reklama
MojrAnka
Fanka BB :)
Dziewczyny które miały usg prenatalne mam pytanie czy w 11 tyg usg będzie wykonywane przez brzuch?
Ja robiłam dwukrotnie i w jednym gabinecie miałam przez brzuch, a w drugim i tak i tak [emoji6]
Po wizycie wiem tyle ile wiedziałam przed, więc ten, nie ma o czym pisać [emoji1]
A mnie zadziwia ta Wasza nerwówka przed wizytą [emoji848] Ja tak nie mam, normalnie idę, spokojna. Jedynie na prenatalnych byłam bardziej poruszona, bo ze względu na mój wiek, jednak jakieś ryzyko istnieje. Ale to nie były nerwy czy jakiś wielki stres. Raczej ciekawość. Po prosty tak mam, że nie lubię się niepotrzebnie nakręcać negatywnie. I może dlatego ze spokojem podchodzę do tych wizyt.
MojrAnka
Dziewczyny kiedy wam gin zakładał kartę ciąży? Mój chce dopiero 2 sierpnia a na ostatniej wizycie we wtorek zaczął się już 11tydz. I to będzie już po prenatalnych dziwnie jakoś. Dlatego że niepewna i leżę? Jak było u was?
Nie wiem jak teraz przepisy, ale kiedyś, żeby otrzymać tzw. becikowe 1000zl od miasta, trzeba było być objętym opieką ginekologa od 10tyg ciąży. Teraz może się pozmieniało.
alla31
Ja we wszystkich ciążach prenatalne miałam przez brzuch ,ale teraz na koniec też mi zrobił dopochwowe żeby zmierzyć długość szyjki i tyle .Mojej koleżance robiła tak i tak, bo nie wiem czy dobrze widać nie było czy jak
alla31
Trochę dziwne,bo ja mam dwie karty ciąży nawet od 7 tygodnia ( jedna NFZ druga prywatnie ).Dziewczyny kiedy wam gin zakładał kartę ciąży? Mój chce dopiero 2 sierpnia a na ostatniej wizycie we wtorek zaczął się już 11tydz. I to będzie już po prenatalnych dziwnie jakoś. Dlatego że niepewna i leżę? Jak było u was?
Tasza
Wyniki mam zrobić na następną wizytę i wtedy tą kartę założy dopiero. Może dlatego że jest zagrożona nie wiem. To dobry lekarz, profesjonalizmu nie można mu odmówić. Sam zresztą będzie mi to prenatalne robił.Dziwny lekarz, a co mu szkodzi założyć kartę?? Wręcz obowiązek! Robiłaś już jakieś badania? Gdzie wpisał wyniki?
Ja miałam założona w 6 tyg na pierwszej wizycie.
Myślałam tylko że zrobi to ostatnio a on że na następnej wizycie i przynieśc wyniki badań, tyle.
reqiem
To zazdrościmy [emoji4]Ja robiłam dwukrotnie i w jednym gabinecie miałam przez brzuch, a w drugim i tak i tak [emoji6]
Po wizycie wiem tyle ile wiedziałam przed, więc ten, nie ma o czym pisać [emoji1]
A mnie zadziwia ta Wasza nerwówka przed wizytą [emoji848] Ja tak nie mam, normalnie idę, spokojna. Jedynie na prenatalnych byłam bardziej poruszona, bo ze względu na mój wiek, jednak jakieś ryzyko istnieje. Ale to nie były nerwy czy jakiś wielki stres. Raczej ciekawość. Po prosty tak mam, że nie lubię się niepotrzebnie nakręcać negatywnie. I może dlatego ze spokojem podchodzę do tych wizyt.
reqiem
Jest tak dalej, ale to nie chodzi o karte ciazy tylko ona w takim zeszycie zapisuje czy kobieta zgłosila sie przed 10tyg. Przynajmniej u mnie tak bylo.Nie wiem jak teraz przepisy, ale kiedyś, żeby otrzymać tzw. becikowe 1000zl od miasta, trzeba było być objętym opieką ginekologa od 10tyg ciąży. Teraz może się pozmieniało.
reklama
Dokładnie. Chodzi o to kiedy się kobieta zgłosiła A nie kiedy założona kartę ciąży. Zawsze można poprosić w razie czego o zaświadczenie odpowiednie albo ksero kartyJest tak dalej, ale to nie chodzi o karte ciazy tylko ona w takim zeszycie zapisuje czy kobieta zgłosila sie przed 10tyg. Przynajmniej u mnie tak bylo.