reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny, które już miały prenatalne, czy wyniki miałyscie od razu? Moja koleżanka była jakiś czas temu w Poznaniu na nfz ale po tyg musiała jechać po wynik dodam, że kazali jej osobiście, bo nie wysyłają. . A to spory kawałek, ja też robię w Poznaniu ale w innym miejscu prywatnie
Też miałam w Poznaniu prywatnie. Gdzie robisz? :)

reklama
Cześć dziewczyny :) dawno sie nie odzywalam, bo pojechalismy do moich rodziców na weekend trochę odpocząć :) wczoraj spotkalam się z moją ulubioną kuzynka i sie okazuje, ze mamy prawie ten sam termin :) ona 25stycznia, ja 27 :) tyle ze ona ma juz 10-miesięczną córeczkę :) bardzo się cieszę.
Zrobiłam też dziś pierwsze zakupy w szmateksie, kupilam 18 rzeczy w sumie, kazda po zlotowce :) dużo pajacow, kilka sztuk body, kurteczka, spodenki, sweterek- jak wrócę do domu to zrobię zdjęcia i wam pokażę :)
Co do prenatalnych, to ja płacę 300zl za usg i osobno test pappa 90zł. Tylko zapomnialam kiedy je mam, ale chyba 18 lipca :D

Dziewczyny które robicie prywatnie prenatalne, czy wy też macie oprócz badania wizytę u genetyka? Bo z tego co czytam wnioskuję, że nie, że dla większości z was badanie prenatalne to w zasadzie tylko dokładniejsze usg.

U mnie dzisiaj tak brzydka pogoda, ze siedze i mysle o moim mezu, ze biedaczek musial isc do pracy. Moje emocje i uczucia sa nie do opisania w ciąży, humorki, nastroje... Az sie czasem z siebie smieje.[emoji12] poza tym choroby ciag dalszy... Nie wychodze spod koca.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji8]

Dziewczyny które robicie prywatnie prenatalne, czy wy też macie oprócz badania wizytę u genetyka? Bo z tego co czytam wnioskuję, że nie, że dla większości z was badanie prenatalne to w zasadzie tylko dokładniejsze usg.
Bo to jest tak ,że prenatalne USG ma każda kobieta ,a genetyczne tylko te ze wskazaniem czyli np po 35 rz w skład czego wchodzi test pappa, lub te co chcą odpłatnie [emoji4] Ja to tak rozumiem ,bo też mi się to myliło .

U mnie dzisiaj tak brzydka pogoda, ze siedze i mysle o moim mezu, ze biedaczek musial isc do pracy. Moje emocje i uczucia sa nie do opisania w ciąży, humorki, nastroje... Az sie czasem z siebie smieje.[emoji12] poza tym choroby ciag dalszy... Nie wychodze spod koca.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji8]
Zdrówka [emoji8] u mnie też dziś paskudnie i zimno ,nic się nie chce ..podobno od jutra ma być lepiej już .

reklama
Neomedica, 400zl razem z Pappa. Wyniki wysyłają na maila. Około 10 dni trzeba czekać.
Ja niby placę 320 z Pappa ale coś mi się to podejrzane wydaje skoro wszyscy o takich cenach piszą , byłaś zadowolona z badania? Niby ten dr u którego mam mieć ma dobre opinie ale skąd aż takie różnice w cenie to nie wiem

Do góry