reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Witam w ten mniej upalny dzien:-) :) chociaż jutro podobno ma być powrót tropikow a ja już się boje,bo o ile drugi trymestr w porównaniu z pierwszym znoszę dużo lepiej , to czuje się strasznie w te gorące dni:( glownie dlatego ze spada mi ciśnienie nawet do 80/50 i nie wiem czy to wina pogody czy ciazy, bo czytałam ze w tym trymestrze ma się najniższe ciśnienie. Jeżeli mogę prosić o dopisanie polowkowego na 22.08:happy:

Ja wczoraj u lekarza miałam mierzone i 90/58, fatalnie się czułam, zero energii.

reklama
Stelka cytologia jest ważna przez 2 lata i jak jest dobry wynik to wystarczy ja zrobić właśnie co 2 lata. To od 2014 roku powinnaś już mieć 2 razy. Ja sobie tego pilnuję i się upominam sama, żeby mi zrobił.
Ja miałam zrobioną w lutym przed ciążą i teraz już nie robiłam.
Kurcze... To nie wiem czemu moja lekarka kaze robic co roku. Co lekarz to inne ustalenia.

Ogłoszenie parafialne:

Baaardzo pięknie proszę żeby pod tym postem zgłaszały się osoby, które chcą być na wątku zamkniętym, a nie dostały wiadomości od adminiki aniaslu z linkiem do wątku. Szczególnie zwracam się do "starych" członków. Jeżeli wiecie, że jest ktoś kto aktywnie bierze udział, ale ostatnio nie był to prosze napiszcie mi jego nicka.
Tak jak wspomniałam wyżej decyzją wiekszości wczorajsze nowe osoby zostaną dodane do wątku za ok dwa tygodnie. Pomóżcie mi troszkę no na dwa wątki jest z deka ciężko i chce żeby to sprawie poszło [emoji16][emoji16][emoji16]

Ja cały czas jeszcze nie dostałam tej wiadomości...[emoji20]

Cześć dziewczyny. Błąkam się po internecie w poszukiwaniu odpowiedzi na mój "problem". Czy któraś z was nie miała prawie mdłości i wymiotów w I trymestrze, a pojawiły się w drugim? Od kilku dni jest mi gorzej, zmuszam się do jedzenia, na nic nie mam ochoty, wczoraj wymiotowałam po myciu zębów (do tej pory miałam tylko odruch wymiotny). Powoli zaczynam się martwić i po prostu męczę się. Z tego, co czytałam powinno być na odwrót.

Widzę, że używacie tu zapisu tydzień + dni. Obecnie u mnie chyba 14+4 (w czwartek zaczynam kolejne tygodnie). Termin porodu w karcie ciąży mam na 2.02, ale na każdym usg maluch jest trochę większy. Poza tym pomyślałam, że tu więcej z was weszło już w II trymestr niż mamy z lutego - dlatego pytam tu. :)

Zastanawia mnie też czy to normalne, że brzuch mi jestrze nie wystrzelił (pierwsza ciąża). Pomimo pewnej warstwy tłuszczu jest raczej mały.

Na pierwszą wizytę przed planowaną ciążą wybrałam się do dr.Knafel.I nie spodziewałam się że to wystarczy,badanie,zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka i po sprawie :-) :). Wspaniała kobieta.Bada dokładne,badanie prenatalne super przeprowadzone.Niestety ciążę prowadzi tylko do 12.tyg.Rodzic prawdopodobnie będę w Ujastku.
Jesteś może z Krakowa?
Ja jestem w okolic Krakowa. Córkę rodziłam w Żeromskim i teraz tez zamierzam tam rodzić. Co do Ujastku to słyszałam różne opinie, z resztą jak o kazdym innym szpitalu. Kazdy ma inne zdanie.
Kciuki za wizytę @justys702 [emoji110][emoji110]

A i poproszę o dopisanie kolejnej wizyty 03.09. [emoji4]
Przyjrzalam sie tej tabelce I widze,ze z @Dariana moge sie spotkac na porodowce :)

Powodzenia na wizycie @justys702
Dziękuję wszystkim za kciuki[emoji846] właśnie czekam w kolejce. Juz nie moge sie doczekac[emoji846] co do cytologii to mialam robiona teraz i wszystko wyszlo w normie

Cześć dziewczyny. Błąkam się po internecie w poszukiwaniu odpowiedzi na mój "problem". Czy któraś z was nie miała prawie mdłości i wymiotów w I trymestrze, a pojawiły się w drugim? Od kilku dni jest mi gorzej, zmuszam się do jedzenia, na nic nie mam ochoty, wczoraj wymiotowałam po myciu zębów (do tej pory miałam tylko odruch wymiotny). Powoli zaczynam się martwić i po prostu męczę się. Z tego, co czytałam powinno być na odwrót.

Widzę, że używacie tu zapisu tydzień + dni. Obecnie u mnie chyba 14+4 (w czwartek zaczynam kolejne tygodnie). Termin porodu w karcie ciąży mam na 2.02, ale na każdym usg maluch jest trochę większy. Poza tym pomyślałam, że tu więcej z was weszło już w II trymestr niż mamy z lutego - dlatego pytam tu. :)

Zastanawia mnie też czy to normalne, że brzuch mi jestrze nie wystrzelił (pierwsza ciąża). Pomimo pewnej warstwy tłuszczu jest raczej mały.
Nie bierzesz dodatkowo progesteronu ( luteina, duphaston)? Moga powodowac lub nasilac mdlosci.
Moja ciocia wymiotowala przez caly okres ciazy, wiec chyba nie ma reguly.

Nie bierzesz dodatkowo progesteronu ( luteina, duphaston)? Moga powodowac lub nasilac mdlosci.
Moja ciocia wymiotowala przez caly okres ciazy, wiec chyba nie ma reguly.
Nie brałam nic poza Doppelhertz mama. Dlatego trochę się martwię. :( Nie są też chyba winne upały - wczoraj akurat było chłodniej i niestety wymiotowałam.

reklama
Do góry