Dariana
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój był przy porodzie i jest ze mną nadal... [emoji6]Pytam się bo jak byłam ostatnio na wizycie u mojego lekarza to mówił "chyba Pani nie bierze na porodowke swojego męża, 60% małżeństw się rozwodzi po tym jak razem byli na porodowce i że częściej są wtedy komplikacje podczas porodów jak jest mąż" mówił że maz powinien czekać w domu i z sąsiadem opijac jak już urodze. Strasznie pesymistycznie był nastawiony na poród rodzinny
U mnie będzie chyba 22 jak dobrze liczę.W który dokładnie tc wybieracie się na badania połówkowe ?
Cieszę się że wszystko jest dobrze [emoji8]Hej dziewczyny, ja już po wizycie :-)
Wszystko w porządku, nadal pozostaje Mateusz[emoji173] zdjęcia niestety nie mam
Odebrałam wyniki prenatalnych i wszystko ok, ryzyko bardzo niskie :-)Zobacz załącznik 881010
O ja zazdroszczę tego makijażu i tych sił po porodzie. Ja jak urodziłam o 10 to do 15 nie mogłam się podnieść bo miałam zawroty głowy, dostałam gorączki i ogólnie było mi bardzo słabo. Dopiero ok.19 temperatura się wyrównała, zawroty minęły i mogłam pójść pod prysznic..Polecam szkole rodzenia w szpitalu którym zamierzacie rodzić. Bardzo dużo mówią o pielęgnacji noworodka, co się robi po porodzie itp, także warto. U mnie były grupy płatne i bezpłatne, jeśli mieszkasz i płacisz podatki w Warszawie
Ja rodziłam sn, 6 godzin. Było ok. Wiadomo bolało, ale do przeżycia, miałam zzo i potem kolejna dawkę na zszywanie krocza. Przyznaję, panicznie bałam się cc, bo i moja mama i babcia rodziły cc, ale mi się udało po 2h przytulania z bobasem normalnie idzie się pod prysznic i na salę poporodową. I koniec po porodzie od razu makijaż i mycie włosów i nikt nie wierzył że przed chwilą urodziłam
Podziwiam że sama rodziłaś,ja chyba nie dałabym rady sama rodzić [emoji5]Też słyszałam takie historie o rozwodach, ale je akurat sprzedała mi położna lata temu :-)
Za pierwszym razem rodziłam sama i teraz też zamierzam sama. M niech sobie czeka na korytarzu, no niestety :-)
Szczęśliwe Mamusie Styczniowe [emoji4]
[emoji110][emoji110][emoji110]za wizyty:
24.07:
@Gosia892 wizyta ,
@Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog,
26.07 - @Misza95 wizyta,
27.07 - @Anga79 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta, @Stelka38 wizyta, @MojrAnka wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Lilli1234 wizyta @Kokoszka356 wizyta, @martag86 połówkowe
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta, @Camilla29love wizyta
06.08 - @martag86 wizyta
07.08 @justys0702 wizyta
09.08 @Asiula86 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta, @Justyna16235
10.08 - @arielka94 wizyta
13.08 - @Zuzanka1402 - wizyta
14.08 - @violetta.sc wizyta, @bojąca wizyta
16.08 - @olakaczmarek7 połówkowe, @Kicia_83 wizyta @Olusiaczek19 wizyta @Anga79 połówkowe
20.08 - @MojrAnka połówkowe, @paulenka91 połówkowe
21.08 - @eulalia83 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe
30.08 - @Asiula86 wizyta, @perell wizyta
31.08 - @Lilli1234 wizyta,
04.09 - @bojąca połówkowe
20.09 - @Asiula86 połówkowe
25.09 - @kropka4x4 połówkowe
Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]
Link do: Styczniówki 2019r.
Link do naszej tabelki, dopisujcie sie , a jak ktos ma problem to dajcie dane, to dopisze. I można juz wiecej płci powpisywać [emoji4]
Wkraczamy w okres pierwszych ruchów, poznawania płci i uświadamania sobie, że naprawde mamy w sobie dzidziusie! [emoji7]Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji173]
Cześć dziewczyny, długo mnie nie było, a to wszystko przez zbiory wiśni, które u nas aktualnie trwają. Dziś byłam na wizycie. Maleństwo ma się super, serducho pięknie bije, waży już 98 g [emoji7] wyniki badań prenatalnych wyszły bardzo dobrze, lekarz obstawia, że będzie dziewczynka [emoji7]
Ja też myślałam że nie dam rady sama, ale nie było wyjścia Mi właśnie zależy żeby był chociaż na korytarzu, jak będzie chciał to wyjdzie, ale żebym wiedziała że jest blisko.Podziwiam że sama rodziłaś,ja chyba nie dałabym rady sama rodzić [emoji5]