reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

U mnie z samego rana było pochmurno ,ale teraz wyszło piękne słoneczko aż chcę się wyjść na miasto [emoji4]Co do ciuchów ja też się nie mieszczę ,najgorzej spodnie wchodzę jeszcze w nie ale cisną jak niewiem ,muszę zainwestować w jakieś z delikatna gumką [emoji6][emoji6][emoji6]
Życzę udanego dnia [emoji8]
Ja chodzę w zwykłych legginsach i jest spoko[emoji6]a w resztę spodni które mam to tak Cisna że boli

reklama
Ja też nie chciałam inwestować w ciążowe ciuchy, ale im miałam większy brzuch tym bardziej wyglądałam fatalnie, po prostu jakbym była gruba. Dlatego dla mnie bluzki ciążowe są obowiązkowe, wygląda się ładnie, zgrabnie, bo są obcisłe i ładnie brzuszek wygląda, a nie jak w worku. Mam jedne jeansy ciążowe z h&m i są mega wygodne i z 10 bluzek na długi/krótki rękaw też z h&m. I kilka par zwykłych legginsów z decathlonu. Teraz tylko chyba dokupię jedne jeszcze spodnie i tyle. Bo ostatnio rodziłam w lipcu, to chodziłam pod koniec w zwykłych krótkich gatkach, teraz tak się nie uda ;)

A u mnie już od kilku dni pochmurno i jakoś depresyjnie :szok: ciekawe kiedy będzie wreszcie słońce, oby prędko ;) ja wczoraj byłam na łowach, zamiast dla siebie kupiłam na dzidziusia, parę sztuk bodów z długim i krótkim, standrad :D trzeba sie teraz oglądać za kombinezonem na zimę do wyjścia ze szpitala, jest jeszcze czas no ale cóż:p

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe [emoji4]

[emoji110][emoji110][emoji110]za wizyty:

20.07 :
@alla31 wizyta

23.07- @paulenka91 wizyta, @violetta.sc prenatalne, @bojąca wizyta, @Asia92 wizyta, @eulalia83wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta , @Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog,
26.07 - @Misza95 wizyta,
27.07 - @Anga79 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta, @Stelka38 wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Lilli1234 wizyta @Kokoszka356 wizyta, @martag86 połówkowe
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta, @Camilla29love wizyta
06.08 - @martag86 wizyta
07.08 @justys0702 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta, @Justyna16235
09.08 - @Asiula86 wizyta
16.08 - @olakaczmarek7 połówkowe, @Anga79 połówkowe
21.08 - @eulalia83 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe
30.08 - @Asiula86 połówkowe, @perell wizyta
31.08 - @Lilli1234 wizyta,
25.09 - @kropka4x4 połówkowe

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Link do: Styczniówki 2019r.

Link do naszej tabelki, dopisujcie sie , a jak ktos ma problem to dajcie dane, to dopisze.

I znowu piątek, @alla31 powodzenia na wizycie. Miłego dnia wszystkim[emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji173]

@alla31 kciuki za wizytę [emoji110]

Może dlatego lepiej że mój gin się jeszcze na ten temat nie wypowiedział bo jedno słowo jego że to dziewczynka i idę na szoping życia [emoji23][emoji23][emoji23]

A jak nie to cóż.. do trzech razy sztuka [emoji13]

[emoji23] [emoji23]
To trzymam kciuki za dziewuszke[emoji110]

Ja już po wizycie ,z antybiotykiem na pęcherz jutro badania i przestraszyła mnie z wynikiem PAPPA , że NT 2,1 marudzila i ryzyko trisomii 21 trochę niższe to skorygowane niż podstawowe ... A we wniosku na wyniku z Poznania miałam, że ryzyko chorób niskie i później niby też mówiła, że nie ma się czym martwić ale nie rozumiem po co zaczynała temat i straszyła eh mała niepewność zasiana ,maleństwo ma 8,19 cm co daje nam 14t1d a z OM 13t5d czyli różnica nie jest duża ;) serduszko 156 uderzeń a to moje maleństwo

Gratuluję [emoji173]

Ja też już po wizycie, godzina opóźnienia i nerwy na maksa... Ale jak na razie wszystko ok, 6.5cm, termin zostaje jednak na 30.01. Tylko nosa nie mógł zobaczyć bo dzidziuś cały czas się ruszał, machał rękami i w dodatku głową w dół. Dopiero na następnej wizycie znowu będziemy szukać. Ale z synem miałam tak samo w tym czasie, ciężko było cokolwiek zmierzyć i nosa też nie chciał pokazać. Dlatego fotek dziś nie mam:( Mam nadzieję że następnym razem będzie lepiej współpracował:)
A ja nadal nie mogę uwierzyć że to się naprawdę dzieje i jakoś dziwne mi się wydaje, że może tam mieszkać ktoś inny niż mój pierwszy synek hehe:D

