reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Ale mi chodzi o to, że 10 miesiąc to mi się zaczyna 18 grudnia [emoji16] A termin na 14 stycznia. No i właśnie mówi się że ciąża trwa 9 miesięcy więc powinnyśmy rodzic na początku 10 a nie na koniec [emoji6] tal w zasadzie jeśli z kimś się będzie rozmawiać to te miesiące ciąży będą wprowadzały w błąd. Ja chyba jednak znajomym będę podwala kalendarzowe a u lekarz to i tak podaje się tygodnie
No w sensie miałam na mysli ze pełne 9.[emoji16][emoji16] Haha kuzwa to jest porabane, te tygodnie tez . Niby jak ma sie np 14+1 to jest sie w 15 tygodniu, a jeden lekarz wpisuje ze w 15, a drugi wpisze, że w 14 [emoji14][emoji14]

reklama
Stelka w ogole sie nie zastanawiaj tylko szukaj jakies wizyty na cito z porzadnym ganinetem, a jak sie nie uda na dzisiaj to jedz na IP. Moze ja sie nie znam, ale skad lekarz ma wiedziec, że wszystko ok z dzieckiem bez usg i jest ok? Po szyjce macicy stwierdził, że rośnie ? Z czegoś ta ciemna wydzielina się zbiera i nie ma co czekać do poniedziałku.
@reqiem też tak mi się wydaje. Bardzo zastanawiało mnie na jakiej podstawie zaznaczył na karcie ciazy , że tętno płodu jest obecne? Ja się nie znam ale dziwne to.

W ogole dzisiaj byłam w takim osiedlowym sklepie i oczywiscie te babeczki sie zachwycały i "o jaki brzuszek ładny, a ktory miesiac, kiedy rodzisz itp" i mowie ze niedlugo mi sie zacznie 5 i ble ble ble. I jedna babka "a to jeszcze nie wiadomo moze beda blizniaki" mowie ze nie. Na pewno nie bo widzielismy na usg jedno dziecko, a ona upracie, ze to moze sie zmienic bo jej znajomej (w poprzednim stuleciu chyba [emoji23] ) tez mowili jedno jedno, a tam bliznkaki. A ja dalej, ze to nie mozliwe bo bylismy juz i na prenatalnych i wyraznie widac JEDNO dziecko. A ona "no zebyscie sie nie zdziwili jeszcze "
Takze laski... Uważajcie hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]

Jak sie mnie ktos pyta to ja zawsze mowie w tygodniach i ze rodzr w stycznium tłumaczac, że teraz sie juz nie uzywa miesiecy [emoji16]

No właśnie a każdy się mnie pyta który miesiąc i ja tak zawsze odpowiadam orientacyjnie, że początek 4 itp. Bo jak mówiłam w tygodniach to niektórzy jakby nie czaili który to miesiąc :)
ja teraz przeżywam każdy nowo rozpoczęty tydzień, a jak mam powiedzieć który to miesiąc to sama się muszę zastanowić.

W ogole dzisiaj byłam w takim osiedlowym sklepie i oczywiscie te babeczki sie zachwycały i "o jaki brzuszek ładny, a ktory miesiac, kiedy rodzisz itp" i mowie ze niedlugo mi sie zacznie 5 i ble ble ble. I jedna babka "a to jeszcze nie wiadomo moze beda blizniaki" mowie ze nie. Na pewno nie bo widzielismy na usg jedno dziecko, a ona upracie, ze to moze sie zmienic bo jej znajomej (w poprzednim stuleciu chyba [emoji23] ) tez mowili jedno jedno, a tam bliznkaki. A ja dalej, ze to nie mozliwe bo bylismy juz i na prenatalnych i wyraznie widac JEDNO dziecko. A ona "no zebyscie sie nie zdziwili jeszcze "
Takze laski... Uważajcie hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
Hehe dobre! [emoji23]

reklama
Do góry