reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

O to super [emoji4] ja np nie ogarniam tych rozmiarów jeszcze niemowlęcych np 3 m to 56, a 6 m to 62 cm, nie wszędzie podają wymiary ..jak będziesz miała coś ciekawego na oku,albo sprawdzonego to podrzuć mi link proszę [emoji6] ja na razie zamówiłam takie pieluszki bawełniane na próbę i jeszcze kocyk bambusowy Zobacz załącznik 883848Zobacz załącznik 883849
Z rozmiarami to ciezko trafic. Ja kupowalam corce ubranka 0-3 miesiace i w jednych spodniach chodzi do tej pory. Najlepiej jest czytac komentarze, bo tam ludzie piszą jakiej jakosci jest towar i czasami tez piszą o rozniarowce. Daeno tam nie kupowalam. Ale jak mi cos w oko wpadnie to podesle link

Kupowalam tam tez nianie elektryczna z kamiera za 130zl, która identyczna na allegro kosztuje 200zl. Jestem bardzo zadowolona. Nie musze co chwile chodzic i sprawdzac czy dziecko spi, bo je cały czas widze. Moge Ci dac linka do niej[emoji846]

reklama
Z rozmiarami to ciezko trafic. Ja kupowalam corce ubranka 0-3 miesiace i w jednych spodniach chodzi do tej pory. Najlepiej jest czytac komentarze, bo tam ludzie piszą jakiej jakosci jest towar i czasami tez piszą o rozniarowce. Daeno tam nie kupowalam. Ale jak mi cos w oko wpadnie to podesle link

Kupowalam tam tez nianie elektryczna z kamiera za 130zl, która identyczna na allegro kosztuje 200zl. Jestem bardzo zadowolona. Nie musze co chwile chodzic i sprawdzac czy dziecko spi, bo je cały czas widze. Moge Ci dac linka do niej[emoji846]
Dzięki , mi niania raczej się nie przyda akurat , bo ja mam nieduże mieszkanie [emoji6]a komentarze czytam, jestem też na grupach na FB i często Własnie zamawiam już rzeczy polecane

Mi mozesz dac bo poluje na nianie. Pamietam jak siostra u nas spała to siedzielismy sobie na ogrodku, a młoda e domu sobie spała i wszyscy bylo zadowoleni [emoji16]

Jak sobie czytam o tych wszystkich gagetach dla dzidziusia to dopadają mnie lęki, że mnie nie będzie stać na utrzymanie :( laktator , niania itp. Nigdy nie zdawałam sobie sprawy, że tyle jest różnych drobiazgów, które są niezbędne. Wizja tych wszystkich wydatków zaczyna mnie przerażać bo nie mam zupełnie nic ani perspektywy, że ktoś mi coś podaruje po swoich dzieciach :( to taka refleksja na zakończenie upalnego dnia. Spokojnych snów Dziewczyny (o swoich słodkich dzidziolkach oczywiście :) )

Też bym poprosiła :)

Ja zamawialam zarowno dzieciecie ubranka jak i jakies inne rzeczy np laktator elektryczny, z ktorego jestem bardzo zadowolona [emoji846]

Jaki laktator zamawiałaś? Możesz wkleić link?

Pozdrawiam z Turcji :) Upały znoszę całkiem niezle, nad morzem temperatura przyjemniejsza niż w Polsce ;), nieco trudniej całodzienne zwiedzanie bo upał się daje we znaki, ale to chyba nie tylko w ciazy a wszystkim tak samo. Ogolenie czuje się bardzo dobrze, ale przy naciskaniu albo zmianie pozycji boli mnie brzuch. Mam takie wrażenie jakbym miała "obolałą" macicę. Nie wiem jak to lepiej opisac. Wydaje mi się że to normalne bo pewnie faktycznie ta macica jest obolała bo się pewnie rozciąga. Taki ból brzucha żeby powodował jakieś obawy to chyba raczej taki nieustajacy, co?

