No wlasnie jesli chodzi o ciuszki dla dziecka to polecam sklep Pepco, tam sa tez tanie i fajne ciuszki. Nie oplaca sir kupowac w hm, bo dzieci szybko rosna i 100 zl a 25 zl to jest roznica za sukienke mojej siostrzd tez zawsze kupowalam ciuszki w Pepco (jest 12 lat ode mnie mlodsza). Na wyprzedaze mozna trafic do Comesu. Tez maja promocyjne ceny albk wlasnie olx czy na fb grupy dla mam tez nie zamierzam wszystko nowe kupować. W dobrym stanie używane mozna kupic [emoji4]
reklama
Misza95
Moderator
Hej kochane. U mnie tez upał od rana. Wstałam z wielkim zapalem zeby posprzątać ale skonczy sie jak zwykle- stwierdze ze mi za gorąco [emoji16]
Ja mam nadzieję, ze dostanę trochę ciuszkow od bratowej bo ma obecnie połrocznego chłopca [emoji4] zastanawiam sie jakiej płci jest dziecko mojego drugiego brata, ktore tez ma sie w styczniu urodzic [emoji4]
Miłego dnia [emoji8]
Ja mam nadzieję, ze dostanę trochę ciuszkow od bratowej bo ma obecnie połrocznego chłopca [emoji4] zastanawiam sie jakiej płci jest dziecko mojego drugiego brata, ktore tez ma sie w styczniu urodzic [emoji4]
Miłego dnia [emoji8]
Camilla29love
Fanka BB :)
Jeszcze zastanawiam się nad tą nianią ale sama niewiem,chyba nie byłabym w stanie spokojnie siedzieć w ogrodzie wiedząc że moje dziecko jest samo w domu nawet jeżeli będzie tam niania i maluch będzie spał ,wiem że to głupie ale mam takie myśli [emoji28]Co do gadżetów to jest różnie
Szumis w ogóle się nam nie przydał, na dobrą sprawę można ściągnąć szumy na tel i dziecko śpi w kilka minut
Kamerka natomiast bardzo przydatna np siedzimy wieczorem w ogrodzie i wiem czy mały śpi czy nie, super sprawa.
Laktator rzecz pierwszorzędna!
Ciuszków wystarczy przysłowiowa reklamówka dla malutkiego dziecka, ja najbardziej używałam pajacyki, body spodnie.. itd [emoji846]
Tasza
Ja też na wsi, ale to odludzie praktycznie i będę potrzebowała czegoś mocno terenowego. Asfaltu jest mało więc zostają polne rozbite drogi i z płyt betonowych. Jedyne co wiem na ten moment że muszą to być duże pompowane koła.Ja mogę mieć wózek od siostry ,ale ona ma z tych takich większych wózków a mi zależy żeby był lekki i zgrabny ja mieszkam na wsi więc wózek muszę wozić w bagażniku bardziej skupiam się na lepszym foteliku samochodowym [emoji4]
Camilla29love
No w sumie masz rację! U mnie to tylko 5km od miasta są chodniki więc nie potrzebuje aż takich kół [emoji6]Ja też na wsi, ale to odludzie praktycznie i będę potrzebowała czegoś mocno terenowego. Asfaltu jest mało więc zostają polne rozbite drogi i z płyt betonowych. Jedyne co wiem na ten moment że muszą to być duże pompowane koła.
Mnie się przydała przy chlopcach, sypialnię mamy piętro wyżej więc słyszałam już na etapie rozbudzania się a nie krzyku. Ja zostawialam i szłam na ogród, daleko do domu nie miałam a zawsze można posiedzieć spokojnie.Jeszcze zastanawiam się nad tą nianią ale sama niewiem,chyba nie byłabym w stanie spokojnie siedzieć w ogrodzie wiedząc że moje dziecko jest samo w domu nawet jeżeli będzie tam niania i maluch będzie spał ,wiem że to głupie ale mam takie myśli [emoji28]
paulenka91
W Pepco są super ubranka dla maluszka trzeba tylko patrzeć na skład żeby bawełna była [emoji6]No wlasnie jesli chodzi o ciuszki dla dziecka to polecam sklep Pepco, tam sa tez tanie i fajne ciuszki. Nie oplaca sir kupowac w hm, bo dzieci szybko rosna i 100 zl a 25 zl to jest roznica za sukienke mojej siostrzd tez zawsze kupowalam ciuszki w Pepco (jest 12 lat ode mnie mlodsza). Na wyprzedaze mozna trafic do Comesu. Tez maja promocyjne ceny albk wlasnie olx czy na fb grupy dla mam tez nie zamierzam wszystko nowe kupować. W dobrym stanie używane mozna kupic [emoji4]
MojrAnka
Mnie się przydała przy chlopcach, sypialnię mamy piętro wyżej więc słyszałam już na etapie rozbudzania się a nie krzyku. Ja zostawialam i szłam na ogród, daleko do domu nie miałam a zawsze można posiedzieć spokojnie.
W pierwszej ciąży nie miałam potrzeby, bo mieszkaliśmy w bloku. Przy drugiej w domu i akurat bardzo mu się przydała. Jak siedzieliśmy w ogrodzie czy wieczorem przy grillu, to z totalnym spokojem i bez nasłuchiwania czy Mała nie płacze, bo ta niania reaguje na najmniejszy ruch i zaczyna szumieć. Na szczęście też ją zachowałam [emoji1]
Ja niestety oddałam i muszę poszukać na olx.W pierwszej ciąży nie miałam potrzeby, bo mieszkaliśmy w bloku. Przy drugiej w domu i akurat bardzo mu się przydała. Jak siedzieliśmy w ogrodzie czy wieczorem przy grillu, to z totalnym spokojem i bez nasłuchiwania czy Mała nie płacze, bo ta niania reaguje na najmniejszy ruch i zaczyna szumieć. Na szczęście też ją zachowałam [emoji1]
reklama
Stelka38
Dziewczyny, Wy jesteście lepsze niż pogotowie alarmowe na wszystko macie rady i dobre słowo Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum. Już wielokrotnie podniosłyscie mnie na duchu. Bo wiecie - ja to taki "prosiaczek" trochę jestem i wszystkiego się boję i ciągle się martwię, że nie dam rady. Ale oczywiście będę kombinować na wszystkie sposoby, żeby mojemu maluszkowi niczego nie zabrakło. Macie rację - są komisy i ciuchlandy. Wybór duży i ceny dużo niższe. Jak będę znała płeć to zacznę się rozglądać. Jak czegoś nie będę wiedziała to zawsze mogę zapytać doświadczone Mamusie - no właśnie - co to jest "szumiś" ?