchodzę zastanawiam sie,czy czas dostarczenia probki ma duzy wplyw. Jedna babeczka od razu chowa do lodowki probke, a inna ma w nosie. Jak jest u Was? Zwrocilyscie uwage?
magda.lena91
U nas kładzie się do specjalnych pojemników, ale stoją one w temperaturze pokojowej.
ziel-ona
Ja ostatnio przy pobieraniu sikałam okolo 5.30. Probkę zaniosłam przed 8.00, polożylam w zwyklym pojemniku. Wiem tylko ze kurier wozi do lab okolo 8-9, bo widzialam innym razem jak odbieral. Pojemniki na mocz staram sie kupowac dzien przed, zeby za dlugo nie lezaly u mnie. Na wynku mialam jakies nieliczne bakterie, leukocyty 0-2. Wydaje mi sie, że bardzo dokladnie sie mylam i pobralam zgodnie z zaleceniami.Ja to pod prysznic wchodzę zastanawiam sie,czy czas dostarczenia probki ma duzy wplyw. Jedna babeczka od razu chowa do lodowki probke, a inna ma w nosie. Jak jest u Was? Zwrocilyscie uwage?
madzialeenka84
Tak to bardzo fajny lekarz. Jak będziesz miała jakies wątpliwości,czy pytania to pytaj go smialo jakby nie dopowiedzial spoko jest, ja zawsze na usg umawiam sie konkretnie do niego.
Dziękuję za informacje
reklama
Nie chce Cię martwić ale moja doktor twierdzi że podmycie po nocy i środkowy strumień to podstawa.Ja teraz przyłoże się do pobrania próbki ale tak jak mowie rano to tak.mi się siku chce że jakbym miała się podmyć to bym popuściła[emoji3]