reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Jakie bierzecie witaminki i ile za nie płacicie?
Bo ja właśnie Pregna Plus, moim zdaniem ma najprostszy skład bez zbędnych witamin, ta złota piątka niezbędna w ciąży i u mnie w mieście nie znalazłam taniej niż 45zł =/ i dzisiaj wchodzę na doz.pl i zamówiłam sobie na 31,99zł i odbiór osobisty gratis w aptece koło mnie gdzie pytałam i też ponad 40zł kosztuje [emoji14] Także jakbyście chciały to lepiej przez stronę zamówić, a te DOZ apteki są w wielu miastach.
Biorę Prenatal DUO z DHA .

reklama
Tak ,mam taką,nie wiem co to za firma ,kupiłam oczywiście na olx za 20 zł,to jest taka długa coś około 2 m długości [emoji4] mogę tak cały dzień na niej leżeć Zobacz załącznik 884264

Mam taką samą chyba, nawet kojarzę ten wzór że był do wyboru;) ale na razie mój narzeczony w niej śpi [emoji23] kazałam mu ją ugnieść bo dla mnie pod głową jest zbyt ubita. Bardziej płasko leżę. W rezultacie bolała mnie szyja bo nie leżała na równi z całym kręgosłupem. Ciekawe czy mi w końcu ją odda bo chyba mu się spodobało [emoji23]

Ja biorę co 2 dzień, albo co 3, bo często zapominam. A biorę prenatal duo :)

Ale zrobiliście mi smaka na makaron ze szpinakiem i serem. chyba sobie zrobię wieczorem, mniam :)

@requiem dopisz mi proszę wizyty do kalendarza: 16.08 wizyta i 4.09 połówkowe :)
Ja dziś mam fazę na makaron z oliwą z oliwek -mam taka dobra z Chorwacji ,mniam ..

Mam taką samą chyba, nawet kojarzę ten wzór że był do wyboru;) ale na razie mój narzeczony w niej śpi [emoji23] kazałam mu ją ugnieść bo dla mnie pod głową jest zbyt ubita. Bardziej płasko leżę. W rezultacie bolała mnie szyja bo nie leżała na równi z całym kręgosłupem. Ciekawe czy mi w końcu ją odda bo chyba mu się spodobało [emoji23]
Hahaha mi za to dzieciaki zabieraja.

A pracujesz teraz? Czy jesteś na macierzyńskim jeszcze? Ja mieszkam w Niemczech dopiero niecałe 3 lata i totalnie nie wiem co z czym się je jeśli chodzi o ciążę i macierzyństwo tutaj...np ostatnio zastanawiałam się jakie formalności mam załatwić w Polsce po porodzie...będę rodzić w Monachium ale chcieliśmy się przeprowadzić do Słubic (w Polsce) w pierwszych dwóch miesiącach po porodzie... potrzebuję dla niemowlaka paszport?
Tak. Możesz wyrobić w ambasadzie polskiej tymczasowy. Ja Simiegl tu rodziłam i tu jest zameldowany i w Pl. A Leon tylko tutaj ale on ma obywatelstwo niemieckie bo ojciec Niemiec.

Hmm to że są dopuszczone do sprzedaży nie znaczy też że pomagają. Firmy farmaceutyczne to jest najlepszy biznes na świecie, zgarniają największe zyski. Kobiety w ciąży są baaardzo dobrym klientem dla nich bo na swoim zdrowiu w tym stanie nie oszczędzają. Najwięcej hajsu zgarniają jednak na antykoncepcji, dopuszczone do sprzedaży, a szkodzą. Ale oni mają swoich ludzi na najwyższych szczeblach, w polityce żeby czasem nie wyszła jakaś ustawa ich ograniczająca. Ludzie są przekupywani. To jest biznes, ich nie obchodzi czy szkodzą czy nie. Dobrze pilnują tego żeby nikt nie opublikował badań udowadniających ich szkodliwość.

Wiecie, że antykoncepcja (tabletki dwuskładnikowe) to leki wczesnoporonne? To samo tyczy się "spirali". Nie blokują owulacji, dochodzi do zapłodnienia ale nie dochodzi do zagnieżdżenia.
Dlatego ja od zawsze ograniczam wszelkie leki do minimum , Właśnie przy dzieciach to super widać jak lekarze beztrosko na wizycie wypisują różne syropki , witaminki, suplementy..które nic nie dają tylko dużo kosztują ..niestety większość jest już " kupiona " , trzeba mieć własny rozum i to rozgraniczać .

E tam ja tam dzieciakom nic nie daje,żadnych suplementów. Szymon nawet Wit D długo nie brał. Miał mega problemy z brzuszkiem. Leon na początku też ale lekarz przepisał inny i jest ok. Jak nie zapomnę to mu dam [emoji16] ale to i tak za dużo nie robi. Słońca dosyć dostaje [emoji6]

reklama
@perell a Ty tez nie znasz płci? @marzenka1810 i @Michalina2018? Bo macie na poczatek u tak mysle czy juz nie znacie, a nie pamietam czy pisalyscie
Witam, ja dziś miałam wizytę i szansa na poznanie płci przed polowkowymi przepadła bo maluszek nie chce się pokazać a jak lekarka naciskala ta głowica to zamiast się odkręcić to dostał czkawki:)wiec płeć pewnie poznam dopiero 21.08 na połówkowych :)
Tak tak, z podróbą w sumie z lidla bo do fety to to się nie umywa :D
Ta podróbek sera feta z Lidla uwielbiam to jest moja główna zachcianki ciążowa... Jem go prawie codziennie:-D
Co do witamin to ja biorę Prenatal duo, kosztuje ok 45 zł, zamawiam przez internet w aptekach DOZ, ma wszystko co trzeba tylko jedna wadę to aż trzy tabletki na raz, bo 2 z DHA i jedna z resztą się łyka raz dziennie, ale skład ma naprawdę super.
Dzisiaj sporo osób z dalszego otoczenia dowiedziało się o ciąży i wszyscy w szoku jak usłyszeli że to już początek 5 miesiąca bo tak naprawdę to prawie nic nie widać, ale ja do drobnych nie należę więc ma się gdzie chować maluszek... Moja ciąża zyskala dziś przydomek ciąża z zaskoczenia wśród znajomych z tej okazji ;)pozdrawiam was dziewczynki i życzę miłego popołudnia ;)

Do góry