reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny, które już miały prenatalne, czy wyniki miałyscie od razu? Moja koleżanka była jakiś czas temu w Poznaniu na nfz ale po tyg musiała jechać po wynik dodam, że kazali jej osobiście, bo nie wysyłają. . A to spory kawałek, ja też robię w Poznaniu ale w innym miejscu prywatnie
A może miała dodatkowo test pappa i po niego musi jechać?

reklama
Krew miała pobieraną i ja też przed usg bd miała, szczerze mówiąc nie pytałam tylko tak mi Pani w rejestracji mówiła, że najpierw na krew potem usg także myślałam, że to standard
Nie jestem pewna, ale chyba nie. Jedni mają tylko usg, a drugi dodatkowo test pappa, ktory ocenia ryzyko z krwi. I na pappe na bank trzeba czekac, nie jest od reki.

Krew miała pobieraną i ja też przed usg bd miała, szczerze mówiąc nie pytałam tylko tak mi Pani w rejestracji mówiła, że najpierw na krew potem usg także myślałam, że to standard
Bo słyszałam, ze najlepiej praktykowac pobranie krwi tydzien przed badaniem usg zeby lekarz miał pełny obraz w czasie właśnie usg, a my żebysmy miały wyniki w jednym dniu bez dodatkowej dawki stresu.

Bo słyszałam, ze najlepiej praktykowac pobranie krwi tydzien przed badaniem usg zeby lekarz miał pełny obraz w czasie właśnie usg, a my żebysmy miały wyniki w jednym dniu bez dodatkowej dawki stresu.
Ahh widzisz a tego to nie wiedziałam.. ;/ także pewnie czeka mnie to samo.. A to 150 km eh i specjalnie wolne muszę brać ale co zrobić..

Dziewczyny, które już miały prenatalne, czy wyniki miałyscie od razu? Moja koleżanka była jakiś czas temu w Poznaniu na nfz ale po tyg musiała jechać po wynik dodam, że kazali jej osobiście, bo nie wysyłają. . A to spory kawałek, ja też robię w Poznaniu ale w innym miejscu prywatnie
Wyniki usg miałam od razu a test pappa za 3 tygodnie do odbioru [emoji6]

reklama
A mi kazali pobrać krew w tym samym dniu co usg, żeby obydwa badania były w tym samym czasie ;) heh, co lekarz to opinia ;) wynik usg miałam od razu, na bieżąco, a wynik połączony usg +krew po 2tyg. Teraz pappa nie robię, o ile lekarz nie zasugeruje. Ale wtedy i tak pewnie bym się zdecydowała na nifty. Jak dla mnie pappa to strata kasy, to tylko statystyka.

Do góry