reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ja zawsze planowałam że będziemy się starać o drugie dziecko jak nasz syn pójdzie do szkoły ;) a los chciał inaczej bo z podróży poślubnej przywiozłam niespodziankę w brzuchu :) i w sumie nie żałuję bo nasz syn to grzeczne i ułożone dziecko nie mogę narzekać na jego zachowanie, ma 5 lat i dużo mi pomaga przy sprzątaniu i gotowaniu. Jak na swoje pięć lat uważam jest bardzo dojrzały, czeka teraz na rodzeństwo i nie ukrywa że chce brata ;) przychodzi głaszcze brzuch i czeka aż będzie czuć ruchy jak położy rączkę ;)

Hej laseczki wiec wylądowałam w szpitalu 19 tc i otwarta szyjka macicy pobrali posiew czekam na wyniki do 6 dni i zakładają pessar Boże oby tylko utrzymać. Powodzenia dla was wszytkich
Odpoczywaj i staraj się nie przejmować. Jestes pod opieką specjalistów, więc musi być dobrze :)
I tak z własnego doświadczenia podpowiem staraj się nie szukać w necie informacji o tym, bo nawet na znanych portalach jest sporo głupot i człowiek się może tylko zdenerwować.

Znam kobiety po 30, a nawet 40, które nie mają dzieci i uważają, że ciąża to dramat i koniec ich życia. Jedna twierdzi, że by się zabiła (sorry za takie teksty tu). Nie mam ochoty im mówić o ciąży, unikam nawet spotkań. :) Pewnie jakby jednak wpadły, to taka gadka zmieniłaby się o 180 stopni.

Trochę boję się reakcji znajomych (jeszcze nie mówiliśmy). Większość antydzieciowa, nie wiem, czy mam ochotę sluchać, jak to mi współczują końca życia. :) Głupie wiem, może nie powinnam o tym pisać i nie przejmować się innymi. Po prostu wolę ich unikać. Najchętniej powiedziałabym im tak jak dziecko skończy 2 lata. :D
Też kiedyś miałam takich znajomych i pojawienie sie pierwszego dziecka zweryfikowano nasze relacje.

Ja jestem jedynaczką i jak porównuje się do mojego męża, który ma dwie siostry, to bardzo mu zazdroszczę. Chociaż nie mają jakiś mega dobrych relacji, bo każdy mieszka w innym mieście oddalonym o kilkaset kilometrów, ale jak jest sytuacja kryzysowa to mogą na siebie liczyc. Dlatego obiecałam sobie że będę miała minimum 2, a najlepiej 3 dzieci. No i drugie w drodze :)

Ja też zawsze chciałam więcej niż jedno dziecko. Chociaż za dzieciaka biłam się i non stop kłóciłam z rodzeństwem, to teraz gdy przychodzi chwila samotności, znajomi są raz ich nie ma a rodzeństwo ma się na zawsze [emoji4]a i dzieci inaczej się chowają jak w rodzinie mają też kuzynostwo, tak sądzę.
Moja koleżanka też miała otwartą szyjkę, donosiła do 36 tyg. Będzie dobrze [emoji8]

Już po połówkowych;) Potwierdza się płeć i będzie chłopak:) Chłopak jest dłuższy i bliżej mu 90 centyla więc nie wiem czy moje ubranka na 62 nie będą za małe:( Obecnie waży 362 g i wszystko prawidłowo się rozwija:)
Moje gratulacje Co do ubranek to na spokojnie, rzadko się zdarza żeby te 62 były od razu za małe. Częściej chyba te pieluszki "newborn" są za ciasne i trzeba od razu rozmiar 2 zakładać.

reklama
Do góry