reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Doskonale Cie rozumiem, ale myślę, że się przyzwyczai, mi się wydaje żeby nie izolować psa od dziecka i od początku mu pokazywać, że to nowy człowiek rodziny, którego musi pokochać tak jak nas. Ja już pokazuje mojemu gdzie jest dzidziuś, myśle, że i tak wyczuwa, że coś sie kroi. Wbrew pozorom psy strasznie dużo rozumieją co do nich gadamy. I słyszałam, żeby czapeczke ze szpitala przynieść jak juz się urodzi, żeby się do zapachu dziecka przyzwyczaił i jak wrócimy z nim do domu to kojarzył zapach. I też słyszałam, ale nie wiem czy to coś da żeby na czas wprowadzania dziecka do domu psa "dać" na ogródek albo do sąsiadów, żeby wszedł do domu jak dziecko juz w nim bedzie.
Też mam nadzieję że mój pies dobrze zareaguje na dziecko. W sezonie są u nas wczasowicze i trochę szarpia psa itp więc teraz on od dzieci ucieka. Ciekawe jak to będzie.

reklama
A czy wszystkie mialyscie oznaczoną grupę krwi i pobieraną cytologię? Bo ja tego nie miałam i nie wiem czy dopiero będę miała czy to kolejne przeoczenie mojego lekarza.
Do porodu musisz mieć grupę krwi oryginalną, cytologia jak robiłaś niedawno to nie trzeba, ale ja też miałam pobraną.
Pozosttale wyniki robiłam prywatanie więc mam wszystkie a w karcie gin wpisuje co trzeba.

Co do łóżeczek to te dostawne wydają się bardzo fajne, tylko te normalnych rozmiarów, bo te malutkie to na bardzo krótko wystarczają.

Ja grupę krwi miałam z poprzedniej ciąży, wtedy ok. 16-18 tygodnia dopiero robiłam. Cytologii jeszcze teraz nie miałam, ale robiłam rok temu w sierpniu, więc może dlatego... Chyba zapytam na następnej wizycie.

Na pierwszej wizycie miałam badaną grupę krwi i cytologię pobieraną pomimo, że w tym roku pod koniec lutego miałam też pobieraną i było wszystko ok.

Ja takiego nie miałam, ale koleżanka miała i mylą zachwycona. Nigdy się nie odsunęło, bo jest zahaczane o ramę łóżka. Ja od razu kupuje duże, 120x60, w tym bobasowi szybko będzie ciasno. To tzw teoria dominacji. Totalna bzdura ;)
U mnie mąż zabrał tetre pachnąca bobasem że szpitala do domu i dał psom i z tym spały na swoim posłaniu. Jak weszliśmy z dzieckiem w nosidle to najpierw ja się z nimi przywitałam, a potem postawiliśmy nosidło na ziemi, żeby mogły powąchać. Z początku zero zainteresowania. Ale przybiegały na każdy płacz ;) Potem zaczęły go olewać. Ważne, żeby nie zmieniać im za bardzo zwyczajów. My wszyscy spaliśmy razem w sypialni. My, dzidzia i psy. Spacery miały takie same, no może na początku były krótsze. A tak to spoko, psy są mądre. :)
Ciężko nie zmienić zwyczajów psa, który spędza ze mną cały czas;D On nawet do łazienki że mną chodzi ;) Taki pieszczoszek całe dnie by się przytulał ;) Będę musiała jakoś pogodzić i rozdzielić swój czas ;)

Dziewczyny ale jakie jeszcze badania krwi wołają do porodu? Grupę krwi to wiem. Coś jeszcze? Ja od gin też nie dostaję żadnych wyników. A jak nie będę miała to co? Każą mi wrócić jak zrobię? [emoji23]

reklama
Dziewczyny ale jakie jeszcze badania krwi wołają do porodu? Grupę krwi to wiem. Coś jeszcze? Ja od gin też nie dostaję żadnych wyników. A jak nie będę miała to co? Każą mi wrócić jak zrobię? [emoji23]

Załączniki

• 687067405_7_1000x700_segregator-mama-ginekolog-.jpg
    687067405_7_1000x700_segregator-mama-ginekolog-.jpg
    144,3 KB · Wyświetleń: 64
Do góry