Idź chociaż żeby Ci zatruli tego zęba po co masz się męczyć do sierpnia, a wtedy już sobie spokojnie poczekaszJa juz poczekam do drugiego trymestru. Byle by mnie przestało bolec
reklama
alla31
Fanka BB :)
U mnie w Warszawie papierowe ;-)Dziewczyny a jak dostajecie L4 to nadal w wersji papierowej czy już elektronicznie wysyłają? Bo u mnie na tej wsi to ciągle w wersji papierowej i się zastanawiam czy muszę odrazu jechać z tym kwitkiem do firmy czy mogę po kilku dniach.. bo w sumie to tylko przedłużenie
Kokoszka356
Z przeswietleniem tak jak mówisz chyba dopiero drugi trymestr a jeśli chodzi o znieczulenie to mój gin mi mówił że można mieć znieczulenie w jakiejś tam dawce i to nie szkodzi. Sam kazał mi się dopominać o nie u dentysty.Hmm niby się nie zaleca ale są różne ochraniacze takie olowiane na brzuch także w drugim trymestrze myślę, że się tego podejmą, w pierwszym raczej nikt tego nie zrobi, tym bardziej, że jest to też sprawa znieczulenia, wiem, bo sama przechodziłam niedawno i porobil trochę co konieczne a zapisał na drugą połowę lipca czyli już drugi trymestr się zacznie
alla31
Ja w dwóch pierwszych ciążach też nie miałam objawów ,w ogóle czułam się świetnie i tak jak zawsze , a teraz codziennie myślę " niech mnie ktoś dobije ", mam tak dosyć na prawdę ...są takie dni że czuję się jak wrak człowieka, ciągle jak na gigant kacu ,nie mam siły wstać .. Także ciesz się i korzystaj ;-)Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty![emoji110] [emoji110] [emoji110]
A co do stresu przed nimi, to chyba wszystkie przechodzimy to samo... Ja od początku praktycznie nie mam objawów, ale przed każdą wizyta coraz bardziej się tego boję, że tak łaskawie to wszystko przechodzę. Mam nadzieję, że te nasze stresy, to tylko wymysly spanikowanych przyszłych matek [emoji6]
Misza95
Moderator
U mojego lekarza papierowe, a kolezanka chodzi do innego w tym samym miescie i ma juz elektroniczne [emoji4] dla mnie to nie ma wiekszego znaczenia, mam 7 dni na dostarczenie do pracodawcy [emoji4]Dziewczyny a jak dostajecie L4 to nadal w wersji papierowej czy już elektronicznie wysyłają? Bo u mnie na tej wsi to ciągle w wersji papierowej i się zastanawiam czy muszę odrazu jechać z tym kwitkiem do firmy czy mogę po kilku dniach.. bo w sumie to tylko przedłużenie
Mam to samo [emoji23] jutro wizyta i juz stres ogromny. Jak jutro będzie ok, to bede miala spokój na kilka dni, moze tydzień. A później, do kolejnej wizyty znowu masakra [emoji23]Haha to ja też tak mam, że parę dni po wizycie jestem spokojna i potem to samo
.. Eh obysmy nie osiwialy do porodu
Kokoszka356
Ja dostałam jeszcze papierowe ostatnio a następne dopiero we wrześniu więc zobaczymy jakie będzie [emoji6]Dziewczyny a jak dostajecie L4 to nadal w wersji papierowej czy już elektronicznie wysyłają? Bo u mnie na tej wsi to ciągle w wersji papierowej i się zastanawiam czy muszę odrazu jechać z tym kwitkiem do firmy czy mogę po kilku dniach.. bo w sumie to tylko przedłużenie
alla31
Tak przez brzuch .Dziewczyny które miały usg prenatalne mam pytanie czy w 11 tyg usg będzie wykonywane przez brzuch?
Od 1 lipca każdy ma obowiązek wystawiać elektronicznie. Ja 27 czerwca dostalam papierowe. Co do terminów masz obowiązek powiadomić pracodawce niezwłocznie A dostarczyć nie później niż w terminie 7 dni od wystawieniaDziewczyny a jak dostajecie L4 to nadal w wersji papierowej czy już elektronicznie wysyłają? Bo u mnie na tej wsi to ciągle w wersji papierowej i się zastanawiam czy muszę odrazu jechać z tym kwitkiem do firmy czy mogę po kilku dniach.. bo w sumie to tylko przedłużenie
reklama
justys0702
Dokladnie to nie wiem kiedy mi sie zaczyna 2 trymestr. Ale chyba juz nawet w lipcu. Tylko, że stomatolog który wykonuje leczenie kanałowe jest na urlopie. Czekam właśnie przed gabinetem. Mam nadzieję, że zaraz przestanie mnie bolec.Tak tak, w pierwszym mało kto zaryzyuje bo do 14t rozwija się układ nerwowy, ktory rtg może uszkodzić. Ząb, nie ząb, ale ryzykować nie chcą. Jak w sierpniu to akurat za pare tyg pewnie masz II trymestr [emoji4]