Ja miałam mdłości do 7 miesiąca, Zmiany hormonalne są przez całą ciąże a organizmy różne. Brzuchem się nie martw , nadrobisz na pewno ważne że lekarz mówi że jest okCześć dziewczyny. Błąkam się po internecie w poszukiwaniu odpowiedzi na mój "problem". Czy któraś z was nie miała prawie mdłości i wymiotów w I trymestrze, a pojawiły się w drugim? Od kilku dni jest mi gorzej, zmuszam się do jedzenia, na nic nie mam ochoty, wczoraj wymiotowałam po myciu zębów (do tej pory miałam tylko odruch wymiotny). Powoli zaczynam się martwić i po prostu męczę się. Z tego, co czytałam powinno być na odwrót.
Widzę, że używacie tu zapisu tydzień + dni. Obecnie u mnie chyba 14+4 (w czwartek zaczynam kolejne tygodnie). Termin porodu w karcie ciąży mam na 2.02, ale na każdym usg maluch jest trochę większy. Poza tym pomyślałam, że tu więcej z was weszło już w II trymestr niż mamy z lutego - dlatego pytam tu.
Zastanawia mnie też czy to normalne, że brzuch mi jestrze nie wystrzelił (pierwsza ciąża). Pomimo pewnej warstwy tłuszczu jest raczej mały.
reklama
ziel-ona
Fanka BB :)
Do tej pory nie szukałam metod na te mdłości - teraz będę musiała. Jeśli macie jakieś sprawdzone to poratujcie.Ja miałam mdłości do 7 miesiąca, Zmiany hormonalne są przez całą ciąże a organizmy różne. Brzuchem się nie martw , nadrobisz na pewno ważne że lekarz mówi że jest ok
violetta.sc
Nie brałam nic poza Doppelhertz mama. Dlatego trochę się martwię. Nie są też chyba winne upały - wczoraj akurat było chłodniej i niestety wymiotowałam.
Każda ciąża jest inna, najcześciej mdłości dokuczają w pierwszym trymestrze ale zdarza się że dopiero w drugim się zaczynają. Niby za mdłości odpowiedzialne są hormony, w drugim trymestrze ich poziom spada dlatego zazwyczaj czujemy się lepiej. Może u Ciebie wzrosły...co nie oznacza że to źle. Może potrwa to tylko tydzień dwa i przejdzie. To Twoja pierwsza ciąża?
Przeważnie każą robić co roku, jak ma się jakieś nowotwory w bliskiej rodzinie np. mama, babcia. Bo gin przed pobraniem cytologii zazwyczaj o to pyta.Kurcze... To nie wiem czemu moja lekarka kaze robic co roku. Co lekarz to inne ustalenia.
olakaczmarek7
A u nas dzisiaj 33 i już umieram! Za gorąco! Gdzie ta zima...?
Ja tylko się przypomnę, że też nie mam wiadomości o wątku zamkniętym.
Ja tylko się przypomnę, że też nie mam wiadomości o wątku zamkniętym.
ziel-ona
Tak, pierwsza. Ech pamiętam jak na pierszej wizycie lekarz kazał mi się cieszyć, że nie wymiotuję. To teraz mam. Niestety jestem w pracy i boję się latania do wc co 5 min na wszelki wypadek.Każda ciąża jest inna, najcześciej mdłości dokuczają w pierwszym trymestrze ale zdarza się że dopiero w drugim się zaczynają. Niby za mdłości odpowiedzialne są hormony, w drugim trymestrze ich poziom spada dlatego zazwyczaj czujemy się lepiej. Może u Ciebie wzrosły...co nie oznacza że to źle. Może potrwa to tylko tydzień dwa i przejdzie. To Twoja pierwsza ciąża?
madzialeenka84
Najblizej mam Zdroje wiec pewnie tam,ale myslalam tez nad Policami, a Wy?
Ja też najbliżej Zdroje ... tak więc pewnie będą Zdroje
Moja koleżanka nie wymiotowała przez cały pierwszy trymestr i już się cieszyła, że wszystko super, a tu mdłości i wymioty ja dopadły w 4 miesiącu. Nie trwały długo, ale mega źle się czuła. Inna koleżanka, która teraz jest w ciazy i to już koło połowy wymiotuje od początku i już kilka razy wylądowała w szpitalu z odwodnieniem, bo nie mogła nawet wody pic. Także nie ma reguły. A na mdłości polecam kropelki Imbifem, mnie pomagały.Cześć dziewczyny. Błąkam się po internecie w poszukiwaniu odpowiedzi na mój "problem". Czy któraś z was nie miała prawie mdłości i wymiotów w I trymestrze, a pojawiły się w drugim? Od kilku dni jest mi gorzej, zmuszam się do jedzenia, na nic nie mam ochoty, wczoraj wymiotowałam po myciu zębów (do tej pory miałam tylko odruch wymiotny). Powoli zaczynam się martwić i po prostu męczę się. Z tego, co czytałam powinno być na odwrót.
Widzę, że używacie tu zapisu tydzień + dni. Obecnie u mnie chyba 14+4 (w czwartek zaczynam kolejne tygodnie). Termin porodu w karcie ciąży mam na 2.02, ale na każdym usg maluch jest trochę większy. Poza tym pomyślałam, że tu więcej z was weszło już w II trymestr niż mamy z lutego - dlatego pytam tu.
Zastanawia mnie też czy to normalne, że brzuch mi jestrze nie wystrzelił (pierwsza ciąża). Pomimo pewnej warstwy tłuszczu jest raczej mały.
ziel-ona
Mam nadzieję, że u mnie też będą krótko. Wolę spytać was niż Googla, bo tam trochę straszą. Wizytę mam dopiero w poniedziałek - obym wytrwała.Moja koleżanka nie wymiotowała przez cały pierwszy trymestr i już się cieszyła, że wszystko super, a tu mdłości i wymioty ja dopadły w 4 miesiącu. Nie trwały długo, ale mega źle się czuła. Inna koleżanka, która teraz jest w ciazy i to już koło połowy wymiotuje od początku i już kilka razy wylądowała w szpitalu z odwodnieniem, bo nie mogła nawet wody pic. Także nie ma reguły. A na mdłości polecam kropelki Imbifem, mnie pomagały.
reklama
madzialeenka84
O Tobie wiem, dzisiaj bedziesz dodana [emoji4][emoji4]
czyli jak dobrze zrozumiałam zostane dołączona za dwa tygodnie do grupy zamkniętej? ?