reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

No wlasnie jesli chodzi o ciuszki dla dziecka to polecam sklep Pepco, tam sa tez tanie i fajne ciuszki. Nie oplaca sir kupowac w hm, bo dzieci szybko rosna i 100 zl a 25 zl to jest roznica za sukienke :) mojej siostrzd tez zawsze kupowalam ciuszki w Pepco (jest 12 lat ode mnie mlodsza). Na wyprzedaze mozna trafic do Comesu. Tez maja promocyjne ceny :) albk wlasnie olx czy na fb grupy dla mam :) tez nie zamierzam wszystko nowe kupować. W dobrym stanie używane mozna kupic [emoji4]

reklama
Hej kochane. U mnie tez upał od rana. Wstałam z wielkim zapalem zeby posprzątać ale skonczy sie jak zwykle- stwierdze ze mi za gorąco [emoji16]
Ja mam nadzieję, ze dostanę trochę ciuszkow od bratowej bo ma obecnie połrocznego chłopca [emoji4] zastanawiam sie jakiej płci jest dziecko mojego drugiego brata, ktore tez ma sie w styczniu urodzic [emoji4]
Miłego dnia [emoji8]

Co do gadżetów to jest różnie;)
Szumis w ogóle się nam nie przydał, na dobrą sprawę można ściągnąć szumy na tel i dziecko śpi w kilka minut;)
Kamerka natomiast bardzo przydatna np siedzimy wieczorem w ogrodzie i wiem czy mały śpi czy nie, super sprawa.
Laktator rzecz pierwszorzędna!
Ciuszków wystarczy przysłowiowa reklamówka dla malutkiego dziecka, ja najbardziej używałam pajacyki, body spodnie.. itd [emoji846]
Jeszcze zastanawiam się nad tą nianią ale sama niewiem,chyba nie byłabym w stanie spokojnie siedzieć w ogrodzie wiedząc że moje dziecko jest samo w domu nawet jeżeli będzie tam niania i maluch będzie spał ,wiem że to głupie ale mam takie myśli [emoji28]

Ja mogę mieć wózek od siostry ,ale ona ma z tych takich większych wózków a mi zależy żeby był lekki i zgrabny ja mieszkam na wsi więc wózek muszę wozić w bagażniku bardziej skupiam się na lepszym foteliku samochodowym [emoji4]
Ja też na wsi, ale to odludzie praktycznie i będę potrzebowała czegoś mocno terenowego. Asfaltu jest mało więc zostają polne rozbite drogi i z płyt betonowych. Jedyne co wiem na ten moment że muszą to być duże pompowane koła.

Ja też na wsi, ale to odludzie praktycznie i będę potrzebowała czegoś mocno terenowego. Asfaltu jest mało więc zostają polne rozbite drogi i z płyt betonowych. Jedyne co wiem na ten moment że muszą to być duże pompowane koła.
No w sumie masz rację! U mnie to tylko 5km od miasta są chodniki więc nie potrzebuje aż takich kół [emoji6]

Jeszcze zastanawiam się nad tą nianią ale sama niewiem,chyba nie byłabym w stanie spokojnie siedzieć w ogrodzie wiedząc że moje dziecko jest samo w domu nawet jeżeli będzie tam niania i maluch będzie spał ,wiem że to głupie ale mam takie myśli [emoji28]
Mnie się przydała przy chlopcach, sypialnię mamy piętro wyżej więc słyszałam już na etapie rozbudzania się a nie krzyku. Ja zostawialam i szłam na ogród, daleko do domu nie miałam a zawsze można posiedzieć spokojnie.

No wlasnie jesli chodzi o ciuszki dla dziecka to polecam sklep Pepco, tam sa tez tanie i fajne ciuszki. Nie oplaca sir kupowac w hm, bo dzieci szybko rosna i 100 zl a 25 zl to jest roznica za sukienke :) mojej siostrzd tez zawsze kupowalam ciuszki w Pepco (jest 12 lat ode mnie mlodsza). Na wyprzedaze mozna trafic do Comesu. Tez maja promocyjne ceny :) albk wlasnie olx czy na fb grupy dla mam :) tez nie zamierzam wszystko nowe kupować. W dobrym stanie używane mozna kupic [emoji4]
W Pepco są super ubranka dla maluszka trzeba tylko patrzeć na skład żeby bawełna była [emoji6]

Mnie się przydała przy chlopcach, sypialnię mamy piętro wyżej więc słyszałam już na etapie rozbudzania się a nie krzyku. Ja zostawialam i szłam na ogród, daleko do domu nie miałam a zawsze można posiedzieć spokojnie.

W pierwszej ciąży nie miałam potrzeby, bo mieszkaliśmy w bloku. Przy drugiej w domu i akurat bardzo mu się przydała. Jak siedzieliśmy w ogrodzie czy wieczorem przy grillu, to z totalnym spokojem i bez nasłuchiwania czy Mała nie płacze, bo ta niania reaguje na najmniejszy ruch i zaczyna szumieć. Na szczęście też ją zachowałam [emoji1]

W pierwszej ciąży nie miałam potrzeby, bo mieszkaliśmy w bloku. Przy drugiej w domu i akurat bardzo mu się przydała. Jak siedzieliśmy w ogrodzie czy wieczorem przy grillu, to z totalnym spokojem i bez nasłuchiwania czy Mała nie płacze, bo ta niania reaguje na najmniejszy ruch i zaczyna szumieć. Na szczęście też ją zachowałam [emoji1]
Ja niestety oddałam i muszę poszukać na olx.

reklama
Dziewczyny, Wy jesteście lepsze niż pogotowie alarmowe :) na wszystko macie rady i dobre słowo :) Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum. Już wielokrotnie podniosłyscie mnie na duchu. Bo wiecie - ja to taki "prosiaczek" trochę jestem i wszystkiego się boję i ciągle się martwię, że nie dam rady. Ale oczywiście będę kombinować na wszystkie sposoby, żeby mojemu maluszkowi niczego nie zabrakło. Macie rację - są komisy i ciuchlandy. Wybór duży i ceny dużo niższe. Jak będę znała płeć to zacznę się rozglądać. Jak czegoś nie będę wiedziała to zawsze mogę zapytać doświadczone Mamusie :) - no właśnie - co to jest "szumiś" ?

Do góry