reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Hej;)
Ja ostatnio czytam tylko w biegu i większość zapomniałam co u kogo[emoji1]
Rano byłam w laboratorium potem śniadanie i kawka i z Adasiem do obuwniczego bo z dnia na dzień wyrósł mi z obecnych butów kupiłam 2pary, potem chwila oddechu i na pocztę i sklep.. teraz pasuje jakiś obiad zrobić;)
Bardzo zmartwił mnie wynik MCHC z krwi zaczęłam czytać co to i w ogóle, wiecie że ten wynik może być błędny poprzez wadliwy aparat?? Dzwonię do nich i mówię że ten wynik mnie nurtuje i żeby zrobili jeszcze raz badania z tej próbki to mnie zbyła lol.. jutro wizytę to zobaczymy co gin powie.
Kciuki za dzisiejsze wizyty!!

Tez sie wlasnie zastanawiam. Przedtem miałam łożysko na tylnej scianie, wiec czulam dosc wczesnie. Teraz jest na przedniej i ciekawa jestem jak szybko cos poczuje
Ja też mam na przedniej, niestety wszędzie piszą że amortyzuje ruchy dziecka i później czuć ruchy. Dziś kończę 17 tydz, więc pewnie jeszcze poczekam.

Trzecia, w pierwszej miałam na tylnej ścianie i w 18 już czułam, w drugiej na przedniej i rzeczywiście później czułam ale nie pamiętam od kiedy. Też już czekam aż poczuje, mam nadzieję że to tuż tuż.

reklama
Też mam na przedniej i lekarz mówił, że może dłużej trwać poczucie pieszych ruchów. Ale będę cierpliwa! Bylebym w środę dowiedziała się, że jest wszystko ok!
Mamaginekolog mówiła przed chwilą o "kupie" w ciąży, jak ktoś chce to jest na fb i IG TV, a tak w wielkim skrócie to temat zaparć nam się pojawił, więc mówiła, żeby
1. Dużo pić wody (2,5l najlepiej dziennie)
2. Aktywność ruchowa, spacery itp
3. Błonnik w codziennej diecie.
I żeby nie wstydzić się kupy podczas porodu bo to normalna sprawa, ja niestety się wstydzę mimo wszystkiego co mi ktoś powie i wole lewatywę wcześniej. Mam nadzieje, że będę miało na to wpływ.

Do góry