reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja tez dzisiaj badanie prenatalne na 16:) co do migreny mam od 2 lat raz w miesiącu trwało 2-3 dni ale najgorsza zawsze pierwsza doba. Odkąd jestem w ciąży to nie było takiego bólu. Głowa bolała ale do wytrzymania :) jeśli chodzi o jedzenie to nie można wątróbki często bo ma dużo witA tak słyszałam :)
Ja cierpię na migreny od dziecka. Często były to "migreny z aurą". Dziwne samopoczucie, odczuwałam pewne objawy-dzięki nim mogłam powiedzieć: "o!Migrena się zbliża". Choć nie zawsze...
Często też towarzyszyły okresowi krótko przed, w trakcie i krótko po miesiączce. Nieznośne, wykluczały mnie z życia, światłowstręt, wymioty, wrażliwość na "hałas" itp.
Teraz... Są, dość często boli mnie głowa. Czasem mocniej, czasem mniej. Czasem nie mogę się ruszyć, leże w bezruchu, rezygnuje z kolacji, żeby tylko nie wymiotować itp. Jedyna moja pomoc to zimne okłady, dostęp świeżego powietrza, leżenie w bezruchu i próba zaśnięcia. Biorę paracetamol-bezpieczny w ciąży. Jednak wiadomo, strach pozostaje więc ograniczam i biorę tylko w ostateczności. Po dwóch ostatnich wycieczkach autem zauważyłam też silny ból głowy, nudności, dziwne "mulące" uczucie w brzuchu. Nie wiem, czyżby mnie tam wytrzęsło?

reklama
Ale super że pojawił się temat zamknięcia forum [emoji13] ile podglądaczy się nagle uaktywniło [emoji6]
Heh, wiedziałam że tak będzie ;) ale to dobrze, ja się dziwnie czuje ze świadomością że ktoś podgląda, a nic nie pisze [emoji14] ale ja to ja, jestem dziwna ;)
Wow dopiero przebrnęłam do końca bo wczoraj nie czytałam za dużo, ale drukujemy :D
Ja dzisiaj mam głowę 6/9, nie dość, że u nas pogoda OKROPNA, aura jest tragiczna i ciągle leje i jestem w pracy dwa dni z rzędu i zawsze trzymała mnie ta myśl, że jutro wolne to się siedziało jakoś te 12h i było ok, a teraz myśl, że jutro znowu. Ale grafik układał zanim powiedziałam, że jestem w ciąży więc już dam rade, nie bedę zmieniać. Tylko, że obok remontują sklep i tak trzaskają od rana, że szok plus masa kurzu i musze wycierać co chwilę. I.. jeszcze nie mam internetu w telefonie bo tu mam zasieg zerowy, a coś sie stało z wifi ogólnym chyba przez ten remont i siedzę na kompie, a już się tak przyzwyczaiłam, że na telefonie ogarniam, że nie umiem się tu odnaleźć. [emoji14]
Dziewczynki czekam jeszcze na jedną chętną na moderatorkę do zamkniętego forum
Requiem, jak coś to ja ew. mogę moderować, jak to ogarnę ;)

Odebrałam wyniki badań, tsh mam 0,7.. znowu pewnie gin mnie wyślę na dodatkowe badanie, a nadczynności zapewne tak jak ostatnio nie mam.. i mam erytrocyty poniżej normy

olakaczmarek, pięknie! Wow, już 7kg na plusie? Nieźle :)

Dziewczyny u mnie dzisiaj 15+2 i +7kg :D jak u was z wagą?
Głowa też pęka od wczoraj i generalnie nastrój kiepski, ale... brzusio rośnie także jest pięknie Zobacz załącznik 878711

Piękny brzusio ja póki co jestem na minusie z czego się cieszę ;) brzuszek się robi poprostu twardszy w związku z tym ze miałam już przed ciąża nie widać żebym w niej była :p

reklama
Do góry