reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Arielka, moja siostra też miała ząb do kanałowego w ciąży, teoretycznie można zrobić zdjęcie, ale lekarze niestety raczej się boją. Nikt się nie chciał tego podjąć. Ona miała tylko co jakiś czas wymieniane to lekarstwo i jakoś dotrwała do porodu. Tak że da się to przeżyć, nie martw się;*
Dziękuję [emoji8] mowils lekarka ze nikt mi zdjęcia nie zrobi. Mam nadzieję że i ja dotrwam [emoji8]

reklama
Słuchajcie bo sama nie wierzę, wyszłam od lekarza i mówi że na 950% będzie dziewczynka, a już straciłam nadzieję bo w rodzinie sami chłopcy. To cud! Siedzę i wyje bo nie mogę uwierzyć, nastawialam się na syna. To taka moja wisienka na torcie.Zeby tylko zdrowa była.

Super, gratulacje! :)

Wróciłam od lekarza. Wiadomość najważniejsza - dzidziol ma się dobrze, serducho mu wali 160 i wywija rękami i nogami i urósł do 10 cm :) - czyli wielkością dorownał mięsniakowi i niedługo zacznie go przerastac. Trafiłam na bardzo dokładnego lekarza. Długo mnie badał i robił bardzo szczegółowe USG. Plamienie było widoczne podczas badania. Ale przyczyna nie znaleziona. Wszystko jest dobrze, nic się nie odkleja, krwiaka nie ma, szyjka w porządku. Mam brać nospe i magez cały czas , żeby nie dopuścić do skurczow macicy. W razie silnych bólów czopki SCOPOLAN. zakazana pozycja siedząca ( tylko do jedzenia) żeby nie ugniatac brzucha. Leżeć nie muszę ale bardzo się oszczędzać . W razie jakby pojawiła się żywa krew to do szpitala . Dziękuje Wam bardzo za rady i kciuki :) dobrze mieć takie Koleżanki z forum.

Wróciłam od lekarza. Wiadomość najważniejsza - dzidziol ma się dobrze, serducho mu wali 160 i wywija rękami i nogami i urósł do 10 cm :) - czyli wielkością dorownał mięsniakowi i niedługo zacznie go przerastac. Trafiłam na bardzo dokładnego lekarza. Długo mnie badał i robił bardzo szczegółowe USG. Plamienie było widoczne podczas badania. Ale przyczyna nie znaleziona. Wszystko jest dobrze, nic się nie odkleja, krwiaka nie ma, szyjka w porządku. Mam brać nospe i magez cały czas , żeby nie dopuścić do skurczow macicy. W razie silnych bólów czopki SCOPOLAN. zakazana pozycja siedząca ( tylko do jedzenia) żeby nie ugniatac brzucha. Leżeć nie muszę ale bardzo się oszczędzać . W razie jakby pojawiła się żywa krew to do szpitala . Dziękuje Wam bardzo za rady i kciuki :) dobrze mieć takie Koleżanki z forum.
Super że wszystko jest ok [emoji4][emoji4]

Ufff już się bałam! Bardzo sie ciesze, ze jest ok i Ty bedziesz spokojna? Mam nadzieje, że zmienisz na stałe ? Moze masz zdjecie jakies ? [emoji16][emoji16]

Super !Tak bardzo się cieszę że u maleństwa wszystko wporzadku [emoji5]No i ty też już odetchnęłaś z ulgą [emoji846]

Słuchajcie bo sama nie wierzę, wyszłam od lekarza i mówi że na 950% będzie dziewczynka, a już straciłam nadzieję bo w rodzinie sami chłopcy. To cud! Siedzę i wyje bo nie mogę uwierzyć, nastawialam się na syna. To taka moja wisienka na torcie.Zeby tylko zdrowa była.

Gratuluję :) też już się nie mogę doczekać żeby dowiedzieć się kto tam siedzi :) ale ja od początku obstawiam chłopca, ciekawe czy przeczucie się sprawdzi :) choć gdyby była dziewczynka to byłaby bardzo miła niespodzianka :)
Właściwie to mi wszystko jedno, ale fajnie byłoby już wiedzieć :)

reklama
Ufff już się bałam! Bardzo sie ciesze, ze jest ok i Ty bedziesz spokojna? Mam nadzieje, że zmienisz na stałe ? Moze masz zdjecie jakies ? [emoji16][emoji16]
Mam trzy zdjęcia, na jednym jest czubek głowy bejbika, na drugim szyjka macicy a na trzecim gigant miesniak. Takiego pokazowego z całym maluchem mi nie dał. Lekarz zwrócił uwagę, że mój prowadzący przegapil termin badań prenetalnych bo już powinnam mieć zrobiony test pappa a nie miałam :(

Do góry