reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Hej laseczki wiec wylądowałam w szpitalu 19 tc i otwarta szyjka macicy pobrali posiew czekam na wyniki do 6 dni i zakładają pessar Boże oby tylko utrzymać. Powodzenia dla was wszytkich
Ojej to trzymaj się, ale jestem pod opieką lekarzy i na pewno będzie dobrze! Przesyłam tonę wsparcia!

reklama
Ja też nie, ale jakoś mam takie przekonanie że najpierw chce wychować jedno dziecko tak żeby wyszło z pieluch i już potrafiło się porozumiewać słowami, szło już do przedszkola, ja dojdę do siebie po pierwszej ciąży, wrócę do formy i jak będzie miało gdzieś 2,5 to chciałabym drugie. Ale oczywiście na razie głównie myślę o tym w brzuszku żeby było zdrowe, a jak życie zweryfikuje temat kolejnego to zobaczymy ;) Oby drugie nie zajęło nam kolejnych 5 lat :p
Ja tak wlasnie zrobilam. Nie wyobrazalam sobie drugiej ciazy, gdy pierwsze dziecko wymaga duzo uwagi i trzeba je nosic. Moj dwulatek potrafi sie sam zajac a ze nadaje jak katarynka, to wiem czego potrzebuje bez zadnych domyslow :-) Troche obawiam sie jego reakcji jak pojawi sie rodzenstwo, bo on taki synek mamusi ;)

Ja się wychowałam w rodzinie wielodzietnej i może dlatego chce mieć tylko jedno dziecko ,ale może być tak że za parę lat zapragne drugiego dziecka w życiu nigdy nic niewiadomo... Ja chciałam mieć synusia i udało się ,ale jakbym miała córkę to też bardzo bym ją kochała, dlaczego nie [emoji6]Super że trafiła ci się wymarzona córka[emoji7]
A ja na odwrot, mam troje rodzenstwa, jestesmy bardzo zzyci i nie wyobrazam sobie wychowywac jedynaka ;)

A ja na odwrot, mam troje rodzenstwa, jestesmy bardzo zzyci i nie wyobrazam sobie wychowywac jedynaka ;)
No widzisz każdy jest inny [emoji6]Ja też jestem zżyta z moim rodzeństwem,nawet mój mąż twierdzi że za bardzo ...bardzo też kocham dzieciaczki wszystkie, nieważne czy siostry ,koleżanki ,sąsiadki mogłabym pracować jako niania [emoji16]A mimo to nie marzę o jakiejś dużej rodzinie i jak narazie planuje tylko jedno dziecko[emoji5]

Ja chciałam mieć tylko dwójkę, ale postanowiliśmy się postarać o trzecie, żeby był chłopak. No, ale jak widać nie wyszło :p I teraz los zadecydował i czwarta dziewczyna :p

reklama
To chyba też zależy od temperamentu dziecka. Synek mojego kolegi w wieku 2 lat zajmował się sam sobą (rysowal sobie... i po sobie i po ścianach, "liczył" - czyli mówił jakieś cyfry prawdziwe i zmyślone i przekładal klocki :) potrfil przyjśc i powiedziec ze trzeba go przebrac). Przy takim mozna miec jedno po drugim

Do góry