reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Ale mi chodzi o to, że 10 miesiąc to mi się zaczyna 18 grudnia [emoji16] A termin na 14 stycznia. No i właśnie mówi się że ciąża trwa 9 miesięcy więc powinnyśmy rodzic na początku 10 a nie na koniec [emoji6] tal w zasadzie jeśli z kimś się będzie rozmawiać to te miesiące ciąży będą wprowadzały w błąd. Ja chyba jednak znajomym będę podwala kalendarzowe a u lekarz to i tak podaje się tygodnie
No w sensie miałam na mysli ze pełne 9.[emoji16][emoji16] Haha kuzwa to jest porabane, te tygodnie tez . Niby jak ma sie np 14+1 to jest sie w 15 tygodniu, a jeden lekarz wpisuje ze w 15, a drugi wpisze, że w 14 [emoji14][emoji14]

reklama
Stelka w ogole sie nie zastanawiaj tylko szukaj jakies wizyty na cito z porzadnym ganinetem, a jak sie nie uda na dzisiaj to jedz na IP. Moze ja sie nie znam, ale skad lekarz ma wiedziec, że wszystko ok z dzieckiem bez usg i jest ok? Po szyjce macicy stwierdził, że rośnie ? Z czegoś ta ciemna wydzielina się zbiera i nie ma co czekać do poniedziałku.
@reqiem też tak mi się wydaje. Bardzo zastanawiało mnie na jakiej podstawie zaznaczył na karcie ciazy , że tętno płodu jest obecne? Ja się nie znam ale dziwne to.

W ogole dzisiaj byłam w takim osiedlowym sklepie i oczywiscie te babeczki sie zachwycały i "o jaki brzuszek ładny, a ktory miesiac, kiedy rodzisz itp" i mowie ze niedlugo mi sie zacznie 5 i ble ble ble. I jedna babka "a to jeszcze nie wiadomo moze beda blizniaki" mowie ze nie. Na pewno nie bo widzielismy na usg jedno dziecko, a ona upracie, ze to moze sie zmienic bo jej znajomej (w poprzednim stuleciu chyba [emoji23] ) tez mowili jedno jedno, a tam bliznkaki. A ja dalej, ze to nie mozliwe bo bylismy juz i na prenatalnych i wyraznie widac JEDNO dziecko. A ona "no zebyscie sie nie zdziwili jeszcze "
Takze laski... Uważajcie hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]

Jak sie mnie ktos pyta to ja zawsze mowie w tygodniach i ze rodzr w stycznium tłumaczac, że teraz sie juz nie uzywa miesiecy [emoji16]

No właśnie a każdy się mnie pyta który miesiąc i ja tak zawsze odpowiadam orientacyjnie, że początek 4 itp. Bo jak mówiłam w tygodniach to niektórzy jakby nie czaili który to miesiąc :)
ja teraz przeżywam każdy nowo rozpoczęty tydzień, a jak mam powiedzieć który to miesiąc to sama się muszę zastanowić.

W ogole dzisiaj byłam w takim osiedlowym sklepie i oczywiscie te babeczki sie zachwycały i "o jaki brzuszek ładny, a ktory miesiac, kiedy rodzisz itp" i mowie ze niedlugo mi sie zacznie 5 i ble ble ble. I jedna babka "a to jeszcze nie wiadomo moze beda blizniaki" mowie ze nie. Na pewno nie bo widzielismy na usg jedno dziecko, a ona upracie, ze to moze sie zmienic bo jej znajomej (w poprzednim stuleciu chyba [emoji23] ) tez mowili jedno jedno, a tam bliznkaki. A ja dalej, ze to nie mozliwe bo bylismy juz i na prenatalnych i wyraznie widac JEDNO dziecko. A ona "no zebyscie sie nie zdziwili jeszcze "
Takze laski... Uważajcie hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
Hehe dobre! [emoji23]

reklama
Do góry