reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Też zamierzam robić sama :) i tak będę siedzieć w domu, to Może jakoś się ogarne i zorganizuje :) a jaka satysfakcja będzie :D w ogóle co do tych słoiczków, to nie wiem czy one takie do końca zdrowe. Kuzynka pokazywała mi plamy na ubrankach np po marchewce ze słoika, które nijak nie chcą się puścić, tak samo barwia ręce czy buzke dziecka. A przecież zwykła marchew nie jest jakoś szczególnie barwiąca.
Oj...akurat marchewka sama w sobie jest barwiąca A jaknspozywa się jej nadmiar to nawet skóra robi się pomarańczowa od jedzenia

reklama
Oj...akurat marchewka sama w sobie jest barwiąca A jaknspozywa się jej nadmiar to nawet skóra robi się pomarańczowa od jedzenia
Ja to myślę że w tych słoiczkach nie może być chemia,rodzice by tak chętnie nie kupowali tego. Ale jak byłam na weselu to widziałam jak dziecku rodzice dawali taki mus z owoców można kupić w biedronce i z ciekawości patrzyłam ostatnio co jest w składzie i zastanawiam się gdzie oni mają oczy.. nie łatwiej zetrzeć na tarce jabłko i marchew?nam tak mama robiła. A teraz są te wszystkie blendery itp sprawa ułatwiona.

Hej dziewczyny :) dzisiaj zapowiada się kolejny upalny dzień... co oczywiście odczułam bezsennością w nocy. A myślałam, że do porodu wyśpię się na zapas :D

Mam już termin USG połówkowego- 29.08- proszę o dopisanie. Mam nadzieję, że dowiem się wtedy czy będę mieć chłopczyka czy dziewczynkę- najlepszy prezent urodzinowy jaki mogłam sobie wymarzyć :)

Jeżeli chodzi o słoiczki to wogóle ja niewiem jak dzieciaczki mogą to jeść jak dla mnie to jest ohydne ,ja napewno mojemu dziecku będę sama gotowała[emoji6]Ale ogólnie nie mam nic przeciwko takim słoiczkom[emoji4]

:D a jak jest u Was z samoakceptacją w ciąży?
FB_IMG_1532933599496.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1532933599496.jpg
    FB_IMG_1532933599496.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 326
Witam wszystkie mamusie styczniowe!

Kciuki za wizytujące[emoji110][emoji110][emoji110]

Wczoraj nawet nie miałam kiedy Was poczytać, bo byliśmy u teściów. Teść się cieszy przeogromnie że będzie miał pierwsza nauczkę, a teściową o której pisałam że taka bez emocji co do mojego stanu, to jak się dowiedziała że córka to mówi :"w końcu NAM się udało," ale nie przypominam sobie żeby przy tym byla[emoji3][emoji3][emoji3]

Karmienie piersią, początki bywają trudne ale warto zawalczyć bo jak dla mnie to poza wygodą to naprawdę niesamowita wiez z dzieckiem. Karmiłam moich chłopców 13 i 22 miesiące mam nadzieję że teraz też się uda.

Miłego i spokojnego dnia dla Was[emoji3][emoji3][emoji3]

Cześć dziewczyny :) w weekend w ogóle się nie odzywałam bo byliśmy u rodziców i korzystałam z basenu u teściów :) dzięki temu jakoś przeżyłam ten upał.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty Kochane! Oby wszystko było dobrze.

Ja też mam dziś wizytę dodatkową w związku z tą wodną wydzielina.

@reqiem poproszę o dopisanie wizyty na 22 sierpnia i polowkowe na 28 sierpnia.

A od kiedy słuchach? Ja mam 15+2 myślisz, że juz bedzie? Myślimy nad tym. Chociaz nie wiem czy sie opłaca, jak za miesiac mam czuć już. Szkoda, że nie mam od kogos pozyczyc.

Teraz już późno bo niedługo będziesz czuła ruchy, ale są też wypożyczalnie takich rzeczy. Pasy dla ciężarnych, detektory, laktator i wagi dla niemowląt. Sama się zastanawiam czy nie wypozycze właśnie pasów i wagi ;)

Ja też nie mogłam spać ,przekręcałam się z boku na bok wogóle nie mogłam znaleźć sobie wygodnej pozycji [emoji57]

A myślałaś może o poduszce C? Sama mam i to najlepsza rzecz jaką mogłam sobie sprawić w ciąży ;)

Hurraaa! Od wczoraj wrócił mi apetyt na herbatę :) a miałam do niej wstręt przez ostatnie tygodnie nie mogłam nawet powąchać. A przed ciążą piłam jej bardzo dużo. A z mniej przyjemnych wieści to kłopot ubraniowy :( - trudno już mi wygrzebać z szafy jakiś ciuch, w którym nie byłoby widać brzuszka. Chyba jeszcze ze 2 tygodnie góra i będzie po tajemnicy. Życzę wszystkim miłego dnia :) i trzymam kciuki za wizyty:-) :)

reklama
Teraz już późno bo niedługo będziesz czuła ruchy, ale są też wypożyczalnie takich rzeczy. Pasy dla ciężarnych, detektory, laktator i wagi dla niemowląt. Sama się zastanawiam czy nie wypozycze właśnie pasów i wagi ;)

A myślałaś może o poduszce C? Sama mam i to najlepsza rzecz jaką mogłam sobie sprawić w ciąży ;)
Tak tak właśnie myślę nad tą poduszka i chyba sobie zamówię ,tylko niewiem jaką jest tyle wyboru na allegro [emoji28]

Do góry