reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Ja musze uwazac jak sie rano rozciagam kiedys sie zapomnialam i tak mnie zakulo w brzuchu ze az zdretwialam nie wiem czemu
Ścięgna się rozciągają ,macica i dlatego tak kłuje przy rozciąganiu;)
Kokoszka wiemy że gazowanych nie można;) ale niestety nie zawsze uda się obejść ze smakiem.. ja w niedzielę dorwałam się do coli to szklankę na raz wypiłam i było mi mało [emoji23][emoji23]
W ogóle mam czasem dzień na niezdrowe jedzenie, jak sobie z tym radzicie?
Ja piję wodę gazowana, taka się tylko jestem w stanie napić. Na coś gazowanego czasami sobie też pozwolę. Ogólnie zdrowo się odżywiam wróć jak zjem frytki jak ostatnio raz na kilka mcy to się nic nie stanie;)

reklama
Norma w ciąży obija się prawie o 0 nie pamiętam dokładnie . Zależy też jakie jest ft3 i ft4.

Norma jest od 0,270 do 4,200 i tak jak napisała Kropka, ani za niskie ani za wysokie nie jest dobre. Z resztą na każdym wyniku jest napisane, że dla kobiet w ciąży interpretacja wyniku należy do lekarza.
Ja przed ciążą miałam chyba 1,98 a teraz robiłam i mam 1,90 z tym że nigdy problemów z tarczycą nie miałam.

Kokoszka wiemy że gazowanych nie można;) ale niestety nie zawsze uda się obejść ze smakiem.. ja w niedzielę dorwałam się do coli to szklankę na raz wypiłam i było mi mało [emoji23][emoji23]
W ogóle mam czasem dzień na niezdrowe jedzenie, jak sobie z tym radzicie?

Ojjj cola, moja słabość. I nawet mdłości mi mijały jak wypiłam. Nigdy nie 2L, ale chociaż puszka. Do Maków i innego śmiecia mnie nigdy nie ciągnęło i teraz też nie. Jeśli już szliśmy, to od wielkiego dzwonu, bo dziewczynki chciały. Ale wiadomo, każda z nas ma teraz inaczej.

Ja również tylko woda lekko gazowana i zimna inna nie wchodzi. Odstawiłam colę itp surowego nie jem i porządnie myje owoce. Kawę pije po śniadaniu z mlekiem jedna dziennie z ekspresu. Inaczej dnia nie przetrwa. Odstawiłam również czarna herbatę

Co do mycia owoców. Pisałam Wam, że wynik tokso wskazywał, że przechorowałam. Więc poszłam do lekarza i pytam jak to możliwe, że nie zauważyłam żadnych objawów nic... O stwierdziłam, że musiałam w jakimś momencie nie przestrzegać zasad higieny. Wyjaśnił mi po pierwsze, że mój wynik wskazuje na chorobę jakieś 4-5 lat temu, na pewno ponad rok. Jeśli chodzi o objawy, to podobne to grypy, przeziębienia czyli temperatura i osłabienie 2-3 dni. Więc bez problemu można pomylić. Ale co ważne, powiedział, że nie jesteśmy w stanie w 100% wyeliminować ryzyka, bo forma podajże przetrwalnikowa czy jakoś tak, nawet po umyciu pozostaje na owocach. Musiałbym je zalać wrzątkiem albo przynajmniej w wodzie o temp. 70 stopni. Więc on ze śmiechem się pyta czy sobie takie truskawki wyobrażam [emoji1]po czym mówi: „to ja już wolę przechorować toksoplazmozę” [emoji16]No i wiadomo, lepiej przed ciążą niż w trakcie, bo to niebezpieczne.

Cześć Dziewczyny [emoji2]
Kolejny mega deszczowy dzień u nas. Gdzie to lato?
A ja dziś 15t5d [emoji2]zaraz połowa stuknie [emoji6]

Dziewvzyny a zwracacie uwage na ktorym boku spicie?
Niby na lewym się powinno ale mamaginekolog pisała że 1 i 2 trymestrze jak nam pasuje[emoji6]
Wiem, że powinno się spać ma lewym, ale niestety u mnie zazwyczaj jest prawy albo na plecach. Ale jak tylko się wybudzę, to kontrolnie od razu przekręcam się na lewy.
Wcale nie trzeba na lewym spac [emoji4] naprawde mozemy spac jak nam wygodnie [emoji4] mamaginekolog wyjasnia tylko dlaczego nie powinno sie spac na plecach w III trymestrze. Przeczytajcie artykul na jej blogu to sie wyśpicie bez strachu, ze cos sie stanie [emoji16]

reklama
Hej [emoji4] u mnie ponuro, ale wczoraj tez tak bylo, a pozniej zrobila sie straszna duchota i 27 stopni. Wyszlam na zakupy rano, bylo fajnie chlodno, a jak wyszlam ze sklepu to juz bylo duszno i myślałam ze nie dojde do domu [emoji50] Mysle ze dzisiaj bedzie powtorka.
U mnie 14+2, leci ten czas jak szalony [emoji4] chcialabym znac juz płeć i zająć się wyprawka [emoji16]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji8]

Do góry