reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Spokojnie. Laktator można.kupic już za ok 30zl, dwoje dzieci wychowałam bez niani elektrycznej A.moeszkam w domu 200m2 [emoji6] serio, wiele z tych rzeczy to fajne gadżety, pomocne ale nie niezbedne. Ubranka w lumpku można kupić A jak nie masz fajnego to na stronach typu allegro czy olx można kupić cale paczki za grosze.
Dokładnie [emoji4] nie ma co sie martwić na zapas [emoji4] musimy uwierzyc w siebie i w to ze damy rade, bez wzgledu na wszystko [emoji4]

reklama
Jak sobie czytam o tych wszystkich gagetach dla dzidziusia to dopadają mnie lęki, że mnie nie będzie stać na utrzymanie :( laktator , niania itp. Nigdy nie zdawałam sobie sprawy, że tyle jest różnych drobiazgów, które są niezbędne. Wizja tych wszystkich wydatków zaczyna mnie przerażać bo nie mam zupełnie nic ani perspektywy, że ktoś mi coś podaruje po swoich dzieciach :( to taka refleksja na zakończenie upalnego dnia. Spokojnych snów Dziewczyny (o swoich słodkich dzidziolkach oczywiście :) )
Dobrze dziewczyny piszą, dużo rzeczy na olx można kupić w przystepnych cenach. 13 lat temu musiałam wszystko nowe kupić bo olx nie było a do allegro nie byłam przekonana, ale teraz jak się dobrze rozejrzysz to na pewno dasz radę, nie wszystko jest niezbędne, sama musisz ocenić, zawsze możesz dokupić po porodzie. Głowa do gory[emoji3]

Dokładnie [emoji4] nie ma co sie martwić na zapas [emoji4] musimy uwierzyc w siebie i w to ze damy rade, bez wzgledu na wszystko [emoji4]
Dokładnie, ja i tak uważam nadal że.takie małe dziecko to nic nie kosztuje ..w porównaniu z dziećmi szkolnymi . Dużo rzeczy mozna i zgarnąć za darmo , wystarczy śledzić olx czy grupy dla mam , ludzie się ciągle pozbywają ubranek ,łóżeczek itd . Bez gadżetów da się obejść. Ja się bardziej teraz martwię o wyprawkę szkolna moich dzieci, bo dla dzidziusia wiem że na spokojnie się uzbiera co trzeba . Póki co mam tylko /aż wózek

A ja byłam przekonana że moje dziecko będzie jedynakiem i wszystko oddałam.. ubrań jedynie do rozmiaru 74 miałam 5 kartonów.. 3 wózki, pełno różnych pościeli do łóżeczka, śpiworki.. już nawet nie chcę myśleć o tych wszystkich matach interaktywnych, lezaczkach, zabawkach edukacyjnych.. wszystko rozdałam. Jedynie łóżeczko zostawiłam sobie z sentymentu.. także też zaczynam od zera

A ja byłam przekonana że moje dziecko będzie jedynakiem i wszystko oddałam.. ubrań jedynie do rozmiaru 74 miałam 5 kartonów.. 3 wózki, pełno różnych pościeli do łóżeczka, śpiworki.. już nawet nie chcę myśleć o tych wszystkich matach interaktywnych, lezaczkach, zabawkach edukacyjnych.. wszystko rozdałam. Jedynie łóżeczko zostawiłam sobie z sentymentu.. także też zaczynam od zera
Moja siostra ma prawie 37lat, mój niby szwafier prawie 50 i maja dwojke dzieci (on już czwarte..) i ostatnio mowia, ze moga nam POŻYCZYĆ wozek itp [emoji50] takze wiesz nigdy nic nic wiadomo jak to w życiu sie potoczy, lepiej sie ubezpieczyc, ze pozyczasz niż oddajesz [emoji23][emoji23]

Dokładnie, ja i tak uważam nadal że.takie małe dziecko to nic nie kosztuje ..w porównaniu z dziećmi szkolnymi . Dużo rzeczy mozna i zgarnąć za darmo , wystarczy śledzić olx czy grupy dla mam , ludzie się ciągle pozbywają ubranek ,łóżeczek itd . Bez gadżetów da się obejść. Ja się bardziej teraz martwię o wyprawkę szkolna moich dzieci, bo dla dzidziusia wiem że na spokojnie się uzbiera co trzeba . Póki co mam tylko /aż wózek
A dla starszych program "dobry start" hahaha. A tak poważnie to wychodzę z założenia " przyjdzie pora-przyjdzie rada"

Mi mozesz dac bo poluje na nianie. Pamietam jak siostra u nas spała to siedzielismy sobie na ogrodku, a młoda e domu sobie spała i wszyscy bylo zadowoleni [emoji16]
Ja tez sobie siedzie w ogródku cxu nawet cos robię i zerkam sobie na corke[emoji846]
Proszę bardzo[emoji846]ja zamawialam taką [emoji846]

Niemowlę Bezprzewodowe Video Baby Radio Opiekunka Cyfrowy Baby Monitor Snu Audio Night Vision Monitorowanie Temperatury Radio Niania
Link do: Infant Wireless Video Baby Radio Babysitter Digital Baby Sleep Monitor Audio Night Vision Temperature Monitoring Radio Nanny-in Baby Sleeping Monitors from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group do schowka

@Dariana jutro poszukam Ci linka do laktatora na kompie , bo teraz nie moge znalezc na telefonie[emoji846]

reklama
Do góry