reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ja też poluje na wyprzedaże, np laktator kupiłam taniej, bo był powystawowy, także warto czekać i szukać okazji. Ubranka też można znaleźć tanie na wyprzedażach, albo tak jak mówicie na olx czy na grupach na fb mamy często sprzedają/oddają za grosze czy czekoladę. :)

I wiecie Żeby nie było że mam coś przeciwko późnemu macierzyństwu. Niech każdy robi jak uważa ale ten mój pseudo szwagier mając 50 lat myśli o kolejnym dziecku gdzie wejście na trzecie piętro sprawia mu problem a jedyną atrakcją dla dzieci jest Spacerek.. jak byli tutaj u nas i ta mała 4-letnia zaczęła bawić się z dziećmi i z moim mężem to po pięciu minutach miała dość ona chyba nie zdawała sobie sprawy że można tak szaleć gdzie indziej niż w przedszkolu.. i dodatkowo nie jest zbyt stały w uczuciach biorąc pod uwagę że mając piątkę dzieci jego rekord to dwójka z jedną kobietą i po prostu boję się że moja siostra za chwilę może zostać sama z trójką małych dzieci bo jedna ma 4 drugi nawet roczku A jak się postarają o kolejne to już sobie tego w ogóle nie wyobrażam!

Ale naskrobalyscie jak spałam[emoji6]ja ogólnie też zamierzam nie wydawać grubej kasy na rzeczy dla małego wiadomo dzieci szybko rosną, wózeczki są super w komisie,ubranka tylko na wyprzedaży bo bez to jakieś masakryczne ceny a też przeglądam olx i tam można fajne rzeczy za grosze zakupić [emoji6]całą noc spałam jak dziecko,jakoś tak malo ciążowo się czuje.

I wiecie Żeby nie było że mam coś przeciwko późnemu macierzyństwu. Niech każdy robi jak uważa ale ten mój pseudo szwagier mając 50 lat myśli o kolejnym dziecku gdzie wejście na trzecie piętro sprawia mu problem a jedyną atrakcją dla dzieci jest Spacerek.. jak byli tutaj u nas i ta mała 4-letnia zaczęła bawić się z dziećmi i z moim mężem to po pięciu minutach miała dość ona chyba nie zdawała sobie sprawy że można tak szaleć gdzie indziej niż w przedszkolu.. i dodatkowo nie jest zbyt stały w uczuciach biorąc pod uwagę że mając piątkę dzieci jego rekord to dwójka z jedną kobietą i po prostu boję się że moja siostra za chwilę może zostać sama z trójką małych dzieci bo jedna ma 4 drugi nawet roczku A jak się postarają o kolejne to już sobie tego w ogóle nie wyobrażam!
Nie odebralam tego zle.
Myślę że nie problem w wieku Twojego szwagra ale w niedojrzalosci i braku odpowiedzialności co się zdarza i 20-30 latkom. Późne macierzyństwo to już teraz po 40 bo większość rodzi pierwsze dziecko po 30. Urodziłam 2 przed 30, a teraz będzie 3 bo wcześniej się nie dało i jak moj lekarz stwierdził jestem endemitem bo wszystkie z jednym mezem [emoji6]
Życie różnie się układa, a jestem przeszczesliwa że w końcu będziemy mieć córeczkę. To takie dopełnienie mojego macierzyństwa. Najważniejsze żeby zdrowa była.
Co do energii to kwestia temperamentu i chęci a wiek sprawa drugorzędna.

Piękny gest z twojej strony [emoji8]
Stelka38, patrzyłam w naszej tabeli i Ty chyba płci nie znasz jeszcze prawda? Chyba że coś się zmieniło a mi umknęło? Jeśli będziesz miała chłopca, a masz trudną sytuację, to ja Ci chętnie te typowo chłopaczyńskie wyślę [emoji6] Mało tego, mam dwa łóżeczka i dwie wanienki ze stojakami, wiadomo, że z dwóch nie będę korzystać, więc też się chętnie pozbędę [emoji2]

Cześć dziewczyny wstalam A tu już od rana 28 stopni.
Mi też szwagierka proponuje wózek ale za bardzo od niej nie chce. Szwagier łóżeczko itd ciuszki napewno wezmę ale łóżeczko i wózek mam już upatrzony. Też bym chciała jeszcze jedno dziecko więc zobaczymy. Na Olx też oglądam i są fajne wózki używane za dobra cenę. My się też budujemy. Akurat wszystko zbiegło się w czasie:) więc myślę że ten nowy wózek sobie odpuszczę zobaczymy.

Co do gadżetów to jest różnie;)
Szumis w ogóle się nam nie przydał, na dobrą sprawę można ściągnąć szumy na tel i dziecko śpi w kilka minut;)
Kamerka natomiast bardzo przydatna np siedzimy wieczorem w ogrodzie i wiem czy mały śpi czy nie, super sprawa.
Laktator rzecz pierwszorzędna!
Ciuszków wystarczy przysłowiowa reklamówka dla malutkiego dziecka, ja najbardziej używałam pajacyki, body spodnie.. itd [emoji846]

reklama
Cześć dziewczyny wstalam A tu już od rana 28 stopni.
Mi też szwagierka proponuje wózek ale za bardzo od niej nie chce. Szwagier łóżeczko itd ciuszki napewno wezmę ale łóżeczko i wózek mam już upatrzony. Też bym chciała jeszcze jedno dziecko więc zobaczymy. Na Olx też oglądam i są fajne wózki używane za dobra cenę. My się też budujemy. Akurat wszystko zbiegło się w czasie:) więc myślę że ten nowy wózek sobie odpuszczę zobaczymy.
Ja mogę mieć wózek od siostry ,ale ona ma z tych takich większych wózków a mi zależy żeby był lekki i zgrabny ja mieszkam na wsi więc wózek muszę wozić w bagażniku bardziej skupiam się na lepszym foteliku samochodowym [emoji4]

Do góry