Gratuluję [emoji173]

Ja już po wizycie. Maluszek ma się dobrze, lekarz mówi że to za wcześnie by mówić o płci fasolki i nie chce wprowadzić mnie w błąd. Dostałam skierowanie na polowkowe, jutro będę mieć termin :-)

Przed wizytą specjalnie wcisnęłam w siebie bułkę i wafelka z nadzieją że położna znowu nie będzie marudziła że tylko 10dag przytyłam.. wchodzę na wagę a tam taka sama jak miesiąc temu.. to ciekawe bo brzuch rośnie :-)

Zdjęcia nie mam :-( Następna wizyta 30.08

Gratuluję [emoji173]

U mnie dziś w końcu ładna pogoda :-)[emoji295]

Mam wizytę dopiero we wtorek i mimo, że staram się nie martwić to głupie myśli same przychodzą mi do głowy :/ ehh nie lubię..

Miłego dnia :*

Też nie lubię chodzić w leginsach, mam takie które zostały jeszcze z pięknych czasów siłowni ale jakos źle się czuje z tak opięta pupa wśród ludzi, oczywiście dopasowane rurki to co innego [emoji23] ciągle chce sobie kupić spodnie ciążowe ale one z tymi gumkami takie wielkie się wydają, pewnie kupię jak już naprawdę w nic się nie zmieszczę [emoji51] u nas teraz lato więc krótkie spodenki, sukienki także mam luz [emoji4]

Dziewczyny a ja z innej beczki pytanie. Co znaczy zawyżona rozmiarówka? Chcilalm kupić ciążowe ubrania na allegro. Ciuchy z bon prix i wlasnienopis że rozmiarówka zawyżona. Powinnam.wziac większe czy mniejsze niż kupuję zwykle?

Zawyżona czyli najprościej mówiąc kupujesz 40, które wyglada jak 42 [emoji16]Trza brać mniejsze niż nosisz zazwyczaj.

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe [emoji4]

[emoji110][emoji110][emoji110]za wizyty:

20.07 :
@alla31 wizyta

23.07- @paulenka91 wizyta, @violetta.sc prenatalne, @bojąca wizyta, @Asia92 wizyta, @eulalia83wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta , @Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog,
26.07 - @Misza95 wizyta,
27.07 - @Anga79 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta, @Stelka38 wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Lilli1234 wizyta @Kokoszka356 wizyta, @martag86 połówkowe
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta, @Camilla29love wizyta
06.08 - @martag86 wizyta
07.08 @justys0702 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta, @Justyna16235
09.08 - @Asiula86 wizyta
16.08 - @olakaczmarek7 połówkowe, @Anga79 połówkowe
21.08 - @eulalia83 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe
30.08 - @Asiula86 połówkowe, @perell wizyta
31.08 - @Lilli1234 wizyta,
25.09 - @kropka4x4 połówkowe

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Link do: Styczniówki 2019r.

Link do naszej tabelki, dopisujcie sie , a jak ktos ma problem to dajcie dane, to dopisze.

I znowu piątek, @alla31 powodzenia na wizycie. Miłego dnia wszystkim[emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji173]

Ja poproszę o dopisanie:
•wizyta 30 lipca
•połówkowe 20 sierpnia

reklama
Ja też nie chciałam inwestować w ciążowe ciuchy, ale im miałam większy brzuch tym bardziej wyglądałam fatalnie, po prostu jakbym była gruba. Dlatego dla mnie bluzki ciążowe są obowiązkowe, wygląda się ładnie, zgrabnie, bo są obcisłe i ładnie brzuszek wygląda, a nie jak w worku. Mam jedne jeansy ciążowe z h&m i są mega wygodne i z 10 bluzek na długi/krótki rękaw też z h&m. I kilka par zwykłych legginsów z decathlonu. Teraz tylko chyba dokupię jedne jeszcze spodnie i tyle. Bo ostatnio rodziłam w lipcu, to chodziłam pod koniec w zwykłych krótkich gatkach, teraz tak się nie uda ;)
Zgadzam się,brzuszek ciążowy pięknie wygląda w przylegających bluzeczkach[emoji4]Ja ogólnie przed ciąża nie lubiłam swojego brzucha więc zawsze zakładałam obszerne bluzki ,teraz mam zamiar prezentować swój brzuszek [emoji5][emoji5][emoji5]

Do góry