reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

A jak ktoś nie chce kupować niani, to są aplikacje na smartfona, że jeden tel zostawia się przy dziecku, drugi ma się przy sobie (albo tablet np) i wszystko widać i słychać. Tylko internet jest potrzebny :) my z takiej korzystaliśmy np na weselu jak pojechaliśmy z młodym, albo gdzieś na wyjeździe, no i w domu, tak do 6 miesiąca. Bo bałam się małego zostawić bez podglądu samego ;)

Pepco ciuszki niektóre się rozciągają, tzn szczególnie body na zakładkę, te na napy są w miarę ok. Tshirty są ok. Ale zgadzam się, trzeba patrzeć na skład bo większość bluz, spodni, ogólnie te cieplejsze rzeczy są z poliestru :/

reklama
Dziewczyny, Wy jesteście lepsze niż pogotowie alarmowe :) na wszystko macie rady i dobre słowo :) Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum. Już wielokrotnie podniosłyscie mnie na duchu. Bo wiecie - ja to taki "prosiaczek" trochę jestem i wszystkiego się boję i ciągle się martwię, że nie dam rady. Ale oczywiście będę kombinować na wszystkie sposoby, żeby mojemu maluszkowi niczego nie zabrakło. Macie rację - są komisy i ciuchlandy. Wybór duży i ceny dużo niższe. Jak czegoś nie będę wiedziała to zawsze mogę zapytać doświadczone Mamusie :) - no właśnie - co to jest "szumiś" ?
To taki miś co szumi, a szum uspokaja maluszka, jest cholernie drogi ale na olx są używane. U kuzynki się sprawdza.

Maluszek w brzuszku przyzwyczaja się do szumu przepływającej krwi matki i potem jak się urodzi to tego dźwięku już nie ma i taki szumiś może go/ją uspokajać:) albo przytulenie żeby słyszał/-a bicie Twojego/partnera serca bo do tego też jest przyzwyczajony:)

A jak ktoś nie chce kupować niani, to są aplikacje na smartfona, że jeden tel zostawia się przy dziecku, drugi ma się przy sobie (albo tablet np) i wszystko widać i słychać. Tylko internet jest potrzebny :) my z takiej korzystaliśmy np na weselu jak pojechaliśmy z młodym, albo gdzieś na wyjeździe, no i w domu, tak do 6 miesiąca. Bo bałam się małego zostawić bez podglądu samego ;)

Pepco ciuszki niektóre się rozciągają, tzn szczególnie body na zakładkę, te na napy są w miarę ok. Tshirty są ok. Ale zgadzam się, trzeba patrzeć na skład bo większość bluz, spodni, ogólnie te cieplejsze rzeczy są z poliestru :/
Jak ta aplikacja sie nazywa ? :) sprawdzilabym ją [emoji4] bylyby zaoszczedzone pieniadze [emoji4][emoji4]

Hej hej :) widzę, ze dyskusja rozgorzała :) my byliśmy wczoraj w Smyku popatrzeć ci yam ciekawego jest i faktycznie, tych gadżetów wszelakich jest całe mnóstwo, a ceny niektóre o zawrót glowy przyprawiają. Ale np ceny łóżeczek mnie zaskoczyły pozytywnie, bo np takie zwykłe normalne szczebelkowe juz za 180zl, to mi sie nie wydaje jeszcze jakoś dużo. Popatrzylismy na foteliki samochodowe i tak się zastanawiam, jak myślicie lepszy fotelik 0-9/13 czy 0-18? Ten drugi później można montować przodem. 18kg to na iluletnie dziecko?
Generalnie, to my raczej bedziemy sie zaopatrywac w rzeczy używane, nie uważam, ze to cos niewlasciwego :)
Kupikam sobie też wczoraj dwie pary butów, fajne promocje w ccc :)

Dziewczyny tak mówicie, że często chodzicie do toalety, ja tak nie mam. Nie pije dużo ale też nie mało. Chodzę normalnie, a w nocy to wcale albo raz. Za to rano jak się budzę to pęcherz chce mi pęknąć;) mocz jest bardzo jasny także ilość płynów raczej jest wystarczająca. Lekarz mi mówił żeby obserwować kolor moczu, taki bardzo ciemny podchodzący pod brąz jest oznaką odwodnienia. Mówił, że gdyby tak się zdarzyło mam iść do szpitala na kroplówkę.

Za to coraz gorzej zasypiam, kładę się na lewym boku to mnie ciągnie z prawej strony brzuch, na prawym boku to ciągnie lewa strona[emoji849] bo brzuch jakby opada na tą stronę na której leżę i ciągnie przez to z drugiej...w rezultacie męczę się z godzinę zanim zasnę, jeszcze ten upał. Też tak macie?

