reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

W takim wypadku to myślę, że placebo działa, a nie cudowna moc witamin [emoji6] Ale najważniejsze że się udało!
Nie oceniam nikogo za jego decyzje, bo każdy podejmuje swoje [emoji846]Ja zdecydowałam nie brać nic, ale jeśli ktoś się lepiej czuje z świadomością, że bierze witaminy, to nic mi do tego [emoji12]

Ja dziś mam wizytę na NFZ, więc nawet się nie ekscytuję, bo szału nie będzie. Do tej pory pan doktor zrobił mi jedno usg, bodajże w 5 tyg., a po wizycie nie wiedziałam dosłownie nic. Plus taki, że dał mi skierowanie na prenatalne do dobrej kliniki i na tym koniec.

Miłego dnia wszystkim.
Myślę, że wzrost liczby plemników i ich ruch postępowy u mojego emka to jednak nie placebo [emoji16]

reklama
Odnośnie suplementów jeszcze. Jeżeli organizm jest zdrowy i nie ma żadnych wad to wystarczy spokojnie dostawa składników odżywczych z pożywienia. Natomiast jak pojawiają się defekty, o części się wie a o niektórych nie ma pojęcia bo nie przyszłoby do głowy się diagnozować, to wtedy nie ma innej opcji jak posiłkować się wspomagaczami niestety. Czy to się podoba czy nie. Też nie przepadam za łykaniem tego wszystkiego ale jeśli widzę że są efekty i mogę robić fizycznie czy psychicznie rzeczy którw do tej pory były poza moim zasięgiem a były dostępne dla innych to idę w to jak w ogień[emoji6]
To nie czary mary nie oszukujmy się, ale mocno ułatwia życie i poprawia jego komfort.
Wolę to niż wieczne stękanie wielu osób że coś im dolega i to koniec świata i nie akceptują rozwiązań niekonwencjonalnych bo są trudniejsze do zrealizowania niż jedzenie tabletek. I potem pretensja, nie ty nie jesteś chora bo i cała litania zarzutów.

Pamiętasz co brał mąż, bo koleżanka rok się stara i nic, może bym im podpowiedziała.
Najpierw Androvit, potem korzeń maca, bardzo polecam, on miał dobre wyniki. Ale ruch postępowy na granicy normy i morfologie też taką sobie.Niby norma była, ale czemu ich nie podrasować. Po nich się mocno poprawiło. Ja miałam problemy ze śluzem i po wiesiołku i witaminie B6 było go więcej, a raczej w ogole się pojawił.. Wiesiołek też można w formie oleju pić, bo tabletki wychodzą dość drogo niestety.

Dzień dobry :) kciuki za wizyty ;)
Ja dziś jadę na założenie holtera, potem odbieram sukienkę od krawcowej (mam nadzieję, że mi dobrze zrobila) i tyle zadań na dziś. Brzuch już na szczęście przestał boleć, się wystraszylam tylko wczoraj niepotrzebnie.

To dobrze, że już dzisiaj nie boli :-)

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe [emoji4]

[emoji110][emoji110][emoji110]za wizyty:

03.08 :
@kropka4x4 wizyta,
@Camilla29love wizyta
@MojrAnka wizyta

04.08 - @Milkchocolate wizyta

06.08 - @martag86 wizyta
07.08 @justys0702 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta, @Justyna16235 wizyta
09.08 @Asiula86 wizyta, @malianka wizyta
10.08 - @arielka94 wizyta, @Aneta15 wizyta
13.08 - @Zuzanka1402 - wizyta, @Inka91 wizyta
14.08 - @violetta.sc wizyta, @bojąca wizyta
16.08 - @olakaczmarek7 połówkowe, @Kicia_83 wizyta @Olusiaczek19 wizyta, @Linoone wizyta
17.08 - @Anga79 wizyta
20.08 - @MojrAnka połówkowe, @paulenka91 połówkowe, @Dariana wizyta
21.08 - @eulalia83 połówkowe, @asiaxkk wizyta, @Michalina2018 połówkowe
22.08 - @Talka92 wizyta, @Asia92 wizyta, @alla31 wizyta
23.08 - @Misza95 połówkowe + URODZINY [emoji512] @Kokoszka356 połówkowe, @Anga79 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe, @reqiem wizyta, @Monika11118 wizyta
28.08 - @asiaxkk połówkowe, @Asia92 połówkowe, @AniaWaa połówkowe, @marzena1810 połówkowe
29.08 - @Talka92 połówkowe + URODZINY! [emoji512]
30.08 - @Asiula86 wizyta, @perell wizyta, @Lilli1234 wizyta
31.08 @Veronika_k połówkowe
03.09 - @Tasza wizyta
04.09 - @bojąca połówkowe, @Linoone połówkowe
19.09 - @Tasza połówkowe
20.09 - @Asiula86 połówkowe
25.09 - @kropka4x4 połówkowe

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Link do: Styczniówki 2019r.

