reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
wizyta 23.07
u mnie rozstępy po pierwszej tak więc parę więcej nie robi mi różnicy najlepsze z tego, że zobaczyłam je dopiero po porodzie bo pojawiły mi się w dolnej części brzucha u mnie po każdym kolejnym usg termin przesuwa się coraz bliżej grudnia z 12 .01 na 08.01( wg. usg z 17. 06)zobaczę jutro albo dopiero na wizycie

A powiedzcie mi jak to jest z OM mam na 18.12 ale z USG teraz na 5 stycznia. Jakoś może mi się to przesuwać bliżej tej daty miesiączkowej?
Ale ten słownik pisze 2 raz edytuje[emoji23]

wg usg terminy mogą się przesuwać w obie strony wszystko zależy od tego jak szybko rośnie dziecko ale lekarze najczęściej patrzą na termin z om chyba, że cykle nieregularne to na termin z pierwszego usg

Zawsze był brany termin z OM, a usg biorą pod uwagę np do wcześniejszego cc czy dziecko już jest duze.

Dziewczyny, liczy się tylko data z pierwszego usg, tego 6-8 tydz. Te kolejne będą pokazywać inne daty, bo dzidzia w różnym tempie rośnie. Czyli data om + pierwsze usg, wg tego się ustala termin porodu. Ale dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała ;)
Czyli u mnie 10styczen[emoji6]

reklama
Dziewczyny, liczy się tylko data z pierwszego usg, tego 6-8 tydz. Te kolejne będą pokazywać inne daty, bo dzidzia w różnym tempie rośnie. Czyli data om + pierwsze usg, wg tego się ustala termin porodu. Ale dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała ;)

U mnie z OM 02.01
Z pierwszego usg 30.12
A ostatnio to już 27.12

Do góry