reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Hurraaa! Od wczoraj wrócił mi apetyt na herbatę :) a miałam do niej wstręt przez ostatnie tygodnie nie mogłam nawet powąchać. A przed ciążą piłam jej bardzo dużo. A z mniej przyjemnych wieści to kłopot ubraniowy :( - trudno już mi wygrzebać z szafy jakiś ciuch, w którym nie byłoby widać brzuszka. Chyba jeszcze ze 2 tygodnie góra i będzie po tajemnicy. Życzę wszystkim miłego dnia :) i trzymam kciuki za wizyty:-) :)
Pijesz jakąś konkretną herbatę ?Czy taką zwykłą ?[emoji6]
U mnie brzuszek powiększa się z tygodnia na tydzień ,ja go eksponuje specjalnie wybieram rzeczy bardziej przyległe [emoji16]

reklama
Hej dziewczyny [emoji8] trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Nie mogę się doczekac zdjec Waszych maluszkow [emoji4]
Ja mam dodatkową wizytę jutro u innego lekarza. Martwia mnie te skurcze w pochwie... [emoji15]
Milego dnia [emoji8]

U mnie brzuszek powiększa się z tygodnia na tydzień ,ja go eksponuje specjalnie wybieram rzeczy bardziej przyległe [emoji16]
U mnie też brzuch z dnia na dzień większy. Już wczoraj nawet moja 9-letnia córka stwierdziła, że widać jak dziecko rośnie [emoji6] nie mogły się doczekać kiedy wreszcie ten brzuch będzie. Co do ciuchów to na razie śmigam w sukienkach i spodniach w gumkę. Sukienki zawsze lubiłam oficjalne pod biustem więc teraz sprawdzają się super. Zamówiłam też kilka rzeczy ciazowych na chłodniejsze dni w tym bluzki, które mają takie zakładki to późniejszego karmienia piersią. Muszę jeszcze kupić jakieś koszule do szpitala bo ma razie mam piżamkę ale po porodzie koszula będzie lepsza

:D a jak jest u Was z samoakceptacją w ciąży? Zobacz załącznik 882822
Mąż to się że mnie śmieje że myślałam że ciąża wygląda jak na kreskówkach że wszystko pieknie,tylko brzucho rośnie[emoji23] szczerze mówiąc myślałam że będę się lepiej czuła, mówili piękna cera włosy[emoji23]nic z tego trądzik jak nastolatka,włosy garściami[emoji16]

A tak wogole to wczoraj wybrałam się z rodzinką na rowery. Pierwszy raz w czasie ciąży z tym że w domu staram się na stacjonarnym pedalowac. Zrobiliśmy 22 km i powiem Wam, że lepiej się czułam niż po chodzeniu. Po chodzeniu brzuch mi się napina i ciągnie a po rowerze nic.

Hej dziewczyny [emoji8] trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Nie mogę się doczekac zdjec Waszych maluszkow [emoji4]
Ja mam dodatkową wizytę jutro u innego lekarza. Martwia mnie te skurcze w pochwie... [emoji15]
Milego dnia [emoji8]
Wiesz co to może być jakaś infekcja, ja czułam coś podobnego i mimo że nie było upławów ani swędzenia zaczęłam aplikować nystatynę i już nic nie czuję.

Tak tak właśnie myślę nad tą poduszka i chyba sobie zamówię ,tylko niewiem jaką jest tyle wyboru na allegro [emoji28]
Mam motherhood Premium, kupiłam na olx używana i całość można wyprać, na styk zamieściła.sie do pralki. Polecam wygodna i rzeczywiście pomaga się ułożyć, a brzuszek rośnie.

Uwielbiam wszystkie herbaty - czarną, zieloną , owocową. Za to nie piję kawy - nie lubię . Podobno w ciąży najzdrowsza jest herbata czerwona bo te inne mają teinę czy coś tam jeszcze. Przez ostatnie tygodnie żadna mi nie wchodziła ale teraz myślę, że jedna filiżanka do śniadanka będzie akurat :)

reklama
Mąż to się że mnie śmieje że myślałam że ciąża wygląda jak na kreskówkach że wszystko pieknie,tylko brzucho rośnie[emoji23] szczerze mówiąc myślałam że będę się lepiej czuła, mówili piękna cera włosy[emoji23]nic z tego trądzik jak nastolatka,włosy garściami[emoji16]
U mnie też trądzik na twarzy , mega wzdęcia i zauważyłam cellulit na nogach [emoji57]Zawsze starałam się dbać o siebie ,przed ciążą ćwiczyłam i miałam ciałko w miarę jędrne a teraz hmm... Ale to pewnie od tego siedzenia, zmieniłam swój tryb życia i oto efekty ,dobrze że ciąża nie trwa wiecznie [emoji16]

Do góry