reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Z wyliczeń wychodzi że będzie to koniec 7 tygodnia ( 6t i 6d). W poprzedniej ciąży poszłam w 5 tygodniu i serduszko jeszcze nie biło - 2 tygodnie koszmaru czekania na kolejne USG czy aby serce ruszy dlatego teraz nawet nie szukam wcześniejszego terminu.
Ja miałam wczoraj 6t4d i serduszko już biło, więc u Ciebie też już pewnie będzie :)

reklama
Witam wszystkie mamuśki te stałe i te nowe [emoji846]od rana kiepsko się czuję mdli mnie a na dodatek mieszkam na wsi i moja sąsiadka przyniosła mi dawno obiecaną kurę na rosół-dodam, że dzisiaj zabitą, myślałam że zwymiotuję na nią[emoji33].
U nas pogoda barowa.
Przeraża mnie ilość moich zażywanych leków. Co do wieku mam 34 - fajnie, że jest nas sporo, matek po 30-stce. To takie podbudowujące[emoji16]
Jak urodzę będę miała 35 jednak nie dostałam jeszcze żadnych dodatkowych z tego powodu badań. Jak jest u was?
https://www.suwaczki.com/tickers/zpbnio4prx39vmvg.png[/img
https://www.suwaczki.com/tickers/eikt90bvetv89b7w.png

Jeśli masz na myśli prenatalne, to z automatu dopiero po 35r.ż.[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
To u mnie wszystko co wymieniłaś i dodatkowo przeciwciała, żelazo, Białko, HCV, HIV, TOXOPLAZMOZA, glukoza na czczo. Ale chodzi mi o jakieś genetyczne czy coś takiego - dla matek geriatrycznych hiii
eikt90bvetv89b7w.png

zpbnio4prx39vmvg.png
Ka mam dokładnie to samo co wyżej napisano plus prenatalne, bo je się robi między 10 a 14 tygodniem maks. Nie wiem w jakich rejonach mieszkacie, ale ja na Pomorzu i tu na termin trzeba poczekać, dlatego trzeba umawiać się odpowiednio wcześnie. No i tylko mamy 35+ Chyba, że ktoś chce mimo wszystko, to może prywatnie.

Jejku, jeden dzień do Was nie zajrzałam i doszło ponad dziesięć stron... :)

Dziewczyny pracujące
emoji4.png
Kiedy zamierzacie powiadomic waszych pracodawców ? Albo już może powiadomilyscie? Ja to muszę zrobić przed 15 czerwca bo jest wyjazd integracyjny..i tak się skapuja jak nie będę piła alko
emoji848.png
ale strasznie się obawiam .

Ja w przyszłym tygodniu mam wizytę z USG i po niej zamierzam poinformować pracodawcę - chcę to zrobić jak najszybciej, bo w mojej firmie pracuje się również na nockach. Trochę się stresuję tą rozmową, ale liczę, że będzie dobrze :) Nie chcę przechodzić na L4, będę jedynie potrzebowała dostosowania grafiku do mojego stanu...

Znowu męczą mnie mdłości, ostatnio pomagało częste podjadanie małych porcji, ale dziś niewiele to daje, mój partner na przemian się ze mnie podśmiewa i patrzy zmartwionym wzrokiem, czy na pewno wszystko w porządku. Cóż, dla niego to pierwszy raz, więc wszystko nowe i zadziwiające :p

reklama
Dziewczyny czy też tak macie że czasem was tak dosłownie zakluje brzuch ale raz z prawej raz z lewej strony

Do góry