reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Witam się, u nas lato w pełni, dzisiaj 28°. Zaraz wyruszamy dla plażę :))

Ja zawsze podaje w tygodniach, nawet jak ktoś pyta o miesiąc.
Niech sobie to sami przeliczają :)

Się rozpisalyscie przez ten jeden dzień że aż ciężko nadrobić :-)
ktoś pytał o ubranka, jakie kupić.. mi np. było obojętne czy zakładam body z długim rękawem i na to śpiochy czy body z krótkim i na to pajacyk. Jedynie nie cierpię tych body kopertowych, zapinanych po bokach. Dziecko malutkie złości się bo jest ubierane i jeszcze ta walka z tymi zapięciami..nie wspominam ich dobrze także teraz tylko przez głowę kupię.
IMG_20180726_120516.jpg

Załączniki

• IMG_20180726_120516.jpg
    IMG_20180726_120516.jpg
    92,4 KB · Wyświetleń: 305
reklama
Cześć dziewczyny. Udało mi się wczoraj załatwić ten "zakaz pracy" do dnia porodu od innego ginekologa...był zdziwiony, że mój nie chce mi tego wypisać przy takiej pracy, a raczej twierdzi, że nie ma prawa...mówię wam cyrk.

Jestem w ostatnim tygodniu 1 trymestru i chyba moja ciąża jest tu najmłodsza także w środę zamknę oficjalnie etap pierwszych trymestrów![emoji4] mnie niestety mdłości jeszcze trzymają, najgorzej jest wieczorem. A jak tylko wychylę nos w ten upał to chodzę jak zombi i modlę się, żeby nie zemdleć, a jak wracam to od razu wymiotuje...wczoraj 3 razy:/ A biorę dwa razy dziennie te tabletki na mdłości. Powiem wam, że najlepiej się czuje w deszczowe dni...marzę o jesieni i zimie [emoji7]

Witam się, u nas lato w pełni, dzisiaj 28°. Zaraz wyruszamy dla plażę :))

Ja zawsze podaje w tygodniach, nawet jak ktoś pyta o miesiąc.
Niech sobie to sami przeliczają :)

Się rozpisalyscie przez ten jeden dzień że aż ciężko nadrobić :-)
ktoś pytał o ubranka, jakie kupić.. mi np. było obojętne czy zakładam body z długim rękawem i na to śpiochy czy body z krótkim i na to pajacyk. Jedynie nie cierpię tych body kopertowych, zapinanych po bokach. Dziecko malutkie złości się bo jest ubierane i jeszcze ta walka z tymi zapięciami..nie wspominam ich dobrze także teraz tylko przez głowę kupię.
Zobacz załącznik 881978
Super basen i jaka zabawa[emoji6]no właśnie te takie kopertowe za dużo tych zapinek mają po prostu pokupuje pajacyków i body zwykle przez glowe

Cześć Dziewczyny [emoji2]
Żar z nieba się leje. Powietrze stoi w miejscu. Plażing dziś odpuszczam, bo wczoraj mąż z moją siostrą złożyli nam szafę w sypialni i dziś w planach porządki.
Dziś zaczęłam 18 tydzień.

A jeśli chodzi o ubranka, to dla mnie najwygodniejsze są body wkładane przez głowę i pajacyki, bo można nawet w nocy zmienić pieluchę bez rozbierania malucha do połowy. Śpiochów nie znoszę, tak samo jak kaftaników, więc w mojej wyprawce na pewno nie będzie ani sztuki.
Jak się ogarnę z naszymi ciuchami, to zejdę do piwnicy po te „maluszki”. Wypiorę wstępnie w naszym proszku i będę wiedziała na czym stoję i czego ewentualnie mi brakuje.

Cześć dziewczyny. Udało mi się wczoraj załatwić ten "zakaz pracy" do dnia porodu od innego ginekologa...był zdziwiony, że mój nie chce mi tego wypisać przy takiej pracy, a raczej twierdzi, że nie ma prawa...mówię wam cyrk.

Jestem w ostatnim tygodniu 1 trymestru i chyba moja ciąża jest tu najmłodsza także w środę zamknę oficjalnie etap pierwszych trymestrów![emoji4] mnie niestety mdłości jeszcze trzymają, najgorzej jest wieczorem. A jak tylko wychylę nos w ten upał to chodzę jak zombi i modlę się, żeby nie zemdleć, a jak wracam to od razu wymiotuje...wczoraj 3 razy:/ A biorę dwa razy dziennie te tabletki na mdłości. Powiem wam, że najlepiej się czuje w deszczowe dni...marzę o jesieni i zimie [emoji7]

Oby Ci przeszły, mi jakoś 14/15 tydzień mdłości odpuściły zupełnie. Ale nadal, tak samo jak Ty najlepiej się czuję w te deszczowe, pochmurne dni.

Jak sie mnie ktos pyta to ja zawsze mowie w tygodniach i ze rodzr w stycznium tłumaczac, że teraz sie juz nie uzywa miesiecy [emoji16]
Ja zawsze mówię że np. 3 miesiąc. Nikt nie ogarnia tygodni, no i po co mają znać dokładną datę? ;) jak się pytają o termin to mówię że przełom stycznia i lutego. A mam na 19.01. Jak podacie prawdziwy termin, to ludzie będą was męczyć bliżej porodu ciągłymi pytaniami "czy to już?" Tak na szkole rodzenia radzą ;)

A co do ciuszków, to pajace na suwak są super. Raz dwa, bobas ubrany i wszyscy zadowoleni :)

Hej dziewczyny. A mnie od wczoraj kłuje brzuch tak bardziej z prawej strony. Inaczej niż zwykle i nie wiem o co chodzi... Ból nie jest jakiś ogromny i nie ma plamienia ale jakoś dziwnie. Wogole to jakaś infekcja pęcherza mnie dopadła i wczoraj już pisałam do gina czy mogę coś wziąć i biorę urosept. Może ten ból to od tej infekcji? Co myślicie? Tylko tak dziwnie trochę że z prawej strony

reklama
Oby Ci przeszły, mi jakoś 14/15 tydzień mdłości odpuściły zupełnie. Ale nadal, tak samo jak Ty najlepiej się czuję w te deszczowe, pochmurne dni.
Ja też byłam pewna że te mdłości mi nie przejdą nigdy a tu tak w sumie stopniowo i zanikły co prawda jak mi rano jakiś zapach zaleci to nadal mam odruch wymiotny i potrafię zwymiotować ale zawsze tak rano miałam czyli nic nowego[emoji6]dzieki za porady odnośnie ubranek już mniej więcej wiem za czym się rozglądać[emoji6]

Do góry