reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Nie wiem jaki masz problem z piersiami, bo może zupełnie niepotrzebnie się zamartwiasz. Ale poczytaj o nakładach formujących Medela.
Wiesz co ja nie mam problemu z piersiami, przynajmniej tak mi się wydaje [emoji6]Przeraża mnie to bo widziałam na własne oczy co przeżywała moja siostra podczas karmienia ,to bardziej taki strach ,boję się że będę miała to samo [emoji26]

reklama
Najgorsze są początki. Po ostatnim porodzie, podczas karmienia tak mi się boleśnie obkurczała macica, że wyłam z bólu. I sutki też miałam poranione. Dopiero później wszystko się unormowało i karmiłam 8 miesięcy :)
Ale tak dopiero miałam przy trzecim, przy wcześniejszych było normalnie :)

Dziewczyny już po wizycie:) z Malutką wszystko dobrze, ma 406 g, i nadal pozostaje Dziewczynką ;) cytologia jest ok, szyjka w normie, na kłócie w podbrzuszu mam luteinę i w miarę się oszczędzać, nie przemęczać. To że są dni kiedy nie czuję ruchów też jest normalne i nie martwić się tym bo jest jeszcze wcześnie. Także jestem uspokojona :) A Malutka do zdjęcia pokazała okejkę więc chyba jej dobrze w brzuszku :laugh2:Zobacz załącznik 890747

Jaka Słodka:-) :)

Wiesz co ja nie mam problemu z piersiami, przynajmniej tak mi się wydaje [emoji6]Przeraża mnie to bo widziałam na własne oczy co przeżywała moja siostra podczas karmienia ,to bardziej taki strach ,boję się że będę miała to samo [emoji26]

Ejj, wyluzuj w takim razie, bo problem Twojej siostry wcale nie musi być Twoim [emoji6] a tylko niepotrzebnie się teraz zamartwiasz. Będzie co ma być, ale grunt, to dobre nastawienie, to znaczy, masz w głowie zapisane, że może być rożnie, jesteś tego świadoma, ale tak czy siak sobie z tym poradzisz!

Najgorsze są początki. Po ostatnim porodzie, podczas karmienia tak mi się boleśnie obkurczała macica, że wyłam z bólu. I sutki też miałam poranione. Dopiero później wszystko się unormowało i karmiłam 8 miesięcy :)
Ale tak dopiero miałam przy trzecim, przy wcześniejszych było normalnie :)
Ja już po drugim wyłam z bólu przy obkurczaniu, teraz już drze ze strachu [emoji848] karmić karmiłam obydwóch około rok czasu ,mimo bólu i cierpienia na początku jakoś to poszło ,więc mam nadzieję że tym razem też się uda.

A tak w ogóle przy pierwszym synu przeżyłam straszny terror i dramat ..miałam tylko 18 lat i w szpitalu traktowano mnie wtedy okropnie ..położne twierdziły że i tak sobie nie poradzę i karmiły moje dziecko butelka , po czym miał okropne kolki,nikt mi nie chciał pomóc.Nie było internetu , nie miałam koleżanek z dziećmi . U mnie zadziałało to tak na zasadzie " ja wam wszystkim pokaże "..i się zawzięłam po prostu, mimo że syn nie chciał ssac przez te głupie baby co mu dawaly butle ..siedziałam z nim godzinami i już odplywalam ,poranione sutki to był najmniejszy problem wtedy. Udało się , nawet gdy miał 6 tygodni wróciłam do szkoły i odciągalam pokarm ,no i tak karmiłam go do roku czasu [emoji6] Stare przysłowie mówi - że pokarm jest głównie w głowie a nie w cyckach i coś w tym jest [emoji6]

Czy na te problemy z karmieniem ma wpływ kształt / wielkość sutków i brodawek? Aż mnie ciarki przechodzą, gdy czytam o tej krwi. :/ Już teraz mam wrażliwe i powiększone.

Ja ich używałam i kiedyś były najlepsze,dla mnie dużo lepsze od pampersa ,który dosyć często nawet uczulał , teraz mi powiedziała że te ma te Dady ,ale wg niej baby dream są lepsze bo coś tam się do dupki nie przykleja,a w dadzie się przykleja [emoji6]
Ale cenowo też chyba takie z tańszych[emoji16]

reklama
Czy na te problemy z karmieniem ma wpływ kształt / wielkość sutków i brodawek? Aż mnie ciarki przechodzą, gdy czytam o tej krwi. :/ Już teraz mam wrażliwe i powiększone.
Kształt też ale ból na początku to kwestia tego że brodawki są nieprzyzwyczajone, kiedyś kazali hartowac tzn. pocierać szorstka gąbka pod koniec ciąży.
Nieraz dzieci źle łapią i to też nie pomaga.

Karmiłam 13 i 21 miesięcy, początki były trudne, chociaż przy drugim poszło łatwiej, na popękane najlepsze było moje mleko zostawione do wyschnięcia.

Do góry