reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Dziewczyny a jak dostajecie L4 to nadal w wersji papierowej czy już elektronicznie wysyłają? Bo u mnie na tej wsi to ciągle w wersji papierowej i się zastanawiam czy muszę odrazu jechać z tym kwitkiem do firmy czy mogę po kilku dniach.. bo w sumie to tylko przedłużenie
U mnie w Warszawie papierowe :p;-)

Hmm niby się nie zaleca ale są różne ochraniacze takie olowiane na brzuch także w drugim trymestrze myślę, że się tego podejmą, w pierwszym raczej nikt tego nie zrobi, tym bardziej, że jest to też sprawa znieczulenia, wiem, bo sama przechodziłam niedawno i porobil trochę co konieczne a zapisał na drugą połowę lipca czyli już drugi trymestr się zacznie
Z przeswietleniem tak jak mówisz chyba dopiero drugi trymestr a jeśli chodzi o znieczulenie to mój gin mi mówił że można mieć znieczulenie w jakiejś tam dawce i to nie szkodzi. Sam kazał mi się dopominać o nie u dentysty.

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty![emoji110] [emoji110] [emoji110]
A co do stresu przed nimi, to chyba wszystkie przechodzimy to samo... Ja od początku praktycznie nie mam objawów, ale przed każdą wizyta coraz bardziej się tego boję, że tak łaskawie to wszystko przechodzę. Mam nadzieję, że te nasze stresy, to tylko wymysly spanikowanych przyszłych matek [emoji6]
Ja w dwóch pierwszych ciążach też nie miałam objawów ,w ogóle czułam się świetnie i tak jak zawsze , a teraz codziennie myślę " niech mnie ktoś dobije ", mam tak dosyć na prawdę ...są takie dni że czuję się jak wrak człowieka, ciągle jak na gigant kacu ,nie mam siły wstać .. Także ciesz się i korzystaj ;-)

Dziewczyny a jak dostajecie L4 to nadal w wersji papierowej czy już elektronicznie wysyłają? Bo u mnie na tej wsi to ciągle w wersji papierowej i się zastanawiam czy muszę odrazu jechać z tym kwitkiem do firmy czy mogę po kilku dniach.. bo w sumie to tylko przedłużenie
U mojego lekarza papierowe, a kolezanka chodzi do innego w tym samym miescie i ma juz elektroniczne [emoji4] dla mnie to nie ma wiekszego znaczenia, mam 7 dni na dostarczenie do pracodawcy [emoji4]
Haha to ja też tak mam, że parę dni po wizycie jestem spokojna i potem to samo
.. Eh obysmy nie osiwialy do porodu :p
Mam to samo [emoji23] jutro wizyta i juz stres ogromny. Jak jutro będzie ok, to bede miala spokój na kilka dni, moze tydzień. A później, do kolejnej wizyty znowu masakra [emoji23]

Ja dostałam jeszcze papierowe ostatnio a następne dopiero we wrześniu więc zobaczymy jakie będzie [emoji6]

Od 1 lipca każdy ma obowiązek wystawiać elektronicznie. Ja 27 czerwca dostalam papierowe. Co do terminów masz obowiązek powiadomić pracodawce niezwłocznie A dostarczyć nie później niż w terminie 7 dni od wystawienia

reklama
Tak tak, w pierwszym mało kto zaryzyuje bo do 14t rozwija się układ nerwowy, ktory rtg może uszkodzić. Ząb, nie ząb, ale ryzykować nie chcą. Jak w sierpniu to akurat za pare tyg pewnie masz II trymestr [emoji4]
Dokladnie to nie wiem kiedy mi sie zaczyna 2 trymestr. Ale chyba juz nawet w lipcu. Tylko, że stomatolog który wykonuje leczenie kanałowe jest na urlopie. Czekam właśnie przed gabinetem. Mam nadzieję, że zaraz przestanie mnie bolec.

Do góry