reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
W okolicy 140/90. Raz u lekarza miałam 145/100 Już w czasie brania leku ale bylam wtedy bardzo zdenerwowana. Teraz najczęściej mam ok 130/80
To nie tak bardzo miałaś podwyższone. Dziś mi taka starsza znajoma powiedziała, że to podobno jest normalne, że kobiety w ciąży w trakcie upału mają podwyższone ciśnienie.
Tak cieszę się, że wszystko ok bo jednak stres był :) moje wyniki morfologii z miesiąca na miesiąc coraz gorsze... Nie wiem jak to zmienić, biorę witaminy i żelazo, zdrowo się odzywiam, ale nie pomaga.
Też mi cały czas spada morfologia. Może spróbujmy zacząć z sokiem z apteki :)

To nie tak bardzo miałaś podwyższone. Dziś mi taka starsza znajoma powiedziała, że to podobno jest normalne, że kobiety w ciąży w trakcie upału mają podwyższone ciśnienie.

Też mi cały czas spada morfologia. Może spróbujmy zacząć z sokiem z apteki :)

To nie miałaś bardzo wysokiego . Mi dziś taka starsza znajoma powiedziała, że to normalne, że przy upalach ciężarne mają podwyższone ciśnienie. Ale to tylko mądrości ludowe .... ;)
Tylko, że miesiąc temu nie było upałów [emoji6] raczej zimno było

Bambusowe są najdelikatniejsze ale i najdroższe. Ja mam najwięcej tetry, kilka flanelowych i kilka bambusowych. Wielkiej bambusowej pieluszki używam jako przykrycia do spania w lecie :) aha no i są jeszcze muślinowe ;)

To już czegoś się nauczyłam;) a te muślinowe to jaką rolę mogą pełnić? W czymś są lepsze/gorsze?

To już czegoś się nauczyłam;) a te muślinowe to jaką rolę mogą pełnić? W czymś są lepsze/gorsze?
Muślinowych nie miałam. Ale one wszystkie są do tego samego. Ja używam do wycierania buzi, do ochrony przy odbijaniu, do położenia na nich dziecka u lekarza, do położenia na nich dziecka przy przewijaniu, do przykrycia siusiaka przy przewijaniu (chłopaki lubią sikać w trakcie zmiany pieluchy ;) ), jako przykrycia jak jest ciepło. Do wyłożenia pod głową w wózku/łóżeczku- jak bobas uleje, to pościel czysta, tylko pielucha do wymiany. No i po porodzie wycierają nimi dziecko i owijają, a potem kocykiem. Także warto mieć już do szpitala kilka sztuk :)

perell, ja lubię bambusowe bo są cienkie, zwiewne i delikatne. Nie patrzyłam nigdy na to czy mają inne zalety. Dlatego aż się zdziwiłam jak przeczytałam te niby zalety-mity w artykule. Ja i tak je polecam, sama lubię się tym przykrywać ;)

Ale super :) A czujesz już na stojąco czy jak chodzisz ? Cały czas ? Ja mam termin chyba dzień przed Tobą i rzadko czuje, tylko jak siedzę bez ruchu.

A na wyjścia nie bierzecie pampersów ? Po co te pieluszki się bierze ? ;)
Pampersy biore. Pieluszki sa do wytarcia rączek lub buzi. Lub nawet do przykrycia dziecka

reklama
Do góry