reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
wizyta 23.07
u mnie rozstępy po pierwszej tak więc parę więcej nie robi mi różnicy najlepsze z tego, że zobaczyłam je dopiero po porodzie bo pojawiły mi się w dolnej części brzucha u mnie po każdym kolejnym usg termin przesuwa się coraz bliżej grudnia z 12 .01 na 08.01( wg. usg z 17. 06)zobaczę jutro albo dopiero na wizycie

A powiedzcie mi jak to jest z OM mam na 18.12 ale z USG teraz na 5 stycznia. Jakoś może mi się to przesuwać bliżej tej daty miesiączkowej?
Ale ten słownik pisze 2 raz edytuje[emoji23]

wg usg terminy mogą się przesuwać w obie strony wszystko zależy od tego jak szybko rośnie dziecko ale lekarze najczęściej patrzą na termin z om chyba, że cykle nieregularne to na termin z pierwszego usg

Zawsze był brany termin z OM, a usg biorą pod uwagę np do wcześniejszego cc czy dziecko już jest duze.

Dziewczyny, liczy się tylko data z pierwszego usg, tego 6-8 tydz. Te kolejne będą pokazywać inne daty, bo dzidzia w różnym tempie rośnie. Czyli data om + pierwsze usg, wg tego się ustala termin porodu. Ale dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała ;)
Czyli u mnie 10styczen[emoji6]

reklama
Dziewczyny, liczy się tylko data z pierwszego usg, tego 6-8 tydz. Te kolejne będą pokazywać inne daty, bo dzidzia w różnym tempie rośnie. Czyli data om + pierwsze usg, wg tego się ustala termin porodu. Ale dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała ;)

U mnie z OM 02.01
Z pierwszego usg 30.12
A ostatnio to już 27.12

Do góry