Hej hej :) widzę, ze dyskusja rozgorzała :) my byliśmy wczoraj w Smyku popatrzeć ci yam ciekawego jest i faktycznie, tych gadżetów wszelakich jest całe mnóstwo, a ceny niektóre o zawrót glowy przyprawiają. Ale np ceny łóżeczek mnie zaskoczyły pozytywnie, bo np takie zwykłe normalne szczebelkowe juz za 180zl, to mi sie nie wydaje jeszcze jakoś dużo. Popatrzylismy na foteliki samochodowe i tak się zastanawiam, jak myślicie lepszy fotelik 0-9/13 czy 0-18? Ten drugi później można montować przodem. 18kg to na iluletnie dziecko?
Generalnie, to my raczej bedziemy sie zaopatrywac w rzeczy używane, nie uważam, ze to cos niewlasciwego :)
Zwróć uwagę że 0-18 są nie wyciagane z auta, musisz za każdym razem wyciągnąć samo dziecko srednio wygodne. 0-13 13 to waga rocznego/poltorarocznego dziecka i na pewno takie się tam już nie mieści. Fotelik jest uzywany przez kilka miesięcy, bo następny fotelik jest już 9-18.

W smyk jest najdrożej. W ogóle nie warto tam wchodzić ;) ja mam fotelik 0-9, mój synek ma rok i waży 8,5kg, ale on jest drobny. I ja uważam, że dziecko powinno jak najdłużej jeździć tyłem, tak jest najbezpieczniej. :)
Jak ta aplikacja sie nazywa ? :) sprawdzilabym ją [emoji4] bylyby zaoszczedzone pieniadze [emoji4][emoji4]
Ja mam niania 3g, ale to jest płatna chyba. Jest na pewno darmowa wersja próbna.

Dziewczyny tak mówicie, że często chodzicie do toalety, ja tak nie mam. Nie pije dużo ale też nie mało. Chodzę normalnie, a w nocy to wcale albo raz. Za to rano jak się budzę to pęcherz chce mi pęknąć;) mocz jest bardzo jasny także ilość płynów raczej jest wystarczająca. Lekarz mi mówił żeby obserwować kolor moczu, taki bardzo ciemny podchodzący pod brąz jest oznaką odwodnienia. Mówił, że gdyby tak się zdarzyło mam iść do szpitala na kroplówkę.

Za to coraz gorzej zasypiam, kładę się na lewym boku to mnie ciągnie z prawej strony brzuch, na prawym boku to ciągnie lewa strona[emoji849] bo brzuch jakby opada na tą stronę na której leżę i ciągnie przez to z drugiej...w rezultacie męczę się z godzinę zanim zasnę, jeszcze ten upał. Też tak macie?
Ja to w nocy ani razu nie ide, od czasu do czasu nad ranem. A w ciagu dnia w pracy to mam stałe godziny , po 12, po 15, po 18 i zwykle tyle, a czasami to nawet mi sie nie chce.. Ale znowu bywają dni ze pojde, wracam i zaś mi sie chce, wiec nie mam pojecia od czego to zalezy, a najlepsze jesy to ze w pracy pije wiecej niz w domu to jiz w ogole sie sensu nie trzyma [emoji23]

reklama
Szczęśliwe Mamusie Styczniowe [emoji4]

[emoji110][emoji110][emoji110]za wizyty:

02.08 :
@Tasza wizyta

03.08 - @kropka4x4 wizyta, @Camilla29love wizyta
06.08 - @martag86 wizyta
07.08 @justys0702 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta, @Justyna16235 wizyta
09.08 @Asiula86 wizyta, @malianka wizyta
10.08 - @arielka94 wizyta, @Aneta15 wizyta
13.08 - @Zuzanka1402 - wizyta, @Inka91 wizyta
14.08 - @violetta.sc wizyta, @bojąca wizyta
16.08 - @olakaczmarek7 połówkowe, @Kicia_83 wizyta @Olusiaczek19 wizyta @Anga79 połówkowe, @Linoone wizyta
20.08 - @MojrAnka połówkowe, @paulenka91 połówkowe, @Dariana wizyta
21.08 - @eulalia83 połówkowe, @asiaxkk wizyta, @Michalina2018 połówkowe
22.08 - @Talka92 wizyta, @Asia92 wizyta, @alla31 wizyta
23.08 - @Misza95 połówkowe + URODZINY [emoji512] @Kokoszka356 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe, @reqiem wizyta
28.08 - @asiaxkk połówkowe, @Asia92 połówkowe, @AniaWaa połówkowe, @marzena1810 połówkowe
29.08 - @Talka92 połówkowe + URODZINY! [emoji512]
30.08 - @Asiula86 wizyta, @perell wizyta, @Lilli1234 wizyta
04.09 - @bojąca połówkowe, @Linoone połówkowe
20.09 - @Asiula86 połówkowe
25.09 - @kropka4x4 połówkowe

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Link do: Styczniówki 2019r.

Link do naszej tabelki, dopisujcie sie , a jak ktos ma problem to dajcie dane, to Was dopisze.

@Tasza kciuki za wizyte i czekamy na wieści! Na ktora masz?
Miłego dnia dziewczyny [emoji171][emoji169][emoji172][emoji170]

Ostatnia edycja:
Do góry