reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
A używacie już czegoś żeby zapobiec rozstępom? Bo ja cały czas odkładam a to już chyba najwyższa pora... co polecacie?
Z rozstępami jest tak że wystarczy bardzo dobrze nawilzac skórę. Wtedy jest bardziej podatna na rozciąganie i nie pęka. Ja się długo wachalam co kupić. Czy inwestować w drogie kosmetyki czy nie ma to sensu. I po przeczytaniu chyba miliona artykułów doszłam do wniosku że nie ma sensu przepłacać. Kupiłam oliwek Johnsona w żelu i używam po kąpieli na wieczór a rano smaruje balsamem I love you mommy AA przeciw rozstępom. Zobaczymy czy wystarczy... Obawiam się że jak będą miały się pojawić to żaden krem nie pomoże.

Z rozstępami jest tak że wystarczy bardzo dobrze nawilzac skórę. Wtedy jest bardziej podatna na rozciąganie i nie pęka. Ja się długo wachalam co kupić. Czy inwestować w drogie kosmetyki czy nie ma to sensu. I po przeczytaniu chyba miliona artykułów doszłam do wniosku że nie ma sensu przepłacać. Kupiłam oliwek Johnsona w żelu i używam po kąpieli na wieczór a rano smaruje balsamem I love you mommy AA przeciw rozstępom. Zobaczymy czy wystarczy... Obawiam się że jak będą miały się pojawić to żaden krem nie pomoże.
Dokładnie jest tak jak mowisz. Moje znajome używały olejków bio oil mały a 40zl i rozstępy są.

A używacie już czegoś żeby zapobiec rozstępom? Bo ja cały czas odkładam a to już chyba najwyższa pora... co polecacie?
Ja tylko balsamy nawilzajace. Bratowa mi poleciła neutrogene [emoji4] poza tym tez uwazam, ze nawilzenie skory to podstawa, a kolejna rzecz to geny. Więc chyba nie zawsze uda sie zapobiec rozstepom [emoji12]
W którym tygodniu jesteście dziewczyny co wam przeszły objawy? Ja 10+4 nadal mdli i wymioty przynajmniej raz dziennie. Jeszcze chciałam was zapytać ile wam wyszła przezierność karkowa na usg prenatalnym?
U mnie koniec 13tc [emoji4]
My już po śniadanku i szykujemy się na kolejny dzień [emoji3]
Dzisiaj Szczyrk. Sentymentalnie bo tam byliśmy na pierwszym wspólnym wyjeździe. Tacy zakochani hihi. W ogole tu w tym pensjonacie gdzie jesteśmy (już czwarty raz) babeczka ma wszystko dla dzieci. Łóżeczko w pokoju, wanienke, krzesełko do karmienia, plac zabaw. Już planujemy urlop za rok [emoji16]
Miłego dzionka wszystkim.
Udanego wyjazdu, odpoczywajcie [emoji4]
Dziewczyny jak u Was z objawami? Bo ja ostatnio się wkrecam chyba, to już 14 tydzień a u mnie objawów prawie brak . Czasami piersi zabola, mdłości minęły, ale nie czuje już tego ciągnięcia i rozciągania w brzuchu i już zaczynam się stresować...czy aby napewno wszystko dobrze... czarne myśli już krążą [emoji852]
A wizytę mam 16.07
U mnie juz dawno ustały, ale jestem po 2 wizytach, dzidzia rośnie wszystko w porządku wiec nie martwie sie tym [emoji4] od czasu do czasu poczuje kłucie w pachwinach, albo bol piersi. A tak to spokoj [emoji4]
Z usg wyszedł 1.styczeń a mam mieć cc więc może jednak grudzień.
Czemu cc? Jakie wskazania? [emoji4]
Dziewczyny a można coś na zgagę w aptece dla kobiet w ciazy.?
Rennie mozna [emoji4]

A mój M. znowu chory [emoji29] zeszły weekend przelezal z gorączka i od wczoraj znowu to samo [emoji58] już nie wiem od czego to może być... Jak za tydzień w weekend znowu będzie to samo to chyba zwątpie...

W którym tygodniu jesteście dziewczyny co wam przeszły objawy? Ja 10+4 nadal mdli i wymioty przynajmniej raz dziennie. Jeszcze chciałam was zapytać ile wam wyszła przezierność karkowa na usg prenatalnym?

Ja mam 11+4 i mdłości przeszły jakoś 2 tygodnie temu, ale inne objawy np. senność, to się nasilają. Ale każda ciąża inna.

U mnie 12+5 i od około tygodnia senność zaczęła ustępować. Wraca też chęć do życia. Nadal brak apetytu (nie mdłości tylko brak chęci jedzenia). Nadal bardzo szybko się męczę. No i brzuch przestał boleć

reklama
Hej dziewczynki :) leżę sobie i stosuje do zaleceń lekarza, brzuch boli bez zmian. Chyba nospa na mnie zwyczajnie nie działa. Przy miesiaczce też nigdy nie pomagała. Zalaczajcie więcej fotek. Bardzo miło mi oglądać zdjęcia apetycznych rogalikow czy tych krawieckich dzieł sztuki :) któraś pytała o przeziernosc karkowa - u mnie wyszło 1,4 mm.

Do góry