Super, że wyjazd udany :-)

Super dobrze, że wszystko ok śliczna ta dzidzia teoja wstydliwa a moja wręcz odwrotnie [emoji5]
Muszę wam powiedzieć, ze zeschzowałam się na całego i pojechałam na oddział
Od rana nie czułam ruchów, dziwne kłucia w podbrzuszu. Na szczęście to tylko moja wyostrzona wyobraźnia wszystko dobrze szyjka długa. Dostałam nospę i magnez. Synuś tak się usadowił, że mogłam go nie czuć a na usg tsk wywijał, ze w szoku byłam. A że bezwstydnik w przeciwieństwie do twojego bo p. Doktor powiedziała, że o jak świeci przyrodzeniem[emoji4] rozbawia mnie tym tekstem, chociaż chwilę wcześniej nie było mi do śmiechu.

Bardzo dobre wieści :-)

Taaak więc dziekuje za kciuki wszystko jest ok! Mój mały uparciuszek odwrócił się plecami i nogi podkulone i nie cholere nie chciał zmienić pozycji i musiliśmy zmierzyć od głowu do pupy jeszcze [emoji4] ma prawie 10 cm więc rośnie prawidłowo, ja schudłam zaś kg, ale lekarz mówi, żeby sie tym nie martwić. Dzidzia rośnie więc to najweżniejsze. Dostałam zaświadczenie na fitness i 4 września mam do niego zadzwonić i umówić się na połówkowe. On robi miedzy 21-22 tyg więc u mnie przypadnie gdzieś na właśnie początek września. Pytał czy chce l4, ale mówie, żw jeszcze nie. Nastepna wizyte mam nie u niego bo bedzie na urlopie i musiałam zapisać sie do Doktorki. Chodziałam do niej jakies 10 lat temu i nie wspominam jej za dobrze, no ale trudno, zaraz potem bede miała połówkowe wiec przyżyje ta jedną wizyte [emoji14] wyniki ok, dał mi teraz na inne Hivy itp. Także już tak jak obiecałam grzecznie czekam na połówkowe i juz nic nie panikuje! Zobacz załącznik 883680

Super wieści [emoji173] cieszę się bardzo :-)

Dziewczyny czy wy tez tak czesto chodzicie do toalety? Wczoraj doslownie co pol godziny a dzis zdarza sie czesciej. Juz mowie ze nie boli i nie piecze przy oddawaniu meczu.

Ja bardzo często...

Odnośnie ciuchów... Poprałam wszystko dla maluszka na sam początek, do rozmiaru 56-68/74 i stwierdzam, że miałam pierd...a jakiegoś z tymi ciuchami, tyle tego jest. Jeden karton cały odrzut, oddam do domu samotnej matki. A zostawiłam sobie tylko to:Zobacz załącznik 883794

Oczywiście na zdjęciu brak kocyków w liczbie 5 sztuk, dwóch kombinezonów oraz śpiworków i pościeli. Ale znalazłam rownież zimowy śpiwór do wózka, więc mam dosłownie wszystko, poza pieluchami i kosmetykami. Taki mały plusik rodziny wielodzietnej [emoji16]
U mnie 3 dziecko będzie i ani pół śpiocha po poprzednich dzieciach [emoji23]

Jak sobie czytam o tych wszystkich gagetach dla dzidziusia to dopadają mnie lęki, że mnie nie będzie stać na utrzymanie :( laktator , niania itp. Nigdy nie zdawałam sobie sprawy, że tyle jest różnych drobiazgów, które są niezbędne. Wizja tych wszystkich wydatków zaczyna mnie przerażać bo nie mam zupełnie nic ani perspektywy, że ktoś mi coś podaruje po swoich dzieciach :( to taka refleksja na zakończenie upalnego dnia. Spokojnych snów Dziewczyny (o swoich słodkich dzidziolkach oczywiście :) )
Spokojnie. Laktator można.kupic już za ok 30zl, dwoje dzieci wychowałam bez niani elektrycznej A.moeszkam w domu 200m2 [emoji6] serio, wiele z tych rzeczy to fajne gadżety, pomocne ale nie niezbedne. Ubranka w lumpku można kupić A jak nie masz fajnego to na stronach typu allegro czy olx można kupić cale paczki za grosze.

reklama

Nie zamartwiaj się na zapas, bo w większości to są rzeczy bez których naprawdę można się obejść.

Do góry