Link do naszej tabelki, dopisujcie sie , a jak ktos ma problem to dajcie dane, to Was dopisze.

I znowu piątek [emoji85][emoji87] Ten czas leci nieubłaganie! Kropka, Camila - czekamy na wieści! Miłego dniaaa [emoji171][emoji169][emoji172][emoji170]

Kciuki za wizyty [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ja właśnie po śniadaniu czekam na koleżanka, która ma mnie odwiedzić :-)

Najpierw Androvit, potem korzeń maca, bardzo polecam, on miał dobre wyniki. Ale ruch postępowy na granicy normy i morfologie też taką sobie.Niby norma była, ale czemu ich nie podrasować. Po nich się mocno poprawiło. Ja miałam problemy ze śluzem i po wiesiołku i witaminie B6 było go więcej, a raczej w ogole się pojawił.. Wiesiołek też można w formie oleju pić, bo tabletki wychodzą dość drogo niestety.
Ja brałam 3 miesiące przed ciążą ovarin nie wiem czy on pomógł ale może[emoji6]
Też nie widziałam u siebie nawet grama płodnego a i tak się udało. Nawet zakupiłam żel conceviv plus ale akurat w poczęcie nie używałam[emoji6]

Ja dzisiaj wolne , wczoraj dostałam już wypłate i dzisiaj na shoping ruszam[emoji3] a w ogole pożyczyliśmy nasze auto szefowi od mojego emka bo musił gdzieś tam jechać daleko, a jego w naprawie i w zamian na zastępstwo dostałam takiego pegoucika cabrio! [emoji16][emoji16][emoji16] także dzisiaj będę się lansować po mieście hahaha [emoji16][emoji16][emoji16]
Miłego dzionka moje Kochane i kciuki za wizyty trzymam mocno [emoji110][emoji64][emoji110][emoji64][emoji110][emoji64][emoji110]

Hejka dziewczyny! My już byliśmy Szyma do przedszkola zaprowadzić i zrobiliśmy krótki spacerek! Młoda na noc u koleżanki była nie wiem o której zląduje [emoji4] zjedliśmy z małym śniadanko i go położyłam ale nie wiem czy zaśnie. Wstaje już po 7! Wczoraj nie mógł zasnąć i od 20 do 21 byliśmy na spacerze. Zaraz biorę się za sprzątanie póki nikogo nie ma [emoji6] dziś młody idzie na nockę do babci a młoda do dziadka [emoji2] także od dziś po południa do jutra po południa spokój. A w niedzielę planujemy nad wodę wypadzik [emoji41] dla tych,które pytały. Nie pracuje. Jestem na macierzyńskim.

reklama
Odnośnie suplementów jeszcze. Jeżeli organizm jest zdrowy i nie ma żadnych wad to wystarczy spokojnie dostawa składników odżywczych z pożywienia. Natomiast jak pojawiają się defekty, o części się wie a o niektórych nie ma pojęcia bo nie przyszłoby do głowy się diagnozować, to wtedy nie ma innej opcji jak posiłkować się wspomagaczami niestety. Czy to się podoba czy nie. Też nie przepadam za łykaniem tego wszystkiego ale jeśli widzę że są efekty i mogę robić fizycznie czy psychicznie rzeczy którw do tej pory były poza moim zasięgiem a były dostępne dla innych to idę w to jak w ogień[emoji6]
To nie czary mary nie oszukujmy się, ale mocno ułatwia życie i poprawia jego komfort.
Wolę to niż wieczne stękanie wielu osób że coś im dolega i to koniec świata i nie akceptują rozwiązań niekonwencjonalnych bo są trudniejsze do zrealizowania niż jedzenie tabletek. I potem pretensja, nie ty nie jesteś chora bo i cała litania zarzutów.

O to właśnie chodzi. O sposób i styl życia. Skoro oboje z mężem jesteśmy aktywni fizycznie i zdrowi, staramy się zwracać uwagę na to co wkładamy na talerz, to po co mamy się faszerować chemią? Wolę zainwestować w wodę wysoko zmineralizowaną dobrej jakości i miesięcznie wyjdzie jak cena tabletek [emoji6] Poza tym to co „włożyliśmy” w siebie przed zajściem w ciąże ma ogromne znaczenie, bo z tego teraz czerpie nasz organizm.

Ale tak jak napisałam wcześniej, każdy ma inny sposób na siebie i inne potrzeby [emoji846]

Do góry