reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja musze uwazac jak sie rano rozciagam kiedys sie zapomnialam i tak mnie zakulo w brzuchu ze az zdretwialam nie wiem czemu
Ścięgna się rozciągają ,macica i dlatego tak kłuje przy rozciąganiu;)
Kokoszka wiemy że gazowanych nie można;) ale niestety nie zawsze uda się obejść ze smakiem.. ja w niedzielę dorwałam się do coli to szklankę na raz wypiłam i było mi mało [emoji23][emoji23]
W ogóle mam czasem dzień na niezdrowe jedzenie, jak sobie z tym radzicie?
Ja piję wodę gazowana, taka się tylko jestem w stanie napić. Na coś gazowanego czasami sobie też pozwolę. Ogólnie zdrowo się odżywiam wróć jak zjem frytki jak ostatnio raz na kilka mcy to się nic nie stanie;)

reklama
Norma w ciąży obija się prawie o 0 nie pamiętam dokładnie . Zależy też jakie jest ft3 i ft4.

Norma jest od 0,270 do 4,200 i tak jak napisała Kropka, ani za niskie ani za wysokie nie jest dobre. Z resztą na każdym wyniku jest napisane, że dla kobiet w ciąży interpretacja wyniku należy do lekarza.
Ja przed ciążą miałam chyba 1,98 a teraz robiłam i mam 1,90 z tym że nigdy problemów z tarczycą nie miałam.

Kokoszka wiemy że gazowanych nie można;) ale niestety nie zawsze uda się obejść ze smakiem.. ja w niedzielę dorwałam się do coli to szklankę na raz wypiłam i było mi mało [emoji23][emoji23]
W ogóle mam czasem dzień na niezdrowe jedzenie, jak sobie z tym radzicie?

Ojjj cola, moja słabość. I nawet mdłości mi mijały jak wypiłam. Nigdy nie 2L, ale chociaż puszka. Do Maków i innego śmiecia mnie nigdy nie ciągnęło i teraz też nie. Jeśli już szliśmy, to od wielkiego dzwonu, bo dziewczynki chciały. Ale wiadomo, każda z nas ma teraz inaczej.

Ja również tylko woda lekko gazowana i zimna inna nie wchodzi. Odstawiłam colę itp surowego nie jem i porządnie myje owoce. Kawę pije po śniadaniu z mlekiem jedna dziennie z ekspresu. Inaczej dnia nie przetrwa. Odstawiłam również czarna herbatę

Co do mycia owoców. Pisałam Wam, że wynik tokso wskazywał, że przechorowałam. Więc poszłam do lekarza i pytam jak to możliwe, że nie zauważyłam żadnych objawów nic... O stwierdziłam, że musiałam w jakimś momencie nie przestrzegać zasad higieny. Wyjaśnił mi po pierwsze, że mój wynik wskazuje na chorobę jakieś 4-5 lat temu, na pewno ponad rok. Jeśli chodzi o objawy, to podobne to grypy, przeziębienia czyli temperatura i osłabienie 2-3 dni. Więc bez problemu można pomylić. Ale co ważne, powiedział, że nie jesteśmy w stanie w 100% wyeliminować ryzyka, bo forma podajże przetrwalnikowa czy jakoś tak, nawet po umyciu pozostaje na owocach. Musiałbym je zalać wrzątkiem albo przynajmniej w wodzie o temp. 70 stopni. Więc on ze śmiechem się pyta czy sobie takie truskawki wyobrażam [emoji1]po czym mówi: „to ja już wolę przechorować toksoplazmozę” [emoji16]No i wiadomo, lepiej przed ciążą niż w trakcie, bo to niebezpieczne.

Cześć Dziewczyny [emoji2]
Kolejny mega deszczowy dzień u nas. Gdzie to lato?
A ja dziś 15t5d [emoji2]zaraz połowa stuknie [emoji6]

Dziewvzyny a zwracacie uwage na ktorym boku spicie?
Niby na lewym się powinno ale mamaginekolog pisała że 1 i 2 trymestrze jak nam pasuje[emoji6]
Wiem, że powinno się spać ma lewym, ale niestety u mnie zazwyczaj jest prawy albo na plecach. Ale jak tylko się wybudzę, to kontrolnie od razu przekręcam się na lewy.
Wcale nie trzeba na lewym spac [emoji4] naprawde mozemy spac jak nam wygodnie [emoji4] mamaginekolog wyjasnia tylko dlaczego nie powinno sie spac na plecach w III trymestrze. Przeczytajcie artykul na jej blogu to sie wyśpicie bez strachu, ze cos sie stanie [emoji16]

reklama
Hej [emoji4] u mnie ponuro, ale wczoraj tez tak bylo, a pozniej zrobila sie straszna duchota i 27 stopni. Wyszlam na zakupy rano, bylo fajnie chlodno, a jak wyszlam ze sklepu to juz bylo duszno i myślałam ze nie dojde do domu [emoji50] Mysle ze dzisiaj bedzie powtorka.
U mnie 14+2, leci ten czas jak szalony [emoji4] chcialabym znac juz płeć i zająć się wyprawka [emoji16]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji8]

Do góry