reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Cześć, ja w poprzedniej ciąży przytyłam 16 kg i miałam tylko jeden rozstęp w okolicy pępka. Smarowałam się oliwka w żelu bepanthen dwa razy dziennie od samego początku ciąży. Teraz na razie przytylam 4 kg i chciałabym przytyć tak max 12 kg. Teraz też smaruje się po każdym prysznicu od samego początku ciąży różnymi oliwkami.
U mnie 2 ostatnie dni przebiegły w mega stresie ze względu na gigantyczne twardy brzuch. Mieliśmy wczoraj jechać na IP jak do wieczora nie przejdzie, ale powoli zaczęło po lekach puszczać i dziś jest już ok.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja mam dopiero 31. 08, a połówkowe ustalę dopiero w przyszłym tyg.

P.S. Mam pytanie techniczne ;-) Czy w aplikacji w telefonie widzicie sywaczki i mozecie edytowac posty? Ja nie moge.
Nie widzę żadnych suwaczków ani a apce, ani w przeglądarce. :/ Na lapku nie śledzę forum. Powinni zrobić w tej apce własne suwaczki.

Dziewczyny, czy czujecie jakby rozpychanie mięśni brzucha lub macicy? Chyba zaczynam czuć dyskomfort podczas schylania.

Mam też pytanie o dentystę. Chciałabym zrobić przegląd i czyszczenie. Czy w ciąży muszą mnie szybciej przyjąć na NFZ, czy lepiej dać sobie spokój i iść prywatnie?

Nie widzę żadnych suwaczków ani a apce, ani w przeglądarce. :/ Na lapku nie śledzę forum. Powinni zrobić w tej apce własne suwaczki.

Dziewczyny, czy czujecie jakby rozpychanie mięśni brzucha lub macicy? Chyba zaczynam czuć dyskomfort podczas schylania.

Mam też pytanie o dentystę. Chciałabym zrobić przegląd i czyszczenie. Czy w ciąży muszą mnie szybciej przyjąć na NFZ, czy lepiej dać sobie spokój i iść prywatnie?
A aż tak długo się u Ciebie czeka na wizyte? Teoretycznie muszą Cie przyjąć w ciągu 7dni, ale nie wiem jak to w sytuacji nie kryzysowej. Ja się zapisałam i 2,5tyg czekam, też na przegląd i się nie pali to nawet nie mówiłam, że ciąża.

Cześć, ja w poprzedniej ciąży przytyłam 16 kg i miałam tylko jeden rozstęp w okolicy pępka. Smarowałam się oliwka w żelu bepanthen dwa razy dziennie od samego początku ciąży. Teraz na razie przytylam 4 kg i chciałabym przytyć tak max 12 kg. Teraz też smaruje się po każdym prysznicu od samego początku ciąży różnymi oliwkami.
U mnie 2 ostatnie dni przebiegły w mega stresie ze względu na gigantyczne twardy brzuch. Mieliśmy wczoraj jechać na IP jak do wieczora nie przejdzie, ale powoli zaczęło po lekach puszczać i dziś jest już ok.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja mam dopiero 31. 08, a połówkowe ustalę dopiero w przyszłym tyg.
Ja taką miałam sobotę i od czego to może być?zaczęłam magnez łykać i jak ręką odjął. Ale może przez to że się nasprzatalam w piątek do tego gotowanie,zakupy

A aż tak długo się u Ciebie czeka na wizyte? Teoretycznie muszą Cie przyjąć w ciągu 7dni, ale nie wiem jak to w sytuacji nie kryzysowej. Ja się zapisałam i 2,5tyg czekam, też na przegląd i się nie pali to nawet nie mówiłam, że ciąża.
Chciałabym iść do polecanej dentystki i niestety chyba z powodu urlopów terminy są dosyć długie. W lipcu umawiali na wrzesień, wtedy nie mówiłam o ciąży. Na NFZ nigdy nie byłam odkąd sama chodzę. Prywatnie mam fajną dentystkę, ale trochę naciąga. :/ Płacę te ZUSy więc chciałabym skorzystać z NFZ, bo ciążę prowadzę prywatnie.

hej dziewczyny byłam dziś u lekarza i faktycznie coś tam mam na tej szyjce ale dla pewności czy to polip... miałam pobrana cytologie i będę miała od razu z posiewem na bakterie zrobiony ...tak więc czekamy narazie ... z synkiem wszystko ok :) dziś znów lekko plamie bo szyjka znów została ruszona ... zobaczymy cytologie ostatnia miałam ok a robiłam na poczatku roku ... szyjka na koniec lipca tez była ok tak więc muszę czekać .. i starać się nie denerwować

reklama
Do góry