reklama
Noo oczywiście, że inny rodzaj ale w pierwszym trymestrze nikt się nie chce tego podjąć, bo tyle co ja się nadzwonilam to każdy pyta czy skończony pierwszy trymestr bo jak nie to on się nie podejmieMi się wydaje, że nie ma problemu z przeswietleniem w ciąży, bo to przeswietlenie punktowe. Założą co najwyżej ze trxy fartuchy ochronne. Podobnie z samym leczeniem zębów, po prostu dają inny rodzaj znieczulenia.
paulenka91
Fanka BB :)
Ja na wizycie miałam ciśnienie 150 [emoji16]lekarz odrazu że tak działa pewnie na mnie gabinet[emoji23]a mierze 2 razy dziennie i zawsze mam niskie puls czasem dochodzi do 100Haha to ja też tak mam, że parę dni po wizycie jestem spokojna i potem to samo
.. Eh obysmy nie osiwialy do porodu
violetta.sc
Ponoć jest już takie znieczulenie, które można podawać kobietom w ciąży. Co do prześwietlenia, kilka fartuchów ołowianych i mogą Ci zrobić. Na ząb jest bardzo niska dawka. Tylko nie wiem czy ktoś by się nie uparł, że od drugiego trymestru...
violetta.sc
No i mogą Ci dać do podpisania coś, że prześwietlenie robisz na własną odpowiedzialność...kiedyś pracowałam na rtg to robiliśmy babce rtg stawu skokowego, była w zaawansowanej ciąży. Daliśmy jej dwa fartuchy ołowiane, rozmawiała z lekarzem radiologiem o tym co będzie jeśli nie zrobi rtg, a kostka będzie złamana...i się zgodziła. Musiała jednak podpisać nam, że na własną odpowiedzialność.
justys0702
Ja juz poczekam do drugiego trymestru. Byle by mnie przestało bolec
marzenka1810
Kurde mnie też jeden ząb pobolewa i tylko czekać jak zacznie bardziej boleć.. a przed ciążą wszystkie wyleczyłam, ciekawe
Jakie macie plany na dzisiaj?
Mi się tyle zamówień posypało że cały dzień będę przy maszynie siedzieć.. [emoji28]
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110]
Jakie macie plany na dzisiaj?
Mi się tyle zamówień posypało że cały dzień będę przy maszynie siedzieć.. [emoji28]
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110]
reqiem
Tak tak, w pierwszym mało kto zaryzyuje bo do 14t rozwija się układ nerwowy, ktory rtg może uszkodzić. Ząb, nie ząb, ale ryzykować nie chcą. Jak w sierpniu to akurat za pare tyg pewnie masz II trymestr [emoji4]Ja juz poczekam do drugiego trymestru. Byle by mnie przestało bolec
Gosia892
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty![emoji110] [emoji110] [emoji110]
A co do stresu przed nimi, to chyba wszystkie przechodzimy to samo... Ja od początku praktycznie nie mam objawów, ale przed każdą wizyta coraz bardziej się tego boję, że tak łaskawie to wszystko przechodzę. Mam nadzieję, że te nasze stresy, to tylko wymysly spanikowanych przyszłych matek [emoji6]
A co do stresu przed nimi, to chyba wszystkie przechodzimy to samo... Ja od początku praktycznie nie mam objawów, ale przed każdą wizyta coraz bardziej się tego boję, że tak łaskawie to wszystko przechodzę. Mam nadzieję, że te nasze stresy, to tylko wymysly spanikowanych przyszłych matek [emoji6]
reklama
Syndrom białego fartucha ;d i od razu ciśnienie wyższe, mi zależy kiedy zmierza, bo jak od razu po wejściu to też wysokie ale już po wszystkim jak siedzę i tylko rozmowa to spada do normalnego,nawet troszkę poniżej normy ;pJa na wizycie miałam ciśnienie 150 [emoji16]lekarz odrazu że tak działa pewnie na mnie gabinet[emoji23]a mierze 2 razy dziennie i zawsze mam niskie puls czasem dochodzi do 100