reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Moje dziecko też się budziło często w nocy, czasem bardzo często, ale zawsze twardo zanosiłam do łóżeczka. Stoi ze 2m od naszego. Wiadomo, że czasem usypiałam z dzieckiem przy cycu, ale jak tylko się ocknelam to zanosiłam do łóżeczka. A do wiecznego niewyspania się przyzwyczaiłam, codziennie miałam ogarnięte włosy, makijaż, piłam ciepłą kawę ;) wiadomo, że wszystko zależy od dziecka, ale też od matki ;) ja sobie zrobiłam plan i tego się trzymałam, teraz też zamierzam. Także wg mnie wszystko się da, nie ma co się nastawiać na najgorsze ;)

Wg chińskiego powinnam mieć córkę, a mam synka. Teraz też wypada córka, oby teraz się sprawdziło ;)

No to podziwiam twoją wytrwałość. Ja wręcz mam teraz takie myśli z perspektywy czasu, że bez sensu byłam taka spięta przy pierwszym dziecku i tak się trzymałam tych wszystkich swoich 'zasad'. Teraz sobie myślę, że w wielu kwestiach wyluzuje i sobie odpuszczę. Będę wtedy szczęśliwsza i Nie będę takim wrakiem człowieka jakim byłam po roku od narodzin syna. A on sam sobie regulował swój rytm i rozwój bez względu na moje wysiłki jak się okazywało.

reklama
Super! Ja naprawdę podziwiam, ilekroć szłam by coś upolować dla dziecka to wracałam z niczym. Ostatnio nawet po Twoich fotkach poszłam z nową wiara w siebie i nic [emoji51][emoji23] i jeszcze ceny w tym lumpie masakryczne.. 6zl za body, za śpiochy 10zl i więcej. Takie ceny to mam w wielopakach teraz w h&m także chyba dam sobie spokój. Twoje łowy naprawdę fajne :-)

Wiadomo wszystko się da ale każda z nas jest inna. Ja wolałam wziąć dziecko do łóżka i się wyspać niż przyzwyczaić się do niewyspania.

Wiadomo wszystko się da ale każda z nas jest inna. Ja wolałam wziąć dziecko do łóżka i się wyspać niż przyzwyczaić się do niewyspania.
Ja też tak wolałam tymbardziej ze w ciągu dnia miałam 3latka i niemowlę do ogarnięcia. Myślę że kwestia spania w łóżku czy podawania smoka to ile osób tyle zdań, ale każde dziecko, każda matka i sytuacja jest inna .

Ja np nie mam dziecka i nie mam wyobraźni na ten temat więc założyłam że w nocy po prostu jak się naje będzie spał w swoim lozku[emoji6]a jeśli będzie problematycznie to będzie trzeba spać dodatkowo z dzieckiem[emoji6]ale każde dziecko inne i sobie mogę gdybać

Dziewczyny słuchajcie widziałam ostatnio gazetkę z pepco i tam pelno niedrogich rzeczy na maluszka jak myślicie warto tam kupować?

Ja np nie mam dziecka i nie mam wyobraźni na ten temat więc założyłam że w nocy po prostu jak się naje będzie spał w swoim lozku[emoji6]a jeśli będzie problematycznie to będzie trzeba spać dodatkowo z dzieckiem[emoji6]ale każde dziecko inne i sobie mogę gdybać

Jeszcze jest kwestia tego, że ty możesz chcieć odłożyć dziecko do łóżeczka po karmieniu, ale ono może mieć inne zdanie;) Ja też żałuję, że na początku tak się staraliśmy żeby młody spał w łóżeczku, bo myślałam że tak po prostu powinno być i tyle hehe:) Myślałam że jeśli łóżeczko jest dziecięce, to po to żeby ono tam spało[emoji23] Kombinacje jak go odłożyć żeby nie zauważył, pobudki co 5 min, zamiast po prostu położyć się z dzieckiem, nakarmić i spać dalej. Teraz nawet nie myślę żeby je z powrotem przynosić, to zdecydowanie nie jest niezbędna część wyprawki. U nas okazało się, że wręcz zbędna:D Przynajmniej w ciagu pierwszych kilku miesięcy.

A co do pepco to raczej nie polecam, jakość kiepska. Oczywiście zależy pewnie na co się trafi, ale z mojego doswiadczenia po kilku praniach wszystko strasznie się rozciąga.

reklama
A co do pepco to raczej nie polecam, jakość kiepska. Oczywiście zależy pewnie na co się trafi, ale z mojego doswiadczenia po kilku praniach wszystko strasznie się rozciąga.
No właśnie chodzi żeby bawełniane ciuszki były i tak zastanawiam się czy po prostu uderzyć do droższych sklepów na wyprzedaże. Co do lumpeksów nie miałam nigdy ręki żeby trafić na coś fajnego no może z raz[emoji16]
Liczę też że dostanę jakieś ciuszki od kogoś[emoji6]już koło października może później pomyślimy nad łóżeczkiem wózkiem i innymi rzeczami.

Do góry