reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Bez konsultacji z lekarzem? Zastanawiam sie czy w badaniu moczu by nie wyszlo? Musi byc posiew z szyjki?
No mi lekarz przepisał ten lek wrazie co i tak leży w lodówce. Z moczu nie wyjdzie,posiew trzeba zrobić najlepiej.ale idź może zbada Cię, bo ja tak gdybam a może okazać się coś innego.

reklama
Uwielbiam wszystkie herbaty - czarną, zieloną , owocową. Za to nie piję kawy - nie lubię . Podobno w ciąży najzdrowsza jest herbata czerwona bo te inne mają teinę czy coś tam jeszcze. Przez ostatnie tygodnie żadna mi nie wchodziła ale teraz myślę, że jedna filiżanka do śniadanka będzie akurat :)
Tak, ostatnio mamaginekolog mówiła o herbatach i faktycznie zielona i mocna czarna nie jest zalecana, ale ogólnie właśnie jedna na jakis czas nie zaszkodzi.
Ja np po zielonej czuje sie jak po mocnej kawie :/ chociaz bardzo lubie, ale w ciąży zrezygnowałam bo ciśnienie zaraz mi rosło.

Uwielbiam wszystkie herbaty - czarną, zieloną , owocową. Za to nie piję kawy - nie lubię . Podobno w ciąży najzdrowsza jest herbata czerwona bo te inne mają teinę czy coś tam jeszcze. Przez ostatnie tygodnie żadna mi nie wchodziła ale teraz myślę, że jedna filiżanka do śniadanka będzie akurat :)
Ja też uwielbiam każdego rodzaju herbaty ,ziółka.. dlatego pytam ...Właśnie kupiłam sobie herbatę Roibos ona jest bez teiny ,koleżanka mi ją poleciła i powiem ci że jest dobra jak zwykła herbata [emoji5]Co do kawy ja jedną kawkę dziennie muszę wypić, bez niej poprostu bym nie funkcjonowała to i tak dobrze przed ciążą potrafiłam wypić 5 kaw dziennie [emoji50]

Ja też uwielbiam każdego rodzaju herbaty ,ziółka.. dlatego pytam ...Właśnie kupiłam sobie herbatę Roibos ona jest bez teiny ,koleżanka mi ją poleciła i powiem ci że jest dobra jak zwykła herbata [emoji5]Co do kawy ja jedną kawkę dziennie muszę wypić, bez niej poprostu bym nie funkcjonowała to i tak dobrze przed ciążą potrafiłam wypić 5 kaw dziennie [emoji50]
Ja też pije rano jedną słabiutką kawkę i czaaasami w pracy drugą, ale to jak jest nuda i zasypiam [emoji14]

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe [emoji4]

[emoji110][emoji110][emoji110]za wizyty:

30.07:
@Monika 11118 wizyta 18:30,
@Stelka38 wizyta,
@MojrAnka wizyta,
@AniaWaa wizyta

31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Lilli1234 wizyta @Kokoszka356 wizyta, @martag86 połówkowe, @Misza95 wizyta
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta, @Camilla29love wizyta
06.08 - @martag86 wizyta
07.08 @justys0702 wizyta
09.08 @Asiula86 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta, @Justyna16235
10.08 - @arielka94 wizyta
13.08 - @Zuzanka1402 - wizyta, @Inka91 wizyta
14.08 - @violetta.sc wizyta, @bojąca wizyta
16.08 - @olakaczmarek7 połówkowe, @Kicia_83 wizyta @Olusiaczek19 wizyta @Anga79 połówkowe
20.08 - @MojrAnka połówkowe, @paulenka91 połówkowe, @Dariana wizyta
21.08 - @eulalia83 połówkowe, @asiaxkk wizyta
22.08 - @Talka92 wizyta, @Asia92 wizyta
23.08 - @Misza95 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe
28.08 - @asiaxkk połówkowe, @Asia92 połówkowe
29.08 - @Talka92 połówkowe + URODZINY!
30.08 - @Asiula86 wizyta, @perell wizyta
31.08 - @Lilli1234 wizyta,
04.09 - @bojąca połówkowe
20.09 - @Asiula86 połówkowe
25.09 - @kropka4x4 połówkowe

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Link do: Styczniówki 2019r.

Link do naszej tabelki, dopisujcie sie , a jak ktos ma problem to dajcie dane, to Was dopisze.

Poniedziałek zaczynamy falą wizyt, kciuli odpoczeły przez weekend to teraz zaciskamy znowu mocno [emoji8]
Powodzenia i czekamy na wieści.
Miłego poniedziałku, tygodnia i przetrwania upałów! [emoji171][emoji169][emoji172][emoji170]
Moja 31.07 :-D

Ja normalnie pije 2 kawy dziennie, tzn takie słabe latte. Ale od tygodnia mam jakiś wstręt, ale i tak robię sobie jedną i pije przez cały dzień. Jestem tak zmęczona, usypiam na stojąco, że bez kawy nie dałabym rady...

A co do herbatki to ja piję pokrzywe i mięte. Pokrzywa pomaga na zatrzymywanie wody w organizmie, puchnięcie, także warto ją pić. W poprzedniej ciąży piłam rano i wieczorem i w ogóle nie miałam problemu zatrzymywania wody, a w ciąży to niestety bardzo możliwe. No i mało komfortowe. :)

Kurcze, u was też taki upał? Mi słabo od rana, niedobrze mi i ogólnie jakiś mam słaby dzień. A dopiero 10.... jak mi dziecko uśnie, to chyba sama też się kimne

reklama
Haha rozumiem . teraz w ciąży z rana nic nie ogarniam
Ja to wstaje jak zombie i mąż zawsze pyta "co tam", a ja na to "jeszcze nie wiem" [emoji23]
U nas to on wstaje razem z budzikiem i żadnej drzemki, a ja to jestem taka, że muszę chociaż mieć te 15min żeby sie obudzić, a potem kolejne jak wstane żeby dojść do siebie [emoji16] w stylu "nie mów do mnie teraz" [emoji16]
Ale coś czuje, że dziecko zweryfikuje moją postawe hahaha.

Do góry