reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Masz jakąś infekcję pęcherza na pewno. Pewnie na antybiotyk, dodatkowo możesz wspomóc się rumiankiem, żurawiną, czosnek i chrzan przenikają wszędzie więc jak lubisz to można.
Na krew mięso czerwone dużo, pietrucha nać, zielone warzywa typu szpinak, brokuł, pełnoziarniste pieczywo jeśli możesz- płatki owsiane są super. No i raczej z musu żelazo i jakies suple dobre z kompleksem wit b myślę.
No właśnie byłam z tymi wynikami i lekarz nic mi nie powiedział na te bakterie w moczu i nie zapisał nic na to.

reklama
Ja nawet nie wchodzę na swoją wagę nie chce się dołować [emoji28]Na ostatniej wizycie to było ponad 3tyg temu ważyłam kg do przodu od tego czasu sobie trochę pofolgowałam+zero aktywności fizycznej ,więc napewno waga będzie o przynajmniej 2kg wyższa ,ale akurat dzisiaj mnie waga nie ruszy to najmniejsze zmartwienie bo jestem skupiona na maleństwu mam nadzieję że jest wszystko wporzadku [emoji173]
Ale masz jakieś przeciwskazania do ćwiczeń? Ja powolutku próbuje, daleko mi do wyczynów sprzed ciąży ale dobre i trochę[emoji3].

No właśnie byłam z tymi wynikami i lekarz nic mi nie powiedział na te bakterie w moczu i nie zapisał nic na to.
No nie wiem, może idź do innego. Ciąża ciążą ale wolałabym celować co najmniej w średnią dla widełek. W końcu tworzenie nowego życia to wysiłek dla organizmu, potem poród, połóg i równoległa opieka. Lepiej mieć silniejszy sprzęt na ten czas- w sensie ciało.

Też miałam bakterie w moczu i lekarz też nic nie powiedział, przy kolejnym badaniu moczu tych bakterii nie było także nie wiem o co chodziło
Chodzi o to jak próbkę moczu się pobiera.u mnie tez zawsze są bakterie,raz liczne raz nie. Z tego co wiem to leukocyty w moczu to jakaś poważniejsza infekcja. Skoro lekarz nic nie przepisuje to tak musi być[emoji6]

Myślę że nie będę miała problemów ,dzisiaj mam zamiar zapytać lekarza [emoji16]Chodzisz na jakiś fitness?
Nie, w okolicy są tylko jedne zajęcia dla ciężarnych ale dopiero od września. Wzmacniająco rozciągające cokolwiek to znaczy więc pewnie jakiś łamany jogo pilates.
W domu mam wiosła które wcześniej strasznie maltretowałam- obok roweru- więc teraz tak delikatnie powolutku minimum minima[emoji3] badam granice.

Co do moczu , bardzo wazne jest jak pobieracie próbkę .. koniecznie pierwszy i ze środkowego strumienia. Często Własnie te bakterie są związane ze tym ,że źle to wszystko zostało przeprowadzone [emoji6] natomiast jeśli powtarza się sytuacja to trzeba przypilnować lekarza, ja w pierwszej ciąży miałam złe wyniki od drugiego trymestru i tak sie to ciągnęło , aż w końcu w trzecim trymestrze wylądowałam na patologii i musiałam leżec i brać antybiotyk dozylnio .

reklama
Do góry