reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Cześć dziewczyny. Błąkam się po internecie w poszukiwaniu odpowiedzi na mój "problem". Czy któraś z was nie miała prawie mdłości i wymiotów w I trymestrze, a pojawiły się w drugim? Od kilku dni jest mi gorzej, zmuszam się do jedzenia, na nic nie mam ochoty, wczoraj wymiotowałam po myciu zębów (do tej pory miałam tylko odruch wymiotny). Powoli zaczynam się martwić i po prostu męczę się. Z tego, co czytałam powinno być na odwrót.

Widzę, że używacie tu zapisu tydzień + dni. Obecnie u mnie chyba 14+4 (w czwartek zaczynam kolejne tygodnie). Termin porodu w karcie ciąży mam na 2.02, ale na każdym usg maluch jest trochę większy. Poza tym pomyślałam, że tu więcej z was weszło już w II trymestr niż mamy z lutego - dlatego pytam tu. :)

Zastanawia mnie też czy to normalne, że brzuch mi jestrze nie wystrzelił (pierwsza ciąża). Pomimo pewnej warstwy tłuszczu jest raczej mały.
Ja miałam mdłości do 7 miesiąca, Zmiany hormonalne są przez całą ciąże a organizmy różne. Brzuchem się nie martw , nadrobisz na pewno ważne że lekarz mówi że jest ok

reklama
Ja miałam mdłości do 7 miesiąca, Zmiany hormonalne są przez całą ciąże a organizmy różne. Brzuchem się nie martw , nadrobisz na pewno ważne że lekarz mówi że jest ok
Do tej pory nie szukałam metod na te mdłości - teraz będę musiała. Jeśli macie jakieś sprawdzone to poratujcie. :)

Nie brałam nic poza Doppelhertz mama. Dlatego trochę się martwię. :( Nie są też chyba winne upały - wczoraj akurat było chłodniej i niestety wymiotowałam.

Każda ciąża jest inna, najcześciej mdłości dokuczają w pierwszym trymestrze ale zdarza się że dopiero w drugim się zaczynają. Niby za mdłości odpowiedzialne są hormony, w drugim trymestrze ich poziom spada dlatego zazwyczaj czujemy się lepiej. Może u Ciebie wzrosły...co nie oznacza że to źle. Może potrwa to tylko tydzień dwa i przejdzie. To Twoja pierwsza ciąża?

Każda ciąża jest inna, najcześciej mdłości dokuczają w pierwszym trymestrze ale zdarza się że dopiero w drugim się zaczynają. Niby za mdłości odpowiedzialne są hormony, w drugim trymestrze ich poziom spada dlatego zazwyczaj czujemy się lepiej. Może u Ciebie wzrosły...co nie oznacza że to źle. Może potrwa to tylko tydzień dwa i przejdzie. To Twoja pierwsza ciąża?
Tak, pierwsza. Ech pamiętam jak na pierszej wizycie lekarz kazał mi się cieszyć, że nie wymiotuję. :) To teraz mam. :) Niestety jestem w pracy i boję się latania do wc co 5 min na wszelki wypadek. :(

Cześć dziewczyny. Błąkam się po internecie w poszukiwaniu odpowiedzi na mój "problem". Czy któraś z was nie miała prawie mdłości i wymiotów w I trymestrze, a pojawiły się w drugim? Od kilku dni jest mi gorzej, zmuszam się do jedzenia, na nic nie mam ochoty, wczoraj wymiotowałam po myciu zębów (do tej pory miałam tylko odruch wymiotny). Powoli zaczynam się martwić i po prostu męczę się. Z tego, co czytałam powinno być na odwrót.

Widzę, że używacie tu zapisu tydzień + dni. Obecnie u mnie chyba 14+4 (w czwartek zaczynam kolejne tygodnie). Termin porodu w karcie ciąży mam na 2.02, ale na każdym usg maluch jest trochę większy. Poza tym pomyślałam, że tu więcej z was weszło już w II trymestr niż mamy z lutego - dlatego pytam tu. :)

Zastanawia mnie też czy to normalne, że brzuch mi jestrze nie wystrzelił (pierwsza ciąża). Pomimo pewnej warstwy tłuszczu jest raczej mały.
Moja koleżanka nie wymiotowała przez cały pierwszy trymestr i już się cieszyła, że wszystko super, a tu mdłości i wymioty ja dopadły w 4 miesiącu. Nie trwały długo, ale mega źle się czuła. Inna koleżanka, która teraz jest w ciazy i to już koło połowy wymiotuje od początku i już kilka razy wylądowała w szpitalu z odwodnieniem, bo nie mogła nawet wody pic. Także nie ma reguły. A na mdłości polecam kropelki Imbifem, mnie pomagały.

Moja koleżanka nie wymiotowała przez cały pierwszy trymestr i już się cieszyła, że wszystko super, a tu mdłości i wymioty ja dopadły w 4 miesiącu. Nie trwały długo, ale mega źle się czuła. Inna koleżanka, która teraz jest w ciazy i to już koło połowy wymiotuje od początku i już kilka razy wylądowała w szpitalu z odwodnieniem, bo nie mogła nawet wody pic. Także nie ma reguły. A na mdłości polecam kropelki Imbifem, mnie pomagały.
Mam nadzieję, że u mnie też będą krótko. Wolę spytać was niż Googla, bo tam trochę straszą. :( Wizytę mam dopiero w poniedziałek - obym wytrwała.

reklama
Do góry