Też mam nadzieję że mój pies dobrze zareaguje na dziecko. W sezonie są u nas wczasowicze i trochę szarpia psa itp więc teraz on od dzieci ucieka. Ciekawe jak to będzie.Doskonale Cie rozumiem, ale myślę, że się przyzwyczai, mi się wydaje żeby nie izolować psa od dziecka i od początku mu pokazywać, że to nowy człowiek rodziny, którego musi pokochać tak jak nas. Ja już pokazuje mojemu gdzie jest dzidziuś, myśle, że i tak wyczuwa, że coś sie kroi. Wbrew pozorom psy strasznie dużo rozumieją co do nich gadamy. I słyszałam, żeby czapeczke ze szpitala przynieść jak juz się urodzi, żeby się do zapachu dziecka przyzwyczaił i jak wrócimy z nim do domu to kojarzył zapach. I też słyszałam, ale nie wiem czy to coś da żeby na czas wprowadzania dziecka do domu psa "dać" na ogródek albo do sąsiadów, żeby wszedł do domu jak dziecko juz w nim bedzie.
reklama
Justyna16235
Fanka BB :)
Ostatnio jedna ze "znajomych" zapytała gdzie ODDAJEMY psa po urodzeniu dzidziusia ...noż kur** mać myślałam, że się nie powstrzymam i ją walne.
Do porodu musisz mieć grupę krwi oryginalną, cytologia jak robiłaś niedawno to nie trzeba, ale ja też miałam pobraną.A czy wszystkie mialyscie oznaczoną grupę krwi i pobieraną cytologię? Bo ja tego nie miałam i nie wiem czy dopiero będę miała czy to kolejne przeoczenie mojego lekarza.
Pozosttale wyniki robiłam prywatanie więc mam wszystkie a w karcie gin wpisuje co trzeba.
Co do łóżeczek to te dostawne wydają się bardzo fajne, tylko te normalnych rozmiarów, bo te malutkie to na bardzo krótko wystarczają.
Camilla29love
Serio ?!?Ludzie są jacyś dziwni jak można wogóle tak pomyśleć,to nie zabawka [emoji37]Ostatnio jedna ze "znajomych" zapytała gdzie ODDAJEMY psa po urodzeniu dzidziusia ...noż kur** mać myślałam, że się nie powstrzymam i ją walne.
violetta.sc
Ja grupę krwi miałam z poprzedniej ciąży, wtedy ok. 16-18 tygodnia dopiero robiłam. Cytologii jeszcze teraz nie miałam, ale robiłam rok temu w sierpniu, więc może dlatego... Chyba zapytam na następnej wizycie.
Na pierwszej wizycie miałam badaną grupę krwi i cytologię pobieraną pomimo, że w tym roku pod koniec lutego miałam też pobieraną i było wszystko ok.
Justyna16235
Ciężko nie zmienić zwyczajów psa, który spędza ze mną cały czas;D On nawet do łazienki że mną chodzi Taki pieszczoszek całe dnie by się przytulał Będę musiała jakoś pogodzić i rozdzielić swój czasJa takiego nie miałam, ale koleżanka miała i mylą zachwycona. Nigdy się nie odsunęło, bo jest zahaczane o ramę łóżka. Ja od razu kupuje duże, 120x60, w tym bobasowi szybko będzie ciasno. To tzw teoria dominacji. Totalna bzdura
U mnie mąż zabrał tetre pachnąca bobasem że szpitala do domu i dał psom i z tym spały na swoim posłaniu. Jak weszliśmy z dzieckiem w nosidle to najpierw ja się z nimi przywitałam, a potem postawiliśmy nosidło na ziemi, żeby mogły powąchać. Z początku zero zainteresowania. Ale przybiegały na każdy płacz Potem zaczęły go olewać. Ważne, żeby nie zmieniać im za bardzo zwyczajów. My wszyscy spaliśmy razem w sypialni. My, dzidzia i psy. Spacery miały takie same, no może na początku były krótsze. A tak to spoko, psy są mądre.
Justyna16235
No serio, a ja na wszystko reaguje złością przez łzy Chcesz być kulturalna a tak naprawdę masz ochotę wywalić za drzwi.Serio ?!?Ludzie są jacyś dziwni jak można wogóle tak pomyśleć,to nie zabawka [emoji37]
Camilla29love
U mnie to pewnie odrazu posypała by się (oczywiście kulturalna)wiązanka słów[emoji16]No serio, a ja na wszystko reaguje złością przez łzy Chcesz być kulturalna a tak naprawdę masz ochotę wywalić za drzwi.
reklama
reqiem
Dziewczyny ale jakie jeszcze badania krwi wołają do porodu? Grupę krwi to wiem. Coś jeszcze? Ja od gin też nie dostaję żadnych wyników. A jak nie będę miała to co? Każą mi wrócić jak zrobię? [emoji23]
Załączniki