reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny, które już miały prenatalne, czy wyniki miałyscie od razu? Moja koleżanka była jakiś czas temu w Poznaniu na nfz ale po tyg musiała jechać po wynik dodam, że kazali jej osobiście, bo nie wysyłają. . A to spory kawałek, ja też robię w Poznaniu ale w innym miejscu prywatnie
A może miała dodatkowo test pappa i po niego musi jechać?

reklama
Krew miała pobieraną i ja też przed usg bd miała, szczerze mówiąc nie pytałam tylko tak mi Pani w rejestracji mówiła, że najpierw na krew potem usg także myślałam, że to standard
Nie jestem pewna, ale chyba nie. Jedni mają tylko usg, a drugi dodatkowo test pappa, ktory ocenia ryzyko z krwi. I na pappe na bank trzeba czekac, nie jest od reki.

Krew miała pobieraną i ja też przed usg bd miała, szczerze mówiąc nie pytałam tylko tak mi Pani w rejestracji mówiła, że najpierw na krew potem usg także myślałam, że to standard
Bo słyszałam, ze najlepiej praktykowac pobranie krwi tydzien przed badaniem usg zeby lekarz miał pełny obraz w czasie właśnie usg, a my żebysmy miały wyniki w jednym dniu bez dodatkowej dawki stresu.

Bo słyszałam, ze najlepiej praktykowac pobranie krwi tydzien przed badaniem usg zeby lekarz miał pełny obraz w czasie właśnie usg, a my żebysmy miały wyniki w jednym dniu bez dodatkowej dawki stresu.
Ahh widzisz a tego to nie wiedziałam.. ;/ także pewnie czeka mnie to samo.. A to 150 km eh i specjalnie wolne muszę brać ale co zrobić..

Dziewczyny, które już miały prenatalne, czy wyniki miałyscie od razu? Moja koleżanka była jakiś czas temu w Poznaniu na nfz ale po tyg musiała jechać po wynik dodam, że kazali jej osobiście, bo nie wysyłają. . A to spory kawałek, ja też robię w Poznaniu ale w innym miejscu prywatnie
Wyniki usg miałam od razu a test pappa za 3 tygodnie do odbioru [emoji6]

reklama
A mi kazali pobrać krew w tym samym dniu co usg, żeby obydwa badania były w tym samym czasie ;) heh, co lekarz to opinia ;) wynik usg miałam od razu, na bieżąco, a wynik połączony usg +krew po 2tyg. Teraz pappa nie robię, o ile lekarz nie zasugeruje. Ale wtedy i tak pewnie bym się zdecydowała na nifty. Jak dla mnie pappa to strata kasy, to tylko statystyka.

Do góry