reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny, które już miały prenatalne, czy wyniki miałyscie od razu? Moja koleżanka była jakiś czas temu w Poznaniu na nfz ale po tyg musiała jechać po wynik dodam, że kazali jej osobiście, bo nie wysyłają. . A to spory kawałek, ja też robię w Poznaniu ale w innym miejscu prywatnie
Też miałam w Poznaniu prywatnie. Gdzie robisz? :)

reklama
Cześć dziewczyny :) dawno sie nie odzywalam, bo pojechalismy do moich rodziców na weekend trochę odpocząć :) wczoraj spotkalam się z moją ulubioną kuzynka i sie okazuje, ze mamy prawie ten sam termin :) ona 25stycznia, ja 27 :) tyle ze ona ma juz 10-miesięczną córeczkę :) bardzo się cieszę.
Zrobiłam też dziś pierwsze zakupy w szmateksie, kupilam 18 rzeczy w sumie, kazda po zlotowce :) dużo pajacow, kilka sztuk body, kurteczka, spodenki, sweterek- jak wrócę do domu to zrobię zdjęcia i wam pokażę :)
Co do prenatalnych, to ja płacę 300zl za usg i osobno test pappa 90zł. Tylko zapomnialam kiedy je mam, ale chyba 18 lipca :D

Dziewczyny które robicie prywatnie prenatalne, czy wy też macie oprócz badania wizytę u genetyka? Bo z tego co czytam wnioskuję, że nie, że dla większości z was badanie prenatalne to w zasadzie tylko dokładniejsze usg.

U mnie dzisiaj tak brzydka pogoda, ze siedze i mysle o moim mezu, ze biedaczek musial isc do pracy. Moje emocje i uczucia sa nie do opisania w ciąży, humorki, nastroje... Az sie czasem z siebie smieje.[emoji12] poza tym choroby ciag dalszy... Nie wychodze spod koca.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji8]

Dziewczyny które robicie prywatnie prenatalne, czy wy też macie oprócz badania wizytę u genetyka? Bo z tego co czytam wnioskuję, że nie, że dla większości z was badanie prenatalne to w zasadzie tylko dokładniejsze usg.
Bo to jest tak ,że prenatalne USG ma każda kobieta ,a genetyczne tylko te ze wskazaniem czyli np po 35 rz w skład czego wchodzi test pappa, lub te co chcą odpłatnie [emoji4] Ja to tak rozumiem ,bo też mi się to myliło .

U mnie dzisiaj tak brzydka pogoda, ze siedze i mysle o moim mezu, ze biedaczek musial isc do pracy. Moje emocje i uczucia sa nie do opisania w ciąży, humorki, nastroje... Az sie czasem z siebie smieje.[emoji12] poza tym choroby ciag dalszy... Nie wychodze spod koca.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji8]
Zdrówka [emoji8] u mnie też dziś paskudnie i zimno ,nic się nie chce ..podobno od jutra ma być lepiej już .

reklama
Neomedica, 400zl razem z Pappa. Wyniki wysyłają na maila. Około 10 dni trzeba czekać.
Ja niby placę 320 z Pappa ale coś mi się to podejrzane wydaje skoro wszyscy o takich cenach piszą , byłaś zadowolona z badania? Niby ten dr u którego mam mieć ma dobre opinie ale skąd aż takie różnice w cenie to nie wiem

Do góry