reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja biorę co 2 dzień właśnie lekarz mówił że nie wolno przesadzać nawet jakbym nie brała nic by się nie działo,jedynie kwas foliowy jest 'obowiazkowy'
Ja biorę co 2 dzień, albo co 3, bo często zapominam. A biorę prenatal duo :)

Ale zrobiliście mi smaka na makaron ze szpinakiem i serem. chyba sobie zrobię wieczorem, mniam :)

@requiem dopisz mi proszę wizyty do kalendarza: 16.08 wizyta i 4.09 połówkowe :)

reklama
Co lekarz to inaczej mówi [emoji2] ja tam nawet nie wiem jakie inne wit w De są [emoji85]
Ja nawet nie biorę żadnych witamin [emoji6] pierwszy trymestr brałam kwas foliowy i Wit D (ale ta biorę już dłuższy czas bo.mam niedobór). A teraz już tylko Wit D i wyniki mam dobre. Lekarz nic nie mówił by.cos więcej lykac za to podkreślał że warzywa do każdego posiłku

Ja biorę co 2 dzień, albo co 3, bo często zapominam. A biorę prenatal duo :)

Ale zrobiliście mi smaka na makaron ze szpinakiem i serem. chyba sobie zrobię wieczorem, mniam :)

@requiem dopisz mi proszę wizyty do kalendarza: 16.08 wizyta i 4.09 połówkowe :)
Się robi. Ale miałam upierdliwych klientów. Dama po niemiecku gadała, a jej ojciec czy to może jej facet był jej tłumaczył. i weź tu mu tłumacz o paznokciach. Matko.. prawie godzinę mnie umęczyli..

No właśnie właśnie tylko czy jemy faktycznie zróżnicowanie? Niby się staram dużo warzyw, ale i tak tyle co ja zjem w ciągu dnia to ło matko kochana czasem myślę, z czego to dziecko rośnie [emoji14] Dzisiaj jest 16, a ja zjadłam trzy kanapki z wędliną z kurczaka i kiszoniakiem i batonika. i mam jeszcze sałatkę "grecką" z fetą i kurczakiem i obstawiam, że to będzie wszystko co dzisiaj w siebie wcisne ;(
To i tak zjadasz więcej niż ja [emoji6] ja kromka chleba z pomidorem, jabłko i talerz rosołu [emoji16]

Ja mieszkam w Rheinland-Pfalz. Ok 30 km od Bonn. Julia się tylko urodziła w Polsce. Resztą tu.

A pracujesz teraz? Czy jesteś na macierzyńskim jeszcze? Ja mieszkam w Niemczech dopiero niecałe 3 lata i totalnie nie wiem co z czym się je jeśli chodzi o ciążę i macierzyństwo tutaj...np ostatnio zastanawiałam się jakie formalności mam załatwić w Polsce po porodzie...będę rodzić w Monachium ale chcieliśmy się przeprowadzić do Słubic (w Polsce) w pierwszych dwóch miesiącach po porodzie... potrzebuję dla niemowlaka paszport?

Jakie bierzecie witaminki i ile za nie płacicie?
Bo ja właśnie Pregna Plus, moim zdaniem ma najprostszy skład bez zbędnych witamin, ta złota piątka niezbędna w ciąży i u mnie w mieście nie znalazłam taniej niż 45zł =/ i dzisiaj wchodzę na doz.pl i zamówiłam sobie na 31,99zł i odbiór osobisty gratis w aptece koło mnie gdzie pytałam i też ponad 40zł kosztuje [emoji14] Także jakbyście chciały to lepiej przez stronę zamówić, a te DOZ apteki są w wielu miastach.

Ja biorę Omegamed Optima Forte DHA i płace za nie 60pare złotych, zamawiam właśnie w aptece internetowej.
Tu jest analiza składów suplementów Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Analiza i ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Pragną Plus też ma dobry skład :-)

Moja dieta jest zdecydowanie uboga we wszystko... Ryby lubie, ale jem moze raz na 3 miesiace. Na pewno lepiej "brac" witaminy z natury, ale ja nie jestem w stanie. Skoro te suplementy sa dopuszczone do sprzedazy znaczy ze nie szkodza [emoji16]
I pamietajcie, ze nawet łosoś potrafi byc zanieczyszczony.

Hmm to że są dopuszczone do sprzedaży nie znaczy też że pomagają. Firmy farmaceutyczne to jest najlepszy biznes na świecie, zgarniają największe zyski. Kobiety w ciąży są baaardzo dobrym klientem dla nich bo na swoim zdrowiu w tym stanie nie oszczędzają. Najwięcej hajsu zgarniają jednak na antykoncepcji, dopuszczone do sprzedaży, a szkodzą. Ale oni mają swoich ludzi na najwyższych szczeblach, w polityce żeby czasem nie wyszła jakaś ustawa ich ograniczająca. Ludzie są przekupywani. To jest biznes, ich nie obchodzi czy szkodzą czy nie. Dobrze pilnują tego żeby nikt nie opublikował badań udowadniających ich szkodliwość.

Wiecie, że antykoncepcja (tabletki dwuskładnikowe) to leki wczesnoporonne? To samo tyczy się "spirali". Nie blokują owulacji, dochodzi do zapłodnienia ale nie dochodzi do zagnieżdżenia.

reklama
Czy korzystacie z poduszek do spania dla ciężarnych? Chyba już był poruszany ten temat...ale ostatnio tak kiepsko mi się śpi, te upały swoją drogą ale na bokach już mi czasami ciężko poleżeć bo brzuch ciągnie trochę...[emoji53]
I tak chciałam zapytać czy korzystanie? Czy wygodniej się śpi? I jakie macie bo są przeróżne...[emoji50] i które polecacie??
Tak ,mam taką,nie wiem co to za firma ,kupiłam oczywiście na olx za 20 zł,to jest taka długa coś około 2 m długości [emoji4] mogę tak cały dzień na niej leżeć
IMG_20180802_170317.jpg

Załączniki

• IMG_20180802_170317.jpg
    IMG_20180802_170317.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 193
